Kdo je to?
Kdo je Andy Murray? Životopis Andy Murray, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Andy Murray

Kdo je Andy Murray? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Andy Murray, celým jménem Sir Andrew Barron Murray, je profesionální tenista, který se narodil ve skotském Glasgow. Již od mala měl Andy velký talent a očekávaly se od něj velké věci v tenise. Jeho dětství bylo pošramoceno událostí z jeho základní školy, kde ozbrojený muž zastřelil celkem 17 lidí. Andy byl během útoku schovaný ve třídě, a tak útok přežil. Jeho matka, profesionální koučka tenisu, poslala syna do Španělska, aby prohloubil své zkušenosti s tenisem a naučil se hrát také na antuce. Již v 17 letech v roce 2004 Andy Murray vyhrál svůj první titul v juniorské U.S. Open. O tři roky později se objevil v top 10 nejlepších tenistů světa. Po dvou prohraných Grand Slamových finále (2008, 2012), Murray najal jako nového trenéra českou bývalou tenisovou hvězdu - Ivana Lendla. Rok na to opravdu svůj první Grand Slamový titul získal. V roce 2012 se mu podařilo zvítězit na Olympijských hrách v Londýně a získat zlatou medaili. Porazil Rogera Federera, se kterým o měsíc dříve na stejném kurtu prohrál finále Wimbledonu. Wimbledon vyhrál Murray 2x, a to v roce 2013 a 2016. V roce 2016 také získal na Olympijských hrách v Rio de Janeiro druhou zlatou medaili. Od roku 2017 měl potíže s kyčlí a musel 2x na operaci. V témže roce byl pasován na rytíře.



Kdo je Andy Murray? Životopis Andy Murray, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Andy Murray

Národnost: skotská
Datum narození: 15. 3. 1987
Místo narození: Glasgow, Skotsko

Popis osobnosti Andy Murray můžete sdílet s vašimi kamarády na sociálních sítích, jako jsou Facebook, Pinterest, síť X (dříve Twitter), Reddit apod.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Vzpomněli byste si co znamená slovo Melancholie? Rozumíte pojmu Živnost? Víte, co je to Screenshot? Znáte pojem Konzola?

Klíčová slova: osobnost, vysvětlení, wikipedie, národnost, popis, osobnosti, Andy Murray, kdy se narodil Andy Murray?, životopis, informace, wiki, lexikon, život, sport, datum narození, kde se narodil Andy Murray?

Pojem Andy Murray je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Zkusit najít frázi Andy Murray ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat výraz Andy Murray na Google.cz

Vyhledat pojem Andy Murray ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat výraz Andy Murray na Google obrázcích

Hledejte bez špehování slovo Andy Murray ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Andy Murray například ve videích na Youtube, v projektu slovnik.cz, ve ruském vyhledávači Yandex, v evropském vyhledávači Qwant nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Životopis, kdo je Andy Murray? Stručná biografie

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Andy Murray? Kdy se narodil Andy Murray? Kde se narodil Andy Murray? Andy Murray je v sekci Sport

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Provozovatel v žádném případě neručí za aktuálnost údajů uveřejněných na webu. Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. Zkuste najít informace osobnost, osobu, člověka Andy Murray třeba ve Wikipedii, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Andy Murray i v jiné kategorii než je sport.