Kdo je to?
Kdo je Jiří Vaněk? Životopis Jiří Vaněk, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Jiří Vaněk

Kdo je Jiří Vaněk? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Jiří Vaněk je český bývalý profesionální tenista, reprezentant a současný trenér. Vaněk se narodil v dubnu 1978 v Domažlicích do tenisové rodiny. S tenisem začal již v dětském věku. Profesionálem se stal v roce 1995, kdy se připojil k okruhu ATP. Profesionální kariéru ukončil o šestnáct let později v roce 2011.
Během kariéry Vaněk nezvítězil ani na jednom turnaji ATP Tour. Na grandslamových turnajích se nikdy nedostal dál než do druhého kola. Ve dvouhře se v žebříčku ATP nejlépe umístil na 74. místě v říjnu 2000. V žebříčku nejlepších hráčů ATP ve čtyřhře se umístil v únoru 2006 na 96. místě.
Jiří Vaněk reprezentoval Česko při zápasech Davisova poháru. Zúčastnil se také dvouhry na Letních Olympijských hrách v Pekingu 2008. Hrával s tenisovou raketou značky Fischer. Uměl zahrát oběma rukama.
Po konci kariéry začal trénovat nadějné tenisty. V letech 2014-2016 trénoval českou tenistku Karolínu Plíškovou. Poté začal na konci roku 2016 trénovat Petru Kvitovou. Jeho svěřenkyně se dostaly nejdále do finále US Open 2016 (K. Plíšková) a Australian Open 2019 (P. Kvitová).
Vaněk se na Wimbledonu 2022 s Petrou Kvitovou zasnoubil a v létě 2023 se pár oženil.
Dříve byl Vaněk ženatý s bývalou profesionální tenistkou Markétou Kochtovou, se kterou má dva syny. Syn Giorgio Vaněk hraje profesionálně fotbal.
Jiří Vaněk je vášnivým hráčem golfu.



Kdo je Jiří Vaněk? Životopis Jiří Vaněk, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní údaje o osobě Jiří Vaněk

Národnost: česká
Datum narození: 24. 4. 1978
Místo narození: Domažlice, Československo

Zaujala vás biografie osobnosti Jiří Vaněk? Potom se podělte s vašimi známými a kamarády na internetových sociálních sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter (síť X) či Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Vzpomněli byste si co označuje výraz Loftový byt? Vzpomenete si na definici slova Paranoia? Znáte pojem Intelekt? Vzpomněli byste si na význam slova BRICS?

Klíčová slova: život, místo narození, popis, narození, vysvětlení, sport, informace, národnost, datum narození, kdo je Jiří Vaněk?, wiki, kdy se narodil Jiří Vaněk?, osobnosti, Jiří Vaněk, wikipedie, sport

Pojem Jiří Vaněk je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další možné informační zdroje

Hledat videa s názvem Jiří Vaněk na Youtube

Zkusit najít pojem Jiří Vaněk ve vyhledávači Yahoo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Jiří Vaněk ve Wikimedia Commons

Zkusit najít slovo Jiří Vaněk ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat termín Jiří Vaněk na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Jiří Vaněk například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v Lingea slovnících, ve vyhledávači Seznam.cz, ve Wikipedii nebo v projektu slovnik.cz.

Další vybraná hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy

Stručná biografie, resp. životopis osoby Jiří Vaněk

Teď už znáte odpověď na otázku Kdo je to Jiří Vaněk? Kdy se narodil Jiří Vaněk? Kde se narodil Jiří Vaněk? Jiří Vaněk se nachází v sekci Sport

Kategorie sport, sumo žena, jiří Vaněk, ilustrační obrázek

Sepsáno redaktory Superia.cz. Přes maximální snahu a opakovanou kontrolu mohou být některé informace nesprávné, nepřesné či neaktuální. Není v našich silách pravidelně aktualizovat texty na tomto webu. Pro aktuální informace zkuste hledat osobnost, osobu, člověka Jiří Vaněk dejme tomu např. v internetové Wikipedii, kde můžete najít komplexní popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Jiří Vaněk i v jiné kategorii než je sport.