Kdo je to?
Kdo je Hermann Maier? Životopis Hermann Maier, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hermann Maier

Kdo je Hermann Maier? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Hermann Maier byl druhý nejúspěšnější lyžař v historii sjezdového lyžování. 4x se radoval z vítězství ve Světovém poháru, získal 2 zlaté olympijské medaile a stal se celkem 3x mistrem světa. Narodil se v rakouském městě Altenmarkt. Se sjezdovým lyžováním začal ještě jako malý kluk, kdy Hermanna a jeho bratra Alexe trénoval jejich otec. Navštěvoval gymnázium specializované pro lyžaře, ale byl vyhozen kvůli jeho malým fyzickým proporcím. Nakonec se vyučil jen zedníkem, kde však nabral potřebnou sílu k lyžování a tréninku se věnoval každý večer. Začal se účastnit amatérských lyžařských závodů, kde si Hermann díky dobrým výsledkům vysloužil účast na světových závodech.
Hermann Maier se nejvíce proslavil na olympiádě v Naganu (1998), kdy při jednom sjezdu dopadl na zem po 40 metrovém letu vzduchem. Avšak o pár dní později získal dvě zlaté olympijské medaile (za super-G sjezd a obří slalom.
V následujícím roce získal na Mistrovství světa ve Vailu (1999) opět dvě zlaté medaile (za sjezd a super-G sjezd). O dva roky později na MS 2001 v Sankt Anton za stejné disciplíny získal stříbrnou a bronzovou medaili. Ve stejném roce byl Maier vážně zraněn při dopravní nehodě, kdy málem přišel o nohu. Na scénu se vrátil po dvou letech vítězstvím ve Světovém poháru v super-G a o měsíc později ziskem stříbrné medaile na MS 2003 ve Svatém Mořici. Na MS 2005 v Bormiu se radoval ze zlaté medaile v obřím slalomu. Na Olympiádě v Turíně (2006) vybojoval dvě medaile (stříbro a bronz).
Hermann Maier ukončil svou kariéru v roce 2009. Během své kariéry se stal 14 násobným držitelem křišťálových glóbů.



Kdo je Hermann Maier? Životopis Hermann Maier, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Hermann Maier

Národnost: rakouská
Datum narození: 7. 12. 1972
Místo narození: Altenmarkt, Rakousko

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Hermann Maier? s jinými lidmi na komunitních sítích Facebook, Síť X, Reddit a Pinterest prostřednictvím tlačítek Sdílet.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Víte, co je to Osamělost? Vzpomněli byste si co znamená slovo Verifikace? Vzpomněli byste si na význam slova Urologie? Víte co je Meldonium?

Klíčová slova: popis, místo narození, Hermann Maier, osobnost, informace, kdy se narodil Hermann Maier?, sport, lexikon, vysvětlení, sport, národnost, zajímavosti, osobnosti, život, kdo je Hermann Maier?, životopis

Pojem Hermann Maier je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informace o pojmu Hermann Maier hledejte v níže uvedených zdrojích

Zkusit najít termín Hermann Maier ve fulltextu Seznam.cz

Hledat slovo Hermann Maier na Google.cz

Hledat heslo Hermann Maier ve Wikislovníku

Hledat pojem Hermann Maier ve vyhledávači Yahoo

Hledat pojem Hermann Maier ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Hermann Maier například ve Wikislovníku, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Seznam.cz slovníku cizích slov, v metavyhledávači Info.com nebo v Lingea slovnících.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Životopis, kdo je Hermann Maier? Stručná biografie

Nyní již víte Kdo je to Hermann Maier? Kdy se narodil Hermann Maier? Kde se narodil Hermann Maier? Hermann Maier patří do kategorie Sport

Text vytvořen pro Superia.cz. Na informace uvedené na těchto stránkách neposkytujeme záruku. Texty mohou obsahovat nepřesnosti a chyby za které se předem omlouváme. Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. Pro aktuální informace zkuste hledat osobnost, osobu, člověka Hermann Maier dejme tomu třeba ve známé Wikipedii, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Hermann Maier i v jiné kategorii než je sport.