Kdo je to?
Kdo je Jiří Hamza? Životopis Jiří Hamza, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Jiří Hamza

Kdo je Jiří Hamza? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Jiří Hamza je prezident Českého biatlonového svazu, viceprezident Mezinárodní biatlonové unie a také úspěšný podnikatel. Aktivní je nejen v biatlonu, působil také jako manažer basketbalové reprezentace.
Jiří Hamza se narodil 20.8. 1970 ve Znojmě a vystudoval pedagogickou fakultu. Od mládí aktivně sportoval a věnoval se letní verzi triatlonu. Jeho první výraznějším manažerským počinem ve sportu bylo obnovení basketbalového klubu v Žabovřeskách. Z něj se mu podařilo vybudovat tým, který v roce 2006 vyhrál Final Four Evropské ligy basketbalu. V té době rovněž působil jako šéf české basketbalové reprezentace, jejíž ženská část pod jeho vedením vyhrála evropský šampionát v roce 2005 a kvalifikovala se na olympiádu v letech 2004 a 2008.
V roce 2006 se Jiří Hamza začal více věnovat manažerské činnostmi v jeho oblíbeném biatlonu. Podílel se na výstavbě Vysočina Areny, která rok po otevření hostila první mezinárodní závody a o dva roky později také evropský šampionát. Od té doby je vyhledávaným místem biatlonových soutěží a proběhlo zde i mistrovství světa. V roce 2014 byl Jiří Hamza zvolen do čela Českého biatlonového svazu a od roku 2018 působí také jako viceprezident Mezinárodní biatlonové unie. Pod jeho vedením se českému biatlonu velmi daří a úspěšně se dostává do povědomí široké veřejnosti. V civilním životě je Jiří Hamza otcem čtyř dětí a se svou manželkou provozuje vinařství, pivovar a hotel na rodném Znojemsku.



Kdo je Jiří Hamza? Životopis Jiří Hamza, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Jiří Hamza

Národnost: česká
Datum narození: 20.8.1970
Místo narození: Znojmo, Česká republika

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Jiří Hamza sdílet s ostatními na webových službách typu Pinterest, Facebook, Twitter nebo Reddit.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Vzpomněli byste si co označuje výraz CAPTCHA? Pamatujete si definici pojmu Aktivní uhlí? Znáte pojem Přeslice? Vzpomněli byste si co znamená slovo 4EVER?

Klíčová slova: životopis, lexikon, zajímavosti, informace, narození, národnost, osobnosti, kde se narodil Jiří Hamza?, Jiří Hamza, vysvětlení, osobnost, kdo je Jiří Hamza?, život, datum narození, wiki, sport

Pojem Jiří Hamza je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte výraz Jiří Hamza v dalších zdrojích

Zkusit najít Jiří Hamza na Google obrázcích

Hledat pojem Jiří Hamza ve fulltextu Seznam.cz

Najít heslo Jiří Hamza v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Jiří Hamza ve Wikimedia Commons

Hledat videa s názvem Jiří Hamza na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Jiří Hamza například v Microsoft Bing, v nabídce zboží na Heureka.cz, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v Google překladači.

Zkuste také následující odborné pojmy, osobnosti, termíny a hesla

Stručná biografie, resp. životopis osoby Jiří Hamza

Právě nyní již víte Kdo je to Jiří Hamza? Kdy se narodil Jiří Hamza? Kde se narodil Jiří Hamza? Jiří Hamza je v sekci Sport

Kategorie sport, Monako formule, jiří Hamza, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Chyby vyhrazeny. Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. Doporučujeme zkusit nalézt informace osobnost, osobu, člověka Jiří Hamza řekněme například v otevřené encyklopedii Wikipedia, kde můžete najít o mnoho podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Jiří Hamza i v jiné kategorii než je sport.