Kdo je to?
Kdo je Michal Koudelka? Životopis Michal Koudelka, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Michal Koudelka

Kdo je Michal Koudelka? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, politika

Michal Koudelka je český zpravodajec, od roku 2016 ředitel české Bezpečnostní informační služby.
Vystudoval Fakultu stavební Českého vysokého učení technického v Praze.
Od roku 1992 začal pracovat ve Federální informační bezpečností službě, ze které se na území České republiky stala po rozdělení Československa Bezpečnostní informační služba - BIS. Zde pracoval v odboru boje proti terorismu a později na kontrašpionáži.
Ředitelem BIS se stal v roce 2016 za vlády premiéra Bohuslava Sobotky. Koudelka v této funkci čelil dlouhodobé nelibosti prezidenta Miloše Zemana. Zeman jej zaprvé opakovaně odmítal povýšit do hodnosti generála i přes to, že toto povýšení vláda vytrvale navrhovala. Zadruhé Koudelku a spolu s ním i celou BIS několikrát veřejně kritizoval a urážel. Známý je jeho výrok, kdy zpravodajce z BIS označil za čučkaře. Koudelku kritizoval především proto, že služba pod jeho vedením podle Zemana podceňovala riziko islámského terorismu a naopak přeceňovala riziko činnosti ruských a čínských agentů v zemi.
V roce 2021 Michalu Koudelkovi vypršel mandát ředitele BIS. Končící vláda Andreje Babiše jej nechtěla znovu jmenovat před volbami, a tak vedl tajnou službu jen z pověření. V roce 2022 jej vláda Petra Fialy řádně potvrdila jako ředitele BIS na další pětileté období.



Kdo je Michal Koudelka? Životopis Michal Koudelka, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Hlavní data o osobě Michal Koudelka

Národnost: česká
Datum narození: 1965

Sdílejte tuto stránku s osobností Michal Koudelka s rodinou a kamarády na sociálních sítích Twitter, Facebook, Pinterest a Reddit.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Vzpomněli byste si co znamená slovo Vánoční liturgie? Rozumíte pojmu Pranostika? Víte, co je to Etážové topení? Znáte pojem Tilápie?

Klíčová slova: datum narození, zajímavosti, politika, Michal Koudelka, informace, Michal Koudelka, osobnost, osobnosti, kdo je Michal Koudelka?, wikipedie, vysvětlení, wiki, kdy se narodil Michal Koudelka?, lexikon, život, národnost

Pojem Michal Koudelka je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Hledejte pojem Michal Koudelka v následujících vyhledávačích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Michal Koudelka ve Wikimedia Commons

Zkusit najít výraz Michal Koudelka ve vyhledávači Yandex

Hledat frázi Michal Koudelka ve Wikipedii

Zkusit najít Michal Koudelka ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít pojem Michal Koudelka ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Michal Koudelka například ve ruském vyhledávači Yandex, v Google překladači, ve vyhledávači Seznam.cz, v metavyhledávači Info.com nebo v projektu slovnik.cz.

Náhodných výběr z osobností, slov odborných termínů, pojmů a hesel

Stručná biografie, resp. životopis osoby Michal Koudelka

Na stránce jste se mohli dozvědět: Kdo je to Michal Koudelka? Kdy se narodil Michal Koudelka? Michal Koudelka je v kategorii Politika

Kategorie politika, politik, michal Koudelka, ilustrační obrázek

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Chyby vyhrazeny. Neručíme za faktickou přednost a aktuálnost informací. Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. Pokuste se též vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Michal Koudelka dejme tomu třeba v populární Wikipedii, kde naleznete nejspíš komplexnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Michal Koudelka i v jiné kategorii než je politika.