Kdo je to?
Kdo je Tomáš Petrášek? Životopis Tomáš Petrášek, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Tomáš Petrášek

Kdo je Tomáš Petrášek? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Tomáš Petrášek je český profesionální fotbalový obránce, reprezentant a současný hráč jihokorejského klubu Jeonbuk Hyundai Motors. Petrášek se narodil v březnu 1992 v Rychnově nad Kněžnou. Ještě jako klub začal hrát fotbal. Nejprve hrál v letech 1999-2002 za AFK Častolovice. Poté hrál čtyři roky za Sparta Rychnov nad Kněžnou (2002-2006). Po jedné sezóně v Náchodě (2006-2007) odešel v patnácti letech do Hradce Králové. Během let 2007-2012 zde hrál za dorost. Následně podepsal v Hradci profesionální smlouvu na tři roky (2012-2015). Během té doby však putoval po několika hostováních. Zahrál si např. v týmu Hlavice, Roudnice nad Labem, Kolín, Převýšov a chvíli byl i v polském týmu Flota Świnoujście.
Z Hradce přestoupil do Slavoje Vyšehrad, kde strávil polovinu sezóny 2015-2016. Sezónu dohrál v dalším pražském klubu – ve Viktorii Žižkov. V osmnácti zápasech si Petrášek připsal pět branek a po sezóně si vysloužil přestup do třetiligového polského týmu RKS Raków Częstochowa.
V polském týmu Raków působil Petrášek celkem sedm let (2016-2023), ve kterých odehrál 151 zápasů a připsal si 32 branek. Hned po první sezóně 2016-2017 se Petrášek s týmem radoval z vítězství ve třetí lize, čímž postoupili do druhé ligy. Druhou ligu s klubem Tomáš vyhrál o dva roky později v sezóně (2018-2019) a dostali se tak do polské Ekstraklasy mezi polskou elitu. Od sezóny 2019-2020 vedl Petrášek Raków v nejvyšší polské lize jako kapitán a stal se klubovou legendou. Po sezóně 2022-2023 s týmem neprodloužil smlouvu. Zájem měly kluby jak z Česka, tak z Polska nebo Saudské Arábie. Nakonec se Petrášek rozhodl pro tým Jeonbuk Hyundai Motors z nejvyšší korejské fotbalové ligy. Tento tým vede bývalý reprezentant Rumunska a hráč FC Chelsea Dan Petrescu.
Tomáš Petrášek reprezentoval od října 2020 Česko ve třech mezistátních utkáních. Debutoval v zápase proti Kypru.



Kdo je Tomáš Petrášek? Životopis Tomáš Petrášek, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Tomáš Petrášek

Národnost: česká
Datum narození: 2. 3. 1992
Místo narození: Rychnov nad Kněžnou, Československo

Líbí se stručný životopis s osobou Tomáš Petrášek? Pak se podělte se známými na sociálních sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Vzpomněli byste si na význam slova Oligarchie? Víte, co je to Grafomanie? Víte co je Bankovní identita? Rozumíte pojmu Středověk?

Klíčová slova: wikipedie, místo narození, biografie, národnost, datum narození, osobnost, Tomáš Petrášek, zajímavosti, sport, život, osobnosti, kdo je Tomáš Petrášek?, narození, informace, lexikon, životopis

Pojem Tomáš Petrášek je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Jiné informační zdroje o frázi Tomáš Petrášek

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Tomáš Petrášek ve Wikimedia Commons

Vyhledat výraz Tomáš Petrášek ve Wikipedii

Hledat videa s názvem Tomáš Petrášek na Youtube

Zkusit najít Tomáš Petrášek ve vyhledávači Qwant

Najít slovo Tomáš Petrášek ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Tomáš Petrášek například v metavyhledávači Info.com, v Google překladači, v Microsoft Bing, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr náhodných osobností, odborných termínů, pojmů a hesel

Stručná biografie, resp. životopis osoby Tomáš Petrášek

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit Kdo je to Tomáš Petrášek? Kdy se narodil Tomáš Petrášek? Kde se narodil Tomáš Petrášek? Tomáš Petrášek je v kategorii Sport

Kategorie sport, krasobruslařka, tomáš Petrášek, ilustrační obrázek

Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz. Text zveřejněný na těchto webových stránkách má pouze informativní charakter a může obsahovat nepřesnosti či chyby. Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. Aktuální informace lze většinou nalézt osobnost, osobu, člověka Tomáš Petrášek řekněme v projektu Wikipedia, kde naleznete podrobně vysvětlený popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Tomáš Petrášek i v jiné kategorii než je sport.