Kdo je to?
Kdo je Leylah Fernandez? Životopis Leylah Fernandez, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Leylah Fernandez

Kdo je Leylah Fernandez? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Leylah Annie Fernandez je kanadská profesionální tenistka, vítězka turnaje okruhu WTA Tour a ITF. Fernandez se narodila v kanadském Montréalu v provincii Québec matce původem z Filipínských ostrovů a otci z jihoamerického Ekvádoru. Od svých rodičů se naučila hovořit plynně anglicky, francouzsky a španělsky. Fernandez s tenisem začala v pouhých pěti letech. K tenisu ji přivedl její otec Jorge Fernandez, který je zároveň jejím trenérem.
Na okruhu ITF debutovala na jaře roku 2017 v patnácti letech na turnaji ve městě Jackson, kde postoupila z kvalifikace. Na okruhu WTA debutovala na Rogers Cupu 2018, který se uskutečnil v jejím rodném Montréalu. Na turnaji však prohrála již v kvalifikaci. O měsíc později v Québecu na turnaji Coupe Banque Nationale vyhrála svůj premiérový zápas okruhu WTA. Vypadla ve druhém kole. Na juniorském Australian Open 2019 vypadla ve finále s dánskou tenistkou Clarou Tausonovou. Mezi juniory byla nejvýše postavenou v roce 2019 v žebříčku ITF na 4. místě.
Z prvního titulu okruhu WTA Tour se radovala na turnaji Monterrey Open 2021, když na celém turnaji neztratila ani set. Ve finále porazila Viktorii Golubicovou a stala se tak v 18 letech nejmladší členkou startovního pole. Po úspěchu se posunula v žebříčku na své maximum, a to na 72. příčku.
Ve Švýcarsku v kvalifikaci Billie Jean King Cupu 2021 porazila světovou pětku Belindu Bencicovou. Na US Open 2021 porazila tři tenistky ze světové pětky a stala se i první finalistkou, která se narodila v roce 2002. Ve finále ji bohužel porazila britská tenistka Emma Raducanová ve dvou setech. I tak se Fernandez posunula v žebříčku do první třicítky.
V 16 letech debutovala za kanadský fedcupový tým v Prostějově na baráži Světové skupiny, kdy prohrála s Češkou Markétou Vondroušovou. Na Letních olympijských hrách 2020 Tokiu prohrála ve druhém kole ženské dvouhry s českou tenistkou Barborou Krejčíkovou.



Kdo je Leylah Fernandez? Životopis Leylah Fernandez, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Leylah Fernandez

Národnost: kanadská
Datum narození: 6. 9. 2002
Místo narození: Montréal, Kanada

Popis osobnosti Leylah Fernandez můžete sdílet s rodinou a kamarády na sociálních sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Vzpomněli byste si co označuje výraz Dvojzubák? Víte, co je to Bivakování? Znáte pojem Shamballa? Rozumíte pojmu Popeleční středa?

Klíčová slova: biografie, život, osobnost, zajímavosti, lexikon, informace, kdy se narodila Leylah Fernandez?, wikipedie, Leylah Fernandez, místo narození, sport, osobnosti, vysvětlení, wiki, popis, Leylah Fernandez

Pojem Leylah Fernandez je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné weby

Zkusit najít termín Leylah Fernandez ve Wikislovníku

Najít heslo Leylah Fernandez ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledejte bez špehování slovo Leylah Fernandez ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít slovo Leylah Fernandez ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít Leylah Fernandez ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Leylah Fernandez například ve videích na Youtube, v projektu slovnik.cz, ve Wikislovníku, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Stručná biografie, resp. životopis osoby Leylah Fernandez

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Leylah Fernandez? Kdy se narodila Leylah Fernandez? Kde se narodila Leylah Fernandez? Leylah Fernandez je v kategorii Sport

Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz. Nemůžeme ručit za přesnost, správnost a aktuálnost informací. Veškeré zde uvedené informace jsou bez záruky. Pochopte prosím, že nemáme prostředky na častou aktualizaci všech textů. Pokuste se také najít informace osobnost, osobu, člověka Leylah Fernandez řekněme ve Wikipedii, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Leylah Fernandez i v jiné kategorii než je sport.