Kdo je to?
Kdo je Petr Drulák? Životopis Petr Drulák, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Petr Drulák

Kdo je Petr Drulák? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, politika

Petr Drulák je český politolog a diplomat.
Vystudoval VŠE v Praze, absolvoval i studijní pobyty na zahraničních univerzitách. Dosáhl na titul Ing. a PhD., později se stal profesorem.
Politologické předměty poté přednášel na VŠE, Karlově univerzitě a také na Západočeské univerzitě v Plzni, během své akademické kariéry působil také na zahraničních univerzitách.
Petr Drulák působil od roku 1998 v Ústavu pro studium mezinárodních vztahů, v letech 2004-2013 ho vedl jako ředitel.
Blíže k politice se Drulák dostal v roce 2014, když začal působit jako 1. náměstek ministra zahraničí.
V letech 2017-2019 poté Petr Drulák působil jako český velvyslanec ve Francii.
V průběhu svého života absolvoval Petr Drulák podivuhodnou názorovou trajektorii, kdy začínal na liberálních, silně prozápadních postojích, často ve spolupráci s ikonami havlovské éry (např. Jiří Dienstbier), načež se v průběhu let (zhruba po roce 2010) výrazně posunul směrem ke konzervatismu, kritice EU a západního společenství a prosazování pragmatismu v mezinárodních vztazích.
Petr Drulák je autorem celé řady učebnic a knih věnovaných nejčastěji zahraniční politice či politologii. Často též publikuje v tištěných médiích a objevuje se jako komentátor v těch audiovizuálních.
Mezi jeho knihy patří například série Hledání českých zájmů či kniha Budoucnost levice bez liberalismu (2021) nebo Politika nezájmu (2012).



Kdo je Petr Drulák? Životopis Petr Drulák, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Hlavní informace o osobě Petr Drulák

Národnost: česká
Datum narození: 16. září 1972

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Petr Drulák sdílet s přáteli na různých sociálních sítích, jako jsou Facebook, Twitter (síť X), Pinterest, Reddit a další.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Znáte termín Generace X? Znáte termín Ženská obřízka? Vzpomenete si na definici slova Volný verš? Víte, co je to Dataismus?

Klíčová slova: Petr Drulák, wiki, zajímavosti, osobnosti, životopis, národnost, Petr Drulák, lexikon, osobnost, datum narození, život, politika, vysvětlení, kdy se narodil Petr Drulák?, wikipedie, biografie

Pojem Petr Drulák je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Další informační zdroje

Zkusit najít pojem Petr Drulák ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít slovo Petr Drulák ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat videa s názvem Petr Drulák na Youtube

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Petr Drulák ve Wikimedia Commons

Vyhledat slovo Petr Drulák ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Petr Drulák například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Lingea slovnících, v evropském vyhledávači Qwant, ve fulltextu Yahoo.com nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Další vybraná hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy

Biografie, životopis, kdo je to Petr Drulák?

Teď už znáte odpověď na otázku Kdo je to Petr Drulák? Kdy se narodil Petr Drulák? Petr Drulák patří do kategorie Politika

Kategorie politika, vlajka barevná, petr Drulák, ilustrační obrázek

Napsáno redaktory Superia.cz. Pakliže jste v textech objevili chyby, tak se nebojte nám napsat. Budeme vám vděčni za jakoukoliv zpětnou vazbu.Chápejte, že nemáme prostředky na pravidelnou aktualizaci. Můžete též vyzkoušet hledat informace osobnost, osobu, člověka Petr Drulák dejme tomu například v projektu Wikipedie, kde můžete najít nejspíše delší a podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Petr Drulák i v jiné kategorii než je politika.