Kdo je to?
Kdo je Eliška Klučinová? Životopis Eliška Klučinová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Eliška Klučinová

Kdo je Eliška Klučinová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Eliška Klučinová je bývalá česká profesionální atletka – vícebojařka a reprezentantka, která závodila za sportovní oddíl USK Praha a AC Tepo Kladno. Klučinová se narodila v dubnu 1988 v Praze.
Klučinová se věnovala atletice již od dětství. Na evropském šampionátu juniorů v nizozemském Hengelo vybojovala roku 2007 stříbrnou medaili v sedmiboji. Následně začala soutěžit mezi seniory.
Během své kariéry závodila na několika Mistrovstvích ČR v atletice, na kterých vybojovala celkem pět zlatých medailí (2008, 2009 - sedmiboj a 2012, 2014, 2017 – skok daleký), dvě stříbrné medaile (2015 – skok daleký, 2017 – sedmiboj) a dvě bronzové medaile (2015 – skok do výšky, 2017 vrh koulí).
Z halových Mistrovství ČR v atletice má Klučinová pět zlatých medailí (2011, 2013, 2018, 2019 – pětiboj, 2014 – skok daleký), osm stříbrných medailí (2007 - štafeta 4 x 400 m, 2008, 2010 – pětiboj, 2010, 2011, 2013, 2015, 2019 – skok daleký) a 3 bronzové medaile (2009 – pětiboj, 2016, 2017 – skok vysoký).
Ve víceboji na TNT Express Meetingu v Kladně v červnu 2010 nasbírala celkem 6 268 bodů. Vyrovnala tak 22 let starý rekord české atletky Zuzany Lajbnerové. O dva roky později vylepšila národní rekord na 6 283 bodů, čímž se kvalifikovala na Letní olympijské hry v Londýně 2012. O rok později na Mistrovství světa v atletice v Moskvě 2013 český rekord vylepšila na 6 332 bodů. Výkon však nestačil na stupně vítězů a skončila až na sedmé příčce.
Kvůli opakovaným zraněním Klučinová ukončila v září 2019 profesionální sportovní kariéru. V té době studovala trenérství na Fakultě tělesné výchovy a sportu v Praze.
Od roku 2021 je vdaná za českého hudebníka Jana Pokorného, známého pod uměleckým jménem Pokáč. Spolu vychovávají dva syny – Teodora (*2021) a Tobiáše (*2022).



Kdo je Eliška Klučinová? Životopis Eliška Klučinová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Základní informace o osobě Eliška Klučinová

Národnost: česká
Datum narození: 14. 4. 1988
Místo narození: Praha, Československo

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Eliška Klučinová? s blízkými na různých sociálních sítích – Facebooku, Pinterestu, Redditu nebo Twitteru.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Rozumíte pojmu Babí léto? Vzpomněli byste si na význam slova PRMS? Znáte definici termínu Maloobchod? Znáte definici termínu Šalotka?

Klíčová slova: zajímavosti, osobnost, lexikon, wiki, kdo je Eliška Klučinová?, kdy se narodila Eliška Klučinová?, život, kde se narodila Eliška Klučinová?, vysvětlení, sport, popis, sport, datum narození, wikipedie, životopis, Eliška Klučinová

Pojem Eliška Klučinová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informační zdroje

Hledejte bez špehování slovo Eliška Klučinová ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít výraz Eliška Klučinová ve fulltextu Seznam.cz

Najít slovo Eliška Klučinová v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít výraz Eliška Klučinová ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat heslo Eliška Klučinová ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Eliška Klučinová například ve ruském vyhledávači Yandex, v Google překladači, v Microsoft Bing, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Náhodné definice slov, pojmů a odborných termínů, osobnosti

Biografie, životopis, kdo je to Eliška Klučinová?

Nyní už nejspíš víte Kdo je to Eliška Klučinová? Kdy se narodila Eliška Klučinová? Kde se narodila Eliška Klučinová? Eliška Klučinová je v kategorii Sport

Kategorie sport, jezdec formule, eliška Klučinová, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Veškeré texty jsou bez záruky. Chápejte, že nemáme prostředky na pravidelnou aktualizaci. Pokuste se vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Eliška Klučinová řekněme třeba v projektu Wikipedia.cz, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Eliška Klučinová i v jiné kategorii než je sport.