Kdo je to?
Kdo byl Kobe Bryant? Životopis Kobe Bryant, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Kobe Bryant

Kdo byl Kobe Bryant? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Kobe Bean Bryant, známý pod přezdívkou Black Mamba, byl profesionální basketbalista. Za tým Los Angeles Lakers odehrál 20 celkem sezón. Bryant se narodil ve městě Philadelphia ve státě Pensylvánie. Kobe se od mala chtěl stát basketbalistou (jeho otec Joe Bryant hrál profesionálně za tým Philadelphia 76ers). Když měl Kobe Bryant 6 let, odstěhoval se s rodinou do Itálie, kde hrál jeho otec nejvyšší italskou soutěž. Po sedmi letech se vrátili zpět do USA (1991). Na střední škole Lower Merion High School vyhrál v posledním ročníku s týmem národní titul. Po střední škole obdržel nabídku od týmu Charlotter Hornets, ale po výměně se dostal do Los Angeles Lakers, hrající NBA (1996).
Do ligy vstoupil jako nejmladší hráč historie. Po roce v Lakers vyhrál soutěž Slam Dunk Contest ve smečování (1997). S příchodem trenéra Phila Jacksona Los Angeles Lakers vyhráli tři mistrovské tituly po sobě v sezónách 1999-2002. V sezóně 2003/04 prohráli ve finále s klubem Detroit Pistons. V sezóně 2007/08 byl Bryant zvolen nejužitečnějším hráčem sezóny. Lakers prohráli ve finále s týmem Boston Celtics. Následující dvě sezóny Lakers vyhráli dva tituly po sobě (2008/09 a 2009/10), když porazili Orlando Magic a v dalším roce Boston Celtics. Dalšího titulu se Bryant nedočkal a kariéru ukončil v roce 2016.
Po konci kariéry Bryant trénoval basketbalové družstvo dívek s názvem Mamba sports Academy (hrála zde i jeho dcera Gianna Bryant).
Kobe Bryant zemřel tragicky 26. 1. 2020, když se zřítila jeho helikoptéra v Calabasasu v Kalifornii. Bylo mu 41 let.



Kdo byl Kobe Bryant? Životopis Kobe Bryant, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Kobe Bryant

Národnost: americká
Datum narození: 23. 8. 1978
Místo narození: Philadelphia, Pensylvánie, USA
Datum úmrtí: 26. 1. 2020

Tento text (Kobe Bryant) můžete samozřejmě sdílet s vašimi kamarády na sociálních sítích Pinterestu, Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Vzpomněli byste si co znamená slovo Vědomí? Vzpomněli byste si na význam slova Úvěr? Víte, co je to Kaverna? Znáte definici termínu Kvadriatlon?

Klíčová slova: vysvětlení, život, zajímavosti, národnost, sport, nežijící, kdy se narodil Kobe Bryant?, osobnosti, sport, kdo to je, lexikon, místo narození, wikipedie, datum narození, kdo je Kobe Bryant?, narození

Pojem Kobe Bryant je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na vyhledávače, online encyklopedie a slovníky

Hledat videa s názvem Kobe Bryant na Youtube

Zkusit najít slovo Kobe Bryant ve Wikipedii

Hledat výraz Kobe Bryant ve fulltextu Seznam.cz

Hledejte bez špehování slovo Kobe Bryant ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít pojem Kobe Bryant ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Kobe Bryant například ve fulltextu Yahoo.com, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Google obrázcích, v metavyhledávači Info.com nebo v projektu slovnik.cz.

Jiné zajímavé termíny, pojmy, hesla, slova, osobnosti, lidi

Životopis, kdo je Kobe Bryant? Stručná biografie

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo byl Kobe Bryant? Kdy se narodil Kobe Bryant? Kde se narodil Kobe Bryant? Kdy zemřel Kobe Bryant? Kobe Bryant je v sekci Sport

Text napsán pro Superia.cz. Provozovatel neručí za správnost a úplnost informací na těchto webových stránkách. Data na webu nejsou pravidelně aktualizovaná, texty nemusí vždy reflektovat aktuální stav. Doporučujeme vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Kobe Bryant dejme tomu například na české Wikipedii, kde naleznete nejspíše mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Kobe Bryant i v jiné kategorii než je sport.