Kdo je to?
Kdo je Kamala Harrisová? Životopis Kamala Harrisová, osobnosti, slavná žena z kategorie politika

Kamala Harrisová

Kdo je Kamala Harrisová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, politika

Kamala Harrisová je americká právnička, politička a od roku 2021 viceprezidentka Spojených států amerických. V mládí působila jako státní zástupkyně. Později se stala senátorkou za Kalifornii. Její politická kariéra je spjata s Demokratickou stranou.
V roce 2020 zahájila kampaň ve volbách prezidenta USA. Z boje o Bílý dům se však stáhla a přijala nabídku Demokratické strany a jejího kandidáta Joea Bidena, aby kandidovala jako viceprezidentka. Úřadu se ujala po vítězných volbách v lednu 2021 jako první žena a také jako první politička tmavé pleti. V době jejího nástupu do funkce se Amerika potýkala s pandemií covidu-19 a také s rasovými nepokoji.
Názorově se řadí do středního proudu uvnitř Demokratické strany. Výrazně se angažuje v politických otázkách týkajících se rasových a imigračních problémů.
Pochází z rodiny jamajského ekonoma a indické lékařky. Je bezdětná.



Kdo je Kamala Harrisová? Životopis Kamala Harrisová, osobnosti, slavná žena z kategorie politika

Hlavní data o osobě Kamala Harrisová

Národnost: americká
Datum narození: 20. října 1964
Místo narození: Oakland, Kalifornie, USA

Sdílejte tuto stránku s osobností Kamala Harrisová s jinými lidmi na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Znáte termín Invence? Víte co je Restituce? Vzpomenete si na definici slova Pásová pila? Vzpomněli byste si co označuje výraz Bohémský život?

Klíčová slova: osobnosti, místo narození, informace, biografie, politika, zajímavosti, životopis, wiki, wikipedie, Kamala Harrisová, lexikon, datum narození, osobnost, život, vysvětlení, kdy se narodila Kamala Harrisová?

Pojem Kamala Harrisová je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Zkuste zjistit více informací o slovu Kamala Harrisová v následujících zdrojích

Hledat výraz Kamala Harrisová ve vyhledávači Qwant

Hledat videa s názvem Kamala Harrisová na Youtube

Najít heslo Kamala Harrisová ve Wikipedii

Hledejte bez špehování slovo Kamala Harrisová ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat termín Kamala Harrisová ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Kamala Harrisová například ve vyhledávači Seznam.cz, v Google překladači, v Microsoft Bing, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Životopis, kdo je Kamala Harrisová? Stručná biografie

Teď už znáte odpověď na otázku Kdo je to Kamala Harrisová? Kdy se narodila Kamala Harrisová? Kde se narodila Kamala Harrisová? Kamala Harrisová patří do kategorie Politika

Kategorie politika, státník, kamala Harrisová, ilustrační obrázek

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Za uvedené informace neručíme. Přes veškerou pečlivost se mohou v textech objevit chybné údaje nebo pravopisné chyby. Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. Můžete též zkusit najít informace osobnost, osobu, člověka Kamala Harrisová dejme tomu například na stránkách projektu Wikipedia, kde naleznete nejspíše mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Kamala Harrisová i v jiné kategorii než je politika.