Kdo je to?
Kdo je Jiří Hamza? Životopis Jiří Hamza, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Jiří Hamza

Kdo je Jiří Hamza? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Jiří Hamza je prezident Českého biatlonového svazu, viceprezident Mezinárodní biatlonové unie a také úspěšný podnikatel. Aktivní je nejen v biatlonu, působil také jako manažer basketbalové reprezentace.
Jiří Hamza se narodil 20.8. 1970 ve Znojmě a vystudoval pedagogickou fakultu. Od mládí aktivně sportoval a věnoval se letní verzi triatlonu. Jeho první výraznějším manažerským počinem ve sportu bylo obnovení basketbalového klubu v Žabovřeskách. Z něj se mu podařilo vybudovat tým, který v roce 2006 vyhrál Final Four Evropské ligy basketbalu. V té době rovněž působil jako šéf české basketbalové reprezentace, jejíž ženská část pod jeho vedením vyhrála evropský šampionát v roce 2005 a kvalifikovala se na olympiádu v letech 2004 a 2008.
V roce 2006 se Jiří Hamza začal více věnovat manažerské činnostmi v jeho oblíbeném biatlonu. Podílel se na výstavbě Vysočina Areny, která rok po otevření hostila první mezinárodní závody a o dva roky později také evropský šampionát. Od té doby je vyhledávaným místem biatlonových soutěží a proběhlo zde i mistrovství světa. V roce 2014 byl Jiří Hamza zvolen do čela Českého biatlonového svazu a od roku 2018 působí také jako viceprezident Mezinárodní biatlonové unie. Pod jeho vedením se českému biatlonu velmi daří a úspěšně se dostává do povědomí široké veřejnosti. V civilním životě je Jiří Hamza otcem čtyř dětí a se svou manželkou provozuje vinařství, pivovar a hotel na rodném Znojemsku.



Kdo je Jiří Hamza? Životopis Jiří Hamza, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Jiří Hamza

Národnost: česká
Datum narození: 20.8.1970
Místo narození: Znojmo, Česká republika

Sdílejte tuto stránku s osobností Jiří Hamza s kolegy na specializovaných společenských sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Vzpomněli byste si co označuje výraz CAPTCHA? Znáte pojem Katalogový podvod? Znáte pojem Přeslice? Vzpomenete si na definici slova Správní řízení?

Klíčová slova: wikipedie, osobnost, datum narození, sport, životopis, kdy se narodil Jiří Hamza?, Jiří Hamza, biografie, vysvětlení, kde se narodil Jiří Hamza?, wiki, místo narození, lexikon, informace, popis, narození

Pojem Jiří Hamza je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Hledejte bez špehování slovo Jiří Hamza ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat výraz Jiří Hamza ve Wikipedii

Najít termín Jiří Hamza ve vyhledávači Yahoo

Najít výraz Jiří Hamza ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat termín Jiří Hamza v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Dál můžete zkusit hledat slovo Jiří Hamza například ve fulltextu Google.cz, v projektu slovnik.cz, ve Wikipedii, v Google obrázcích nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Další osobnosti, lidé, pojmy, významy slov, hesla, výrazy

Biografie, životopis, kdo je to Jiří Hamza?

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku Kdo je to Jiří Hamza? Kdy se narodil Jiří Hamza? Kde se narodil Jiří Hamza? Jiří Hamza patří do sekce Sport

Kategorie sport, řidič kamionu, jiří Hamza, ilustrační obrázek

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Naše stránky mají pouze informativní charakter, neručíme za tiskové chyby. Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. Doporučujeme taktéž hledat informace osobnost, osobu, člověka Jiří Hamza řekněme třeba v populární Wikipedii, kde naleznete podrobný text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Jiří Hamza i v jiné kategorii než je sport.