Kdo je to?
Kdo je to Hokejista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Hokejista? Lidé, sport

Hokejista

Jaký je význam slova Hokejista? Co to znamená?

Hokejista je sportovec, který využívá své fyzické síly a bruslařských dovedností. Dále tento sportovec vyžaduje šikovnost, rychlost a týmovou spolupráci.
Rychlé a obratné pohyby na bruslích jsou pro hráče klíčové. Mezi další důležité dovednosti patří také střelba, při kterém musí hráči kombinovat sílu a přesnost. Hokejista musí také umět bránit a být fyzicky zdatný, aby ustál tvrdé zákroky svých protihráčů.
Hokejista je vybaven speciálním vybavením, včetně hokejky, bruslí a chráničů. Brankáři chytají v přilbě, mají brankářskou hokejkou, betony, lapačku a vyrážečku. Všechny tyto prvky mají za úkol minimalizovat riziko zranění během hry. Hokejka je individuálně upravena pro každého hráče a může se lišit podle jeho preferencí (délka, zakřivení).
Hokej je známý také pro své slavné ligy a prestižní turnaje. Mezi největší hokejové události patří nejlepší liga světa – NHL, kde se každý rok hraje o Stanley Cup a mistrovství světa IIHF. V Evropě jsou silné ligy v Rusku, Švédsku, Finsku a v České republice.
Hokej má také své legendy. Mezi nejlepší hráče minulosti patří Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Bobby Orr, Gordie Howe atd. V současnosti jsou největšími hvězdami hráči Connor McDavid, Sidney Crosby a Aleksandr Ovečkin. Mezi české legendy řadíme Jaromíra Jágra, Dominika Haška, Martina Straku, Patrika Eliáše nebo Davida Krejčího a Pastrňáka.



Kdo je to Hokejista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Hokejista? Lidé, sport

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je to Hokejista? s vašimi kamarády na veřejných sociálních sítích (Facebook, Pinterest, Reddit či Twitter).

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Víte, co je to Dress code? Pamatujete si definici pojmu Apple ID? Vzpomněli byste si na význam slova Odchodné? Vzpomněli byste si co znamená slovo Burza?

Klíčová slova: wiki, přesný výraz, heslo, synonymum, pojem, význam slova, význam pojmu, Hokejista, přesný význam, definice, informace, Hokejista, vysvětlení, lexikon, slovo, původ slova

Pojem Hokejista je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Více informací o pojmu Hokejista lze najít v následujících zdrojích

Najít termín Hokejista ve vyhledávači Yandex

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Hokejista ve Wikimedia Commons

Vyhledat pojem Hokejista ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat heslo Hokejista na Google.cz

Hledat frázi Hokejista ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Hokejista například v metavyhledávači Info.com, v projektu slovnik.cz, ve videích na Youtube, v Google obrázcích nebo v Lingea slovnících.

Často hledaná hesla, osobnosti, odborné termíny, pojmy, slova

Co znamená Hokejista? Definice pojmu, význam a vysvětlení slova

Teď už znáte odpověď na otázku Kdo je to Hokejista? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Hokejista? Definice pojmu Hokejista je v sekci Sport

Kategorie sport, judista, hokejista, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Chyby vyhrazeny. Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Pokuste se vyhledat informace pojem, slovo, termín, definici kupříkladu v internetové Wikipedii, kde můžete najít podrobný popis. Berte prosím v úvahu, že pojmy mohou mít víc definic podle toho o jaký obor se jedná. Zkuste najít odborný termín i v jiné sekci než v sport.