Kdo je to?
Kdo je Tomáš Král? Životopis Tomáš Král, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Tomáš Král

Kdo je Tomáš Král? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Tomáš Král je český právník a v letech 2008-2022 byl prezidentem Českého svazu ledního hokeje. Král se narodil v Plzni. V mládí byl všestranným sportovcem a hrál závodně fotbal, lední hokej a na ligové úrovni také tenis. Později se zúčastnil i okruhových závodů Ford Fiesta Cup jako závodní jezdec. V Plzni Král docházel na místní gymnázium. Po maturitě na gymnáziu se přihlásil na Právnickou Fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Po úspěšných studiích začal pracovat jako advokát. Vlastní advokátní kancelář Král a spol. Král např. zastupoval tenistu Milana Šrejbra z kauzy v roce 2001.
Podle Archivu bezpečnostních složek byl agentem Státní bezpečnosti (vojenská kontrarozvědka) pod krycím jménem Renáta.
Během let 2004-2008 byl ředitelem hokejové extraligové Plzně. Dříve působil také jako právník pro Český svaz ledního hokeje. Po působení v hokejové Plzni byl dne 21. června 2008 zvolen do funkce prezidenta Českého svazu ledního hokeje. Získal 60 z 61 možných hlasů.
Tomáš Král je ženatý a se svou ženou má celkem tři děti. Jeho syn Tomáš je hokejový brankář, který nyní chytá v 1. České hokejové lize v klubu HC Stadion Litoměřice.



Kdo je Tomáš Král? Životopis Tomáš Král, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Tomáš Král

Národnost: česká
Datum narození: 15. 2. 1964
Místo narození: Plzeň, Československo

Líbí se stručný životopis s osobou Tomáš Král? Pak se podělte s partnery, kolegy a kamarády na Redditu, Facebooku, Pinterestu nebo na jiných tzv. sociálních sítích.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Znáte definici termínu Chladítko? Znáte termín Oktagon MMA? Vzpomněli byste si co označuje výraz Mitra? Víte, co je to Poluce?

Klíčová slova: datum narození, informace, kde se narodil Tomáš Král?, kdy se narodil Tomáš Král?, Tomáš Král, Tomáš Král, biografie, život, životopis, osobnost, kdo je Tomáš Král?, popis, národnost, místo narození, sport, lexikon

Pojem Tomáš Král je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informace o pojmu Tomáš Král hledejte v níže uvedených zdrojích

Zkusit najít frázi Tomáš Král ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít výraz Tomáš Král na Google.cz

Najít termín Tomáš Král v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít výraz Tomáš Král na Google obrázcích

Najít slovo Tomáš Král ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Tomáš Král například v Google obrázcích, v projektu slovnik.cz, ve fulltextu Google.cz, ve Wikislovníku nebo v Lingea slovnících.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Životopis, kdo je Tomáš Král? Stručná biografie

Nyní již víte Kdo je to Tomáš Král? Kdy se narodil Tomáš Král? Kde se narodil Tomáš Král? Tomáš Král patří do sekce Sport

Napsáno redaktory Superia.cz. Naše stránky mají pouze informativní charakter, neručíme za tiskové chyby. Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. Pokuste se také najít informace osobnost, osobu, člověka Tomáš Král dejme tomu třeba v internetové encyklopedii Wikipedia, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Tomáš Král i v jiné kategorii než je sport.