Kdo je to?
Kdo je Tereza Voborníková? Životopis Tereza Voborníková, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Tereza Voborníková

Kdo je Tereza Voborníková? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Tereza Voborníková je česká biatlonistka, juniorská mistryně světa a reprezentantka. Voborníková se narodila ve Vrchlabí a vyrůstala v obci Hostinné. V dětství se učila na hudební škole hrát na kytaru a docházela také na lekce baletu. Po základní škole studovala na gymnáziu v Jilemnici, kde úspěšně maturovala roku 2020. Po maturitě se rozhodla pro studium na Masarykově univerzitě v Brně.
V mládí se začala učit jezdit na lyžích a v roce 2014 začala s biatlonem. Na Mistrovství světa dorostenců ve slovenském Brezno-Osrblie získala 2 stříbrné medaile, a to ve vytrvalostním a ve stíhacím závodě. Tereza debutovala v závodě světového poháru v 19 letech na začátku roku 2020 ve sprintu v německém Oberhofu.
Ve věku 21 let v sezóně 2021/2022 vybojovala Voborníková na Mistrovství světa juniorů v americkém Soldier Hollow dvě zlaté medaile (sprint a stíhací závod) a jednu bronzovou medaili (vytrvalostní závod).
Voborníková reprezentovala Českou republiku na Zimních olympijských hrách v Pekingu v roce 2022, kde ve vytrvalostním závodě skončila na 34. místě.
V norském Holmenkollenu skončila v sezóně 2022/2023 na šestém místě ve sprintu a vylepšila si tak své nejlepší umístění mezi seniory.
Závodí v týmu SKP Kornspitz Jablonec.



Kdo je Tereza Voborníková? Životopis Tereza Voborníková, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Tereza Voborníková

Národnost: česká
Datum narození: 31. 5. 2000
Místo narození: Vrchlabí, Česká republika

Popis osobnosti Tereza Voborníková můžete sdílet s partnery, kolegy a kamarády na Redditu, Facebooku, Pinterestu nebo na jiných tzv. sociálních sítích.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Víte, co je to Alcantara? Znáte termín Zánovní? Vzpomněli byste si na význam slova Modem? Víte, co je to Konverze?

Klíčová slova: Tereza Voborníková, sport, život, kdy se narodila Tereza Voborníková?, biografie, narození, životopis, popis, sport, zajímavosti, kdo je Tereza Voborníková?, místo narození, osobnost, osobnosti, datum narození, informace

Pojem Tereza Voborníková je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Více informací o pojmu Tereza Voborníková lze najít v následujících zdrojích

Hledat videa s názvem Tereza Voborníková na Youtube

Hledat termín Tereza Voborníková ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít Tereza Voborníková ve Wikislovníku

Hledat slovo Tereza Voborníková ve Wikipedii

Najít pojem Tereza Voborníková v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Dál můžete zkusit hledat slovo Tereza Voborníková například ve fulltextu Google.cz, v Google překladači, ve fulltextu Yahoo.com, v metavyhledávači Info.com nebo v Lingea slovnících.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Životopis, kdo je Tereza Voborníková? Stručná biografie

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Tereza Voborníková? Kdy se narodila Tereza Voborníková? Kde se narodila Tereza Voborníková? Tereza Voborníková patří do sekce Sport

Napsáno redaktory Superia.cz. Zveřejněné texty nemohou sloužit jako stoprocentní zdroj informací a mohou se v nich objevovat faktické chyby. Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Zkuste najít informace osobnost, osobu, člověka Tereza Voborníková třeba ve Wikipedii, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Tereza Voborníková i v jiné kategorii než je sport.