Kdo je to?
Kdo je Pavel Dacjuk? Životopis Pavel Dacjuk, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Pavel Dacjuk

Kdo je Pavel Dacjuk? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Pavel Dacjuk nastoupil svoji hokejovou kariéru útočníka celkem v pozdějším věku, než je u profesionálů zvykem. Teprve v jeho dvaceti letech (1998) byl vybrán do týmu Detroit Red Wings. Snad proto, že chtěl dokázat, že si tuto poctu zaslouží, doslova se předvedl jako hokejová hvězda. V sezóně 2001-2002 byly jeho výkony vynikající. Hned ve své první sezóně NHL získal Stanley Cup. Vítězství zopakoval v roce 2008. Tehdy nasbíral celkově 97 bodů. Selke Tropy pro nejlepšího bránícího útočníka získal v letech 2008, 2009 a 2010. Tím ale ve sbírání hokejových ocenění neskončil. Hned v dalším roce (2011) na něho čekala Charlamonovova trofej, kterou obdržel coby nejlepší Rus v NHL. Ačkoliv měl stále platný kontrakt v NHL, v roce 2016 se ho rozhodl opustit. Stýskalo se mu po dospívající dceři, a tak se vrátil do Ruska. Tam přijal nabídku od SKA Petrohrad.
Dacjuk se zúčastnil šesti seniorských MS. Prakticky z každé z nich dovezl nějakou medaili. Jednou to byla zlatá, stříbrná a dvakrát bronzová. Za svůj absolutně největší úspěch považuje účast na ZOH 2018, kdy odtud dovezl zlato.
Dacjuk, celým jménem Pavel Valerjevič Dacjuk byl u příležitosti stého výročí v lednu 2017 jmenován jako jeden ze sta nejlepších hráčů historie ligy. Pyšní se také titulem zatím předposledního člena Triple Gold Clubu.



Kdo je Pavel Dacjuk? Životopis Pavel Dacjuk, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní údaje o osobě Pavel Dacjuk

Národnost: ruská
Datum narození: 20. července 1978
Místo narození: Jekatěrinburg, Rusko

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Pavel Dacjuk s blízkými prostřednictvím uvedených tlačítek na sociálních sítích Facebook nebo Twitter.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Vzpomněli byste si co označuje výraz HDP? Vzpomenete si na definici slova Mozilla Thunderbird? Znáte pojem Kyberšikana? Vzpomněli byste si na význam slova Luneta?

Klíčová slova: lexikon, popis, kde se narodil Pavel Dacjuk?, vysvětlení, národnost, životopis, wiki, biografie, informace, zajímavosti, kdo je Pavel Dacjuk?, datum narození, wikipedie, život, osobnosti, kdy se narodil Pavel Dacjuk?

Pojem Pavel Dacjuk je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informační zdroje o slovu Pavel Dacjuk

Najít termín Pavel Dacjuk ve vyhledávači Qwant

Hledat termín Pavel Dacjuk ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít Pavel Dacjuk ve Wikislovníku

Hledat pojem Pavel Dacjuk ve Wikipedii

Zkusit najít výraz Pavel Dacjuk na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Pavel Dacjuk například v evropském vyhledávači Qwant, v projektu slovnik.cz, ve ruském vyhledávači Yandex, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodných výběr osobností, odborných pojmů, termínů a slov

Biografie, životopis, kdo je to Pavel Dacjuk?

Právě nyní již víte Kdo je to Pavel Dacjuk? Kdy se narodil Pavel Dacjuk? Kde se narodil Pavel Dacjuk? Pavel Dacjuk je v kategorii Sport

Kategorie sport, běžec, pavel Dacjuk, ilustrační obrázek

Sepsáno redaktory Superia.cz. Neručíme za aktuálnost a správnost uvedených informací, chyby vyhrazeny. Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Pro aktuální informace zkuste hledat osobnost, osobu, člověka Pavel Dacjuk dejme tomu například v projektu Wikipedia, kde můžete najít mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Pavel Dacjuk i v jiné kategorii než je sport.