Kdo je to?
Kdo byla Hana Mašková? Životopis Hana Mašková, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Hana Mašková

Kdo byla Hana Mašková? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Hana Mašková byla československá profesionální krasobruslařka. Mašková se narodila v Praze a již v dětství se začala věnovat krasobruslení. Roku 1964 se teprve ve věku 14 let zúčastnila prvních Zimních olympijských her, které probíhaly v rakouském Innsbrucku a kde se umístila na patnáctém místě. Jen o rok později Mašková poprvé zvítězila na Mistrovství Československa v krasobruslení (1965). Tento úspěch zopakovala ještě čtyřikrát v letech 1966-1969. V roce 1967 získala za své výkony bronzovou medaili z Mistrovství světa a stříbrnou medaili z Mistrovství Evropy. V následujícím roce se mohla radovat opět z bronzové medaile (Mistrovství světa) a ze zlaté medaile (Mistrovství Evropy). Roku 1968 se rovněž zúčastnila svých druhých Zimních Olympijských her ve francouzském Grenoblu, kde za svůj výkon získala bronzovou medaili. Medailovou sbírku zakončila bronzem z Mistrovství Evropy v roce 1969.
Během krasobruslařské kariéry ji postupně trénovali Karel Glogar, Jaroslav Sadílek a Míla Nováková.
Mašková vystupovala také v americké revue s názvem Holiday on Ice.
Hana Mašková se v roce 1972 vracela spolu s kolegyní Květou Celfovou z revue v Paříži. Během cesty však hustě pršelo a jejich automobil havaroval do kamionu. Zatímco Mašková zemřela, její kolegyně Celfová nehodu přežila.
Hana Mašková zemřela ve věku pouhých 22 let.



Kdo byla Hana Mašková? Životopis Hana Mašková, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Základní informace o osobě Hana Mašková

Národnost: česká
Datum narození: 26. 9. 1949
Místo narození: Praha, Československo
Datum úmrtí: 31. 3. 1972

Líbí se stručný životopis s osobou Hana Mašková? Pak se podělte s kolegy na specializovaných společenských sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Vzpomněli byste si na význam slova Abusus? Znáte pojem Syrovátka? Víte co je Ofenzíva? Vzpomenete si na definici slova Augmentace?

Klíčová slova: informace, národnost, sport, wikipedie, popis, biografie, datum narození, Hana Mašková, kde se narodila Hana Mašková?, wiki, kdy se narodila Hana Mašková?, národnost, datum úmrtí, zajímavosti, osobnosti, nežijící

Pojem Hana Mašková je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informační zdroje o slovu Hana Mašková

Hledat výraz Hana Mašková ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat pojem Hana Mašková na Google.cz

Hledat videa s názvem Hana Mašková na Youtube

Zkusit najít pojem Hana Mašková ve vyhledávači Qwant

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Hana Mašková ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Hana Mašková například ve videích na Youtube, v nabídce zboží na Heureka.cz, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v metavyhledávači Info.com nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Doporučené pojmy, slova, osobnosti, odborné termíny a výrazy

Biografie, životopis, kdo je to Hana Mašková?

Teď už víte Kdo byla Hana Mašková? Kdy se narodila Hana Mašková? Kde se narodila Hana Mašková? Kdy zemřela Hana Mašková? Hana Mašková patří do sekce Sport

Kategorie sport, běžkyně, hana Mašková, ilustrační obrázek

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Provozovatel v žádném případě neručí za aktuálnost, správnost a přesnost údajů zveřejněných na stránkách. Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Můžete se pokusit také najít informace osobnost, osobu, člověka Hana Mašková dejme tomu například v projektu Wikipedia, kde naleznete rozsáhlejší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Hana Mašková i v jiné kategorii než je sport.