Kdo je to?
Kdo je Roman Berbr? Životopis Roman Berbr, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Roman Berbr

Kdo je Roman Berbr? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Roman Berbr byl funkcionář v českém fotbale, během let 2013 – 2020 dokonce místopředseda FAČR (Fotbalová asociace České republiky). Po učilišti, kde se vyučil mlýnským montérem, vstoupil Berbr do SNB (Sbor Národní Bezpečnosti). U SNB pracoval v Plzni u dopravní policie. Během práce u SNB složil maturitní zkoušku, když absolvoval praporčickou školu pod záštitou SNB. V roce 1979 se stal na rok členem kontrarozvědky státní bezpečnosti (StB). Sám Berbr tvrdil, že zde působil do roku 1988.
Po práci ve státní službě začal Berbr pracovat jako rozhodčí ve fotbale a také funkcionář. V roce 2013 se dostal do čela fotbalové asociace ČR (FAČR) a stal se místopředsedou.
Kriminální policie začala odposlouchávat Berbra v roce 2020, kvůli údajným ovlivňováním zápasů druhé a třetí ligy ze strany rozhodčích, které měl právě Berbr jakožto místopředseda FAČR pod palcem. Podle kriminální policie Berbr rovněž zpronevěřil 850 tisíc korun, které byly určeny Plzeňskému fotbalovému svazu. Dne 16. 10. 2020 byl Roman Berbr zatčen spolu s dalšími 18 osobami. Berbr následně rezignoval ze všech fotbalových funkcí. Jeho manželka, Dagmar Damková (rozhodčí a členka komise rozhodčích organizace UEFA), po manželově zatčení rovněž rezignovala ze svých funkcí. Celá kauza měla mezinárodní rozměr.



Kdo je Roman Berbr? Životopis Roman Berbr, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Roman Berbr

Národnost: česká
Datum narození: 23. 6. 1954
Místo narození: Nýřany, Česká republika

Líbí se stručný životopis s osobou Roman Berbr? Pak se podělte s jinými osobami na Pinterestu, Redditu, Twitteru či Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Rozumíte pojmu Follower? Vzpomenete si na definici slova Zájmeno? Znáte definici termínu Salmonela? Vzpomněli byste si na význam slova Xylitol?

Klíčová slova: biografie, kdo je Roman Berbr?, národnost, kdy se narodil Roman Berbr?, sport, popis, sport, narození, Roman Berbr, život, datum narození, Roman Berbr, kde se narodil Roman Berbr?, vysvětlení, informace, životopis

Pojem Roman Berbr je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na vyhledávače, online encyklopedie a slovníky

Zkusit najít pojem Roman Berbr na Google obrázcích

Vyhledat heslo Roman Berbr v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít slovo Roman Berbr ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít pojem Roman Berbr na Google.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Roman Berbr ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Roman Berbr například v Microsoft Bing, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve vyhledávači Seznam.cz, ve Wikipedii nebo v projektu slovnik.cz.

Další osobnosti, lidé, pojmy, významy slov, hesla, výrazy

Životopis, kdo je Roman Berbr? Stručná biografie

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Roman Berbr? Kdy se narodil Roman Berbr? Kde se narodil Roman Berbr? Roman Berbr je v kategorii Sport

Kategorie sport, judista, roman Berbr, ilustrační obrázek

Sepsáno redaktory Superia.cz. Veškeré texty jsou bez záruky. Data na webu nejsou pravidelně aktualizovaná, texty nemusí vždy reflektovat aktuální stav. Zkuste též hledat informace osobnost, osobu, člověka Roman Berbr dejme tomu třeba v projektu Wikipedia, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Roman Berbr i v jiné kategorii než je sport.