Kdo je to?
Kdo je Lukáš Krpálek? Životopis Lukáš Krpálek, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Lukáš Krpálek

Kdo je Lukáš Krpálek? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Lukáš Krpálek je českým profesionálním zápasníkem v judu. Narodil se v Jihlavě, kde se začal věnovat judu v 6 letech. V roce 2005 se Lukáš Krpálek přestěhoval do Brna, kde se stal reprezentačním dorostencem v Institutu tradičního karate a juda. Hned v následujícím roce na mistrovství Evropy dorostenců vybojoval stříbrnou medaili. O rok později již trénoval s juniorskou reprezentací v Praze a v roce 2008 se připojil ke klubu USK Praha na Folimance. V onom roce vybojoval svůj první double, když získal titul mistra Evropy i světa v juniorské kategorii.
V roce 2009 přestoupil již do kategorie seniorů. Během roku 2010 vyhrál tři turnaje světového poháru po sobě. Na Olympijských hrách v Londýně (2012) obsadil Krpálek sedmé místo. V sezóně 2013 zvítězil na Judo Grand Slam Paris a získal do žebříčku IJF 500 bodů. Díky těmto bodům se stal poprvé světovou jedničkou. Na mistrovství Evropy v Maďarsku v Budapešti vyhrál zlatou medaili a upevnil svou pozici jedničky. Kvůli maturitní zkoušce vynechal turnaj mistrů a o první místo přišel. V roce 2014 získal první zlatou medaili z mistrovství světa jako senior. Následující Olympijské hry v Riu de Janeiru (2016) Krpálek vyhrál a získal zlatou medaili. V roce 2016 se stal vítězem ankety Sportovec roku (v roce 2019 úspěch zopakoval). Mistrovství Evropy v izraelském Tel Avivu (2018) Krpálek vyhrál, stejně tak Mistrovství světa v japonském Tokyu (2019).



Kdo je Lukáš Krpálek? Životopis Lukáš Krpálek, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Lukáš Krpálek

Národnost: česká
Datum narození: 15. 11. 1990
Místo narození: Jihlava, Česká republika

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Lukáš Krpálek? s dalšími osobami na Redditu, Twitteru nebo Facebooku.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Znáte pojem Paranoia? Pamatujete si definici pojmu Řípa? Pamatujete si definici pojmu IKEM? Vzpomněli byste si co znamená slovo Sklivec?

Klíčová slova: lexikon, Lukáš Krpálek, osobnost, zajímavosti, kdy se narodil Lukáš Krpálek?, vysvětlení, Lukáš Krpálek, osobnosti, popis, život, wikipedie, národnost, životopis, narození, místo narození, datum narození

Pojem Lukáš Krpálek je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Hledat slovo Lukáš Krpálek ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Lukáš Krpálek ve Wikimedia Commons

Najít výraz Lukáš Krpálek na Google.cz

Najít heslo Lukáš Krpálek ve vyhledávači Yahoo

Najít slovo Lukáš Krpálek ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Lukáš Krpálek například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v projektu slovnik.cz, v Microsoft Bing, ve fulltextu Yahoo.com nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Biografie, životopis, kdo je to Lukáš Krpálek?

Nyní již víte Kdo je to Lukáš Krpálek? Kdy se narodil Lukáš Krpálek? Kde se narodil Lukáš Krpálek? Lukáš Krpálek se nachází v kategorii Sport

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za to, že informace uvedené na portálu, nebo na stránkách na které portál odkazuje, jsou správné, úplné a aktuální. Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. Doporučujeme zkusit nalézt informace osobnost, osobu, člověka Lukáš Krpálek řekněme třeba ve známé Wikipedii, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Lukáš Krpálek i v jiné kategorii než je sport.