Kdo je to?
Kdo je to Hokejista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Hokejista? Lidé, sport

Hokejista

Co znamená a jaký je význam slova Hokejista?

Hokejista je sportovec, který využívá své fyzické síly a bruslařských dovedností. Dále tento sportovec vyžaduje šikovnost, rychlost a týmovou spolupráci.
Rychlé a obratné pohyby na bruslích jsou pro hráče klíčové. Mezi další důležité dovednosti patří také střelba, při kterém musí hráči kombinovat sílu a přesnost. Hokejista musí také umět bránit a být fyzicky zdatný, aby ustál tvrdé zákroky svých protihráčů.
Hokejista je vybaven speciálním vybavením, včetně hokejky, bruslí a chráničů. Brankáři chytají v přilbě, mají brankářskou hokejkou, betony, lapačku a vyrážečku. Všechny tyto prvky mají za úkol minimalizovat riziko zranění během hry. Hokejka je individuálně upravena pro každého hráče a může se lišit podle jeho preferencí (délka, zakřivení).
Hokej je známý také pro své slavné ligy a prestižní turnaje. Mezi největší hokejové události patří nejlepší liga světa – NHL, kde se každý rok hraje o Stanley Cup a mistrovství světa IIHF. V Evropě jsou silné ligy v Rusku, Švédsku, Finsku a v České republice.
Hokej má také své legendy. Mezi nejlepší hráče minulosti patří Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Bobby Orr, Gordie Howe atd. V současnosti jsou největšími hvězdami hráči Connor McDavid, Sidney Crosby a Aleksandr Ovečkin. Mezi české legendy řadíme Jaromíra Jágra, Dominika Haška, Martina Straku, Patrika Eliáše nebo Davida Krejčího a Pastrňáka.



Kdo je to Hokejista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Hokejista? Lidé, sport

Zaujala vás definice slova Hokejista? Pak se o tuto stránku podělte s blízkými na různých sociálních sítích – Facebooku, Pinterestu, Redditu nebo Twitteru.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Víte, co je to Dress code? Vzpomněli byste si na význam slova Nacionalismus? Vzpomněli byste si na význam slova Odchodné? Znáte definici termínu Sandbox?

Klíčová slova: informace, přesný výraz, sport, vysvětlení, význam pojmu, etymologie, popis, termín, co znamená, přesný výraz, definice, slovo, význam, odborný výraz, formulace, Hokejista

Pojem Hokejista je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Linky na další online zdroje

Zkusit najít pojem Hokejista ve Wikipedii

Zkusit najít Hokejista ve vyhledávači Yahoo

Hledat heslo Hokejista ve Wikislovníku

Vyhledat slovo Hokejista ve fulltextu Seznam.cz

Hledat videa s názvem Hokejista na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Hokejista například v evropském vyhledávači Qwant, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve fulltextu Google.cz nebo v Lingea slovnících.

Náhodné osobnosti, pojmy, výrazy, slova a odborné termíny

Význam slova, definice, pojem, vysvětlení co znamená Hokejista

Teď už znáte odpověď na otázku Kdo je to Hokejista? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Hokejista? Definice pojmu Hokejista je v kategorii Sport

Kategorie sport, vodní pólista, hokejista, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Text zveřejněný na těchto webových stránkách má pouze informativní charakter a může obsahovat nepřesnosti či chyby. Některé informace již mohou být zastaralé nebo neaktuální. Vyzkoušejte nalézt informace výraz,heslo, text, pojem například v projektu Wikipedia, kde naleznete podrobně vysvětlený popis. Berte v úvahu, že termíny mohou mít víc definic v závislosti na oboru a kontextu. Doporučujeme vám proto zkusit i jinou sekci než je kategorie sport.