Kdo je to?
Kdo je Leylah Fernandez? Životopis Leylah Fernandez, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Leylah Fernandez

Kdo je Leylah Fernandez? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Leylah Annie Fernandez je kanadská profesionální tenistka, vítězka turnaje okruhu WTA Tour a ITF. Fernandez se narodila v kanadském Montréalu v provincii Québec matce původem z Filipínských ostrovů a otci z jihoamerického Ekvádoru. Od svých rodičů se naučila hovořit plynně anglicky, francouzsky a španělsky. Fernandez s tenisem začala v pouhých pěti letech. K tenisu ji přivedl její otec Jorge Fernandez, který je zároveň jejím trenérem.
Na okruhu ITF debutovala na jaře roku 2017 v patnácti letech na turnaji ve městě Jackson, kde postoupila z kvalifikace. Na okruhu WTA debutovala na Rogers Cupu 2018, který se uskutečnil v jejím rodném Montréalu. Na turnaji však prohrála již v kvalifikaci. O měsíc později v Québecu na turnaji Coupe Banque Nationale vyhrála svůj premiérový zápas okruhu WTA. Vypadla ve druhém kole. Na juniorském Australian Open 2019 vypadla ve finále s dánskou tenistkou Clarou Tausonovou. Mezi juniory byla nejvýše postavenou v roce 2019 v žebříčku ITF na 4. místě.
Z prvního titulu okruhu WTA Tour se radovala na turnaji Monterrey Open 2021, když na celém turnaji neztratila ani set. Ve finále porazila Viktorii Golubicovou a stala se tak v 18 letech nejmladší členkou startovního pole. Po úspěchu se posunula v žebříčku na své maximum, a to na 72. příčku.
Ve Švýcarsku v kvalifikaci Billie Jean King Cupu 2021 porazila světovou pětku Belindu Bencicovou. Na US Open 2021 porazila tři tenistky ze světové pětky a stala se i první finalistkou, která se narodila v roce 2002. Ve finále ji bohužel porazila britská tenistka Emma Raducanová ve dvou setech. I tak se Fernandez posunula v žebříčku do první třicítky.
V 16 letech debutovala za kanadský fedcupový tým v Prostějově na baráži Světové skupiny, kdy prohrála s Češkou Markétou Vondroušovou. Na Letních olympijských hrách 2020 Tokiu prohrála ve druhém kole ženské dvouhry s českou tenistkou Barborou Krejčíkovou.



Kdo je Leylah Fernandez? Životopis Leylah Fernandez, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Základní informace o osobě Leylah Fernandez

Národnost: kanadská
Datum narození: 6. 9. 2002
Místo narození: Montréal, Kanada

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Leylah Fernandez? s jinými osobami na sociálních sítích Pinterestu, Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Vzpomněli byste si co označuje výraz Dvojzubák? Vzpomněli byste si na význam slova Oxygenoterapie? Znáte pojem Shamballa? Znáte definici termínu Masopust?

Klíčová slova: sport, popis, sport, osobnost, kdy se narodila Leylah Fernandez?, Leylah Fernandez, osobnosti, životopis, informace, lexikon, zajímavosti, život, Leylah Fernandez, wikipedie, kdo je Leylah Fernandez?, wiki

Pojem Leylah Fernandez je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte v dalších zdrojích

Hledat slovo Leylah Fernandez ve vyhledávači Yandex

Hledejte bez špehování slovo Leylah Fernandez ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít heslo Leylah Fernandez v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Vyhledat heslo Leylah Fernandez na Google.cz

Hledat heslo Leylah Fernandez ve Wikipedii

Dál můžete zkusit hledat slovo Leylah Fernandez například ve Wikislovníku, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v Lingea slovnících.

Další vybraná hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy

Životopis, kdo je Leylah Fernandez? Stručná biografie

Právě jste zjistili Kdo je to Leylah Fernandez? Kdy se narodila Leylah Fernandez? Kde se narodila Leylah Fernandez? Leylah Fernandez je v kategorii Sport

Kategorie sport, jezdec formule, leylah Fernandez, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Text zveřejněný na těchto webových stránkách má pouze informativní charakter a může obsahovat nepřesnosti či chyby. Pochopte prosím, že definice nemohou být pravidelně aktualizovány. Doporučujeme vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Leylah Fernandez třeba v projektu Wikipedia.cz, kde naleznete podrobně vysvětlený popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Leylah Fernandez i v jiné kategorii než je sport.