Kdo je to?
Kdo je Lewis Hamilton? Životopis Lewis Hamilton, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Lewis Hamilton

Kdo je Lewis Hamilton? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Lewis Hamilton je pilot formule 1 a několikanásobný mistr světa. Začátek jeho kariéry je spojen s motorkami, na kterých závodil od svých osmi let. Díky úspěchům a následnému ocenění se setkal s Ronem Dennisem, šéfem slavné automobilové stáje McLaren. Hamilton mu sdělil přání závodit za McLaren a o čtyři roky později skutečně získal smlouvu, protože stáj se snažila podporovat mladé a talentované jezdce, kteří by se v dospělosti mohli stát pevnou součástí stáje. Úspěšné závodění na motorkách vyvrcholilo v roce 2000, kdy se Hamilton stal evropským šampionem. Poté se rozhodl věnovat formulím.
Také automobilová dráha byla úspěšná. V roce 2007 se Hamilton stal jezdcem formule 1 za vysněný McLaren. V nováčkovské sezóně skončil na skvělém druhém místě a v další sezóně se stal mistrem světa. Po sezóně v roce 2012 překvapivě opustil McLaren a přestoupil do stáje Mercedes jako nástupce Michaela Schumachera. Za Mercedes se Hamiltonovi dařilo a přidal dalších šest mistrovských titulů, poslední získal v roce 2020. Smlouvu ve stáji Mercedese podepsal také na rok 2021. Především jeho úspěchy v mladém věku byly rekordní. Byl například nejmladším jezdcem, který vedl šampionát. Stalo se tak během jeho první sezóny v roce 2007 a zajímavostí je, že tím překonal rekord Bruce McLarena, zakladatele stáje McLaren. Dále je prvním pilotem tmavé pleti ve formuli 1 a aktivně se zapojuje do kampaní proti rasové nerovnosti.



Kdo je Lewis Hamilton? Životopis Lewis Hamilton, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Lewis Hamilton

Národnost: britská
Datum narození: 7. ledna 1985
Místo narození: Stevenage, Hertfordshire, Velká Británie

Tento text (Lewis Hamilton) můžete samozřejmě sdílet s partnery, kolegy a kamarády na veřejných sociálních sítích (Facebook, Pinterest, Reddit či Twitter).

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Víte co je Strach? Pamatujete si definici pojmu Sorbet? Rozumíte pojmu Velká koalice? Vzpomněli byste si co znamená slovo Člověkoden?

Klíčová slova: kdo je Lewis Hamilton?, wikipedie, narození, vysvětlení, národnost, biografie, osobnosti, osobnost, Lewis Hamilton, životopis, popis, datum narození, wiki, sport, život, zajímavosti

Pojem Lewis Hamilton je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Více informací o pojmu Lewis Hamilton lze najít v následujících zdrojích

Najít pojem Lewis Hamilton ve Wikislovníku

Hledejte bez špehování slovo Lewis Hamilton ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít slovo Lewis Hamilton na Google obrázcích

Hledat videa s názvem Lewis Hamilton na Youtube

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Lewis Hamilton ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Lewis Hamilton například ve Wikislovníku, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve Wikipedii, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v Google překladači.

Náhodných výběr osobností, hesel, pojmů a odborných termínů

Životopis, kdo je Lewis Hamilton? Stručná biografie

Teď už znáte odpověď na otázku Kdo je to Lewis Hamilton? Kdy se narodil Lewis Hamilton? Kde se narodil Lewis Hamilton? Lewis Hamilton patří do sekce Sport

Kategorie sport, gymnasta, lewis Hamilton, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Texty mohou obsahovat chyby nebo překlepy, za které se předem omlouváme. Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Aktuální informace lze většinou nalézt osobnost, osobu, člověka Lewis Hamilton třeba na české Wikipedii, kde naleznete o něco delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Lewis Hamilton i v jiné kategorii než je sport.