Kdo je to?
Kdo je Nigel Mansell? Životopis Nigel Mansell, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Nigel Mansell

Kdo je Nigel Mansell? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Bývalý anglický pilot Formule 1 Nigel Ernest James Mansell se stal v tomto oboru mistrem světa v roce 1992. Díky své rychlosti a bravurnímu ovládání svého stroje se dostal do TOP desíti pilotů Formule 1.
Kariéra Nigela začala na motokárách. Na nich jezdil v letech 1976-1977. Hned v prvním roce působení ve Formuli Ford vyhrál z devíti závodů celkem šest. O rok později svůj rekord zvýšil, když z 42 závodů zvítězil 33x. Sotva seskočil ze stupně vítězů, přišla rána v podobě nemoci. Lékaři mu avizovali hrozbu paralýzy končetin. Bylo velké riziko, že už nikdy nebude moct chodit, tím pádem ani závodit. Mansell se nevzdal a z nemocnice si to namířil přímo na závodní okruhy, které byly celý jeho život.
Své štěstí pokoušel až do roku 1979. kdy prošel těžkou autonehodou. Vyšetření bylo neúprosné – zlomený obratel. Nebyl by to ale bojovník Mansell. Po návratu z nemocnice se mu podařilo nevídané. Stal se testovacím pilotem stáje Lotus ve Formuli 1. Ale jako by ho v tomto čase štěstěna opustila. Startoval na Velké ceně Rakouska. Absolvoval celkem pět závodů. Ani v jednom nedokázal bodovat.
Prolomit smůlu se mu podařilo až při změně značky. V roce 1985 jej angažoval Frank Williams jako druhého jezdce ke Keke Rosbergovi. Toho roku získal Nigel opět prvenství. Výstup na stupínek vítězů potom zopakoval ještě několikrát.



Kdo je Nigel Mansell? Životopis Nigel Mansell, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Nigel Mansell

Národnost: anglická
Datum narození: 8. srpna 1953
Místo narození: Upton-on-Severn, Worcestershire

Sdílejte tuto stránku s osobností Nigel Mansell s vašimi přáteli na Redditu, Twitteru nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Víte co je Jazyk? Pamatujete si definici pojmu Laxní přístup? Rozumíte pojmu Xantipa? Vzpomněli byste si co znamená slovo Černá magie?

Klíčová slova: osobnosti, lexikon, kde se narodil Nigel Mansell?, kdo je Nigel Mansell?, wiki, informace, Nigel Mansell, wikipedie, život, životopis, sport, zajímavosti, osobnost, národnost, biografie, místo narození

Pojem Nigel Mansell je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Hledat pojem Nigel Mansell ve fulltextu Seznam.cz

Hledejte bez špehování slovo Nigel Mansell ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít heslo Nigel Mansell ve Wikipedii

Hledat slovo Nigel Mansell v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledat videa s názvem Nigel Mansell na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Nigel Mansell například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Google překladači, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve Wikipedii nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr pojmů, slov, hesel, termínů, výrazů, osobností

Biografie, životopis, kdo je to Nigel Mansell?

Nyní už nejspíš víte Kdo je to Nigel Mansell? Kdy se narodil Nigel Mansell? Kde se narodil Nigel Mansell? Nigel Mansell je v kategorii Sport

Kategorie sport, gymnasta, nigel Mansell, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Přes veškerou pečlivost mohou texty chyby. Za případné faktické nebo pravopisné chyby se dopředu omlouváme. Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. Zkuste najít informace osobnost, osobu, člověka Nigel Mansell řekněme třeba v populární Wikipedii, kde naleznete podrobný text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Nigel Mansell i v jiné kategorii než je sport.