Kdo je to?
Kdo je Lukáš Krpálek? Životopis Lukáš Krpálek, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Lukáš Krpálek

Kdo je Lukáš Krpálek? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Lukáš Krpálek je českým profesionálním zápasníkem v judu. Narodil se v Jihlavě, kde se začal věnovat judu v 6 letech. V roce 2005 se Lukáš Krpálek přestěhoval do Brna, kde se stal reprezentačním dorostencem v Institutu tradičního karate a juda. Hned v následujícím roce na mistrovství Evropy dorostenců vybojoval stříbrnou medaili. O rok později již trénoval s juniorskou reprezentací v Praze a v roce 2008 se připojil ke klubu USK Praha na Folimance. V onom roce vybojoval svůj první double, když získal titul mistra Evropy i světa v juniorské kategorii.
V roce 2009 přestoupil již do kategorie seniorů. Během roku 2010 vyhrál tři turnaje světového poháru po sobě. Na Olympijských hrách v Londýně (2012) obsadil Krpálek sedmé místo. V sezóně 2013 zvítězil na Judo Grand Slam Paris a získal do žebříčku IJF 500 bodů. Díky těmto bodům se stal poprvé světovou jedničkou. Na mistrovství Evropy v Maďarsku v Budapešti vyhrál zlatou medaili a upevnil svou pozici jedničky. Kvůli maturitní zkoušce vynechal turnaj mistrů a o první místo přišel. V roce 2014 získal první zlatou medaili z mistrovství světa jako senior. Následující Olympijské hry v Riu de Janeiru (2016) Krpálek vyhrál a získal zlatou medaili. V roce 2016 se stal vítězem ankety Sportovec roku (v roce 2019 úspěch zopakoval). Mistrovství Evropy v izraelském Tel Avivu (2018) Krpálek vyhrál, stejně tak Mistrovství světa v japonském Tokyu (2019).



Kdo je Lukáš Krpálek? Životopis Lukáš Krpálek, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Lukáš Krpálek

Národnost: česká
Datum narození: 15. 11. 1990
Místo narození: Jihlava, Česká republika

Sdílejte tuto stránku s osobností Lukáš Krpálek s blízkými na Twitteru, Redditu, Facebooku nebo jinde.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Znáte pojem Paranoia? Víte co je Mgr? Pamatujete si definici pojmu IKEM? Vzpomněli byste si co označuje výraz Plná moc?

Klíčová slova: životopis, Lukáš Krpálek, život, wiki, popis, vysvětlení, osobnosti, kdy se narodil Lukáš Krpálek?, kdo je Lukáš Krpálek?, lexikon, zajímavosti, sport, informace, datum narození, narození, sport

Pojem Lukáš Krpálek je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Více informací o slovu Lukáš Krpálek doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Vyhledat termín Lukáš Krpálek ve fulltextu Seznam.cz

Najít pojem Lukáš Krpálek ve Wikipedii

Najít heslo Lukáš Krpálek v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít frázi Lukáš Krpálek ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat pojem Lukáš Krpálek ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Lukáš Krpálek například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v Google překladači, v Microsoft Bing, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Podívejte se také na tyto osobnosti, odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Biografie, životopis, kdo je to Lukáš Krpálek?

Teďka již bezesporu víte Kdo je to Lukáš Krpálek? Kdy se narodil Lukáš Krpálek? Kde se narodil Lukáš Krpálek? Lukáš Krpálek je v kategorii Sport

Kategorie sport, plavkyně , lukáš Krpálek, ilustrační obrázek

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Text zveřejněný na těchto webových stránkách má pouze informativní charakter a může obsahovat nepřesnosti či chyby. Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. Pro aktuální informace zkuste hledat osobnost, osobu, člověka Lukáš Krpálek například na stránkách projektu Wikipedia, kde naleznete o něco delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Lukáš Krpálek i v jiné kategorii než je sport.