Kdo je to?
Kdo byl Kobe Bryant? Životopis Kobe Bryant, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Kobe Bryant

Kdo byl Kobe Bryant? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Kobe Bean Bryant, známý pod přezdívkou Black Mamba, byl profesionální basketbalista. Za tým Los Angeles Lakers odehrál 20 celkem sezón. Bryant se narodil ve městě Philadelphia ve státě Pensylvánie. Kobe se od mala chtěl stát basketbalistou (jeho otec Joe Bryant hrál profesionálně za tým Philadelphia 76ers). Když měl Kobe Bryant 6 let, odstěhoval se s rodinou do Itálie, kde hrál jeho otec nejvyšší italskou soutěž. Po sedmi letech se vrátili zpět do USA (1991). Na střední škole Lower Merion High School vyhrál v posledním ročníku s týmem národní titul. Po střední škole obdržel nabídku od týmu Charlotter Hornets, ale po výměně se dostal do Los Angeles Lakers, hrající NBA (1996).
Do ligy vstoupil jako nejmladší hráč historie. Po roce v Lakers vyhrál soutěž Slam Dunk Contest ve smečování (1997). S příchodem trenéra Phila Jacksona Los Angeles Lakers vyhráli tři mistrovské tituly po sobě v sezónách 1999-2002. V sezóně 2003/04 prohráli ve finále s klubem Detroit Pistons. V sezóně 2007/08 byl Bryant zvolen nejužitečnějším hráčem sezóny. Lakers prohráli ve finále s týmem Boston Celtics. Následující dvě sezóny Lakers vyhráli dva tituly po sobě (2008/09 a 2009/10), když porazili Orlando Magic a v dalším roce Boston Celtics. Dalšího titulu se Bryant nedočkal a kariéru ukončil v roce 2016.
Po konci kariéry Bryant trénoval basketbalové družstvo dívek s názvem Mamba sports Academy (hrála zde i jeho dcera Gianna Bryant).
Kobe Bryant zemřel tragicky 26. 1. 2020, když se zřítila jeho helikoptéra v Calabasasu v Kalifornii. Bylo mu 41 let.



Kdo byl Kobe Bryant? Životopis Kobe Bryant, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Kobe Bryant

Národnost: americká
Datum narození: 23. 8. 1978
Místo narození: Philadelphia, Pensylvánie, USA
Datum úmrtí: 26. 1. 2020

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Kobe Bryant sdílet s dalšími lidmi na Facebooku, Twitteru, Pinterestu, Redditu nebo na jiné sociální síti.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Vzpomněli byste si co znamená slovo Vědomí? Víte, co je to CO2? Víte, co je to Kaverna? Rozumíte pojmu Dozimetr?

Klíčová slova: národnost, zajímavosti, lexikon, osobnosti, národnost, místo narození, Kdy zemřel Kobe Bryant, vysvětlení, kdo je Kobe Bryant?, Kobe Bryant, sport, narození, život, Kobe Bryant, popis, biografie

Pojem Kobe Bryant je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte v dalších online informačních zdrojích

Najít výraz Kobe Bryant ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat pojem Kobe Bryant ve Wikislovníku

Zkusit najít heslo Kobe Bryant ve vyhledávači Qwant

Hledat pojem Kobe Bryant na Google obrázcích

Vyhledat termín Kobe Bryant ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Kobe Bryant například v Google obrázcích, v projektu slovnik.cz, ve Wikislovníku, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Náhodné osobnosti, pojmy, výrazy, slova a odborné termíny

Biografie, životopis, kdo je to Kobe Bryant?

Právě jste zjistili Kdo byl Kobe Bryant? Kdy se narodil Kobe Bryant? Kde se narodil Kobe Bryant? Kdy zemřel Kobe Bryant? Kobe Bryant se nachází v sekci Sport

Kategorie sport, potápěčka, kobe Bryant, ilustrační obrázek

Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz. Přes maximální snahu a opakovanou kontrolu mohou být některé informace nesprávné, nepřesné či neaktuální. Bohužel, nestíháme pravidelně aktualizovat všechny texty. Můžete také vyzkoušet hledat informace osobnost, osobu, člověka Kobe Bryant kupř. v otevřené encyklopedii Wikipedia, kde můžete najít rozsáhlejší popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Kobe Bryant i v jiné kategorii než je sport.