Kdo je to?
Kdo je Geraint Thomas? Životopis Geraint Thomas, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Geraint Thomas

Kdo je Geraint Thomas? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Geraint Howell Thomas je profesionální cyklista, původem z Walesu. Narodil se v hlavním městě Cardiff. Jeho první juniorské vítězství přišlo v roce 2004 (když mu bylo 18 let) v silničním závodě Paris-Roubaix. V roce 2008 odcestoval na Olympijské hry do Pekingu, kde s týmem Velké Británie získal zlatou medaili. V roce 2009 se stal členem Řádu britského impéria (MBE). Připojil se k nové stáji Team Sky (2010). Další zlatou medaili z Olympiády získal Thomas s týmem Velké Británie na domácí půdě v Londýně.
První velké vítězství Thomas za Team Sky vybojoval v závodě Paris-Nice (2016). V roce 2018 zažil zatím nejlepší sezónu v kariéře, když jako první Britský závodník vyhrál závod Tour de France. Vyhrál také závod Critérium de Dauphiné (2018). V tomto roce byl ve Walesu Geraint Thomas vyhlášen sportovcem roku. V dalším roce se připojil k týmu UCI World Team Ineso Grenadiers, se kterým v roce 2021 vyhrál závod Tour de Romandie.



Kdo je Geraint Thomas? Životopis Geraint Thomas, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní údaje o osobě Geraint Thomas

Národnost: velšská
Datum narození: 25. 5. 1986
Místo narození: Cardiff, Wales

Zaujala vás biografie osobnosti Geraint Thomas? Potom se podělte s blízkými na různých sociálních sítích – Facebooku, Pinterestu, Redditu nebo Twitteru.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Pamatujete si definici pojmu Fiskální politika? Vzpomněli byste si na význam slova Absurdní drama? Znáte termín Laidó? Znáte definici termínu EKG?

Klíčová slova: wikipedie, narození, životopis, vysvětlení, datum narození, zajímavosti, lexikon, popis, sport, kde se narodil Geraint Thomas?, kdo je Geraint Thomas?, sport, Geraint Thomas, osobnosti, wiki, místo narození

Pojem Geraint Thomas je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Linky na další online zdroje

Zkusit najít slovo Geraint Thomas ve fulltextu Seznam.cz

Hledejte bez špehování slovo Geraint Thomas ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít Geraint Thomas ve vyhledávači Yandex

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Geraint Thomas ve Wikimedia Commons

Hledat pojem Geraint Thomas v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Dál můžete zkusit hledat slovo Geraint Thomas například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v projektu slovnik.cz, v Microsoft Bing, v Google obrázcích nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Doporučujeme tyto osobnosti, pojmy, výrazy a termíny

Biografie, životopis, kdo je to Geraint Thomas?

Teď už víte Kdo je to Geraint Thomas? Kdy se narodil Geraint Thomas? Kde se narodil Geraint Thomas? Geraint Thomas je v kategorii Sport

Kategorie sport, basketbalista, geraint Thomas, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Omlouváme se za případné neaktuální údaje a pravopisné chyby na webových stránkách. Snažíme se neustále zlepšovat obsah a kvalitu stránek, a vaše zpětná vazba je pro mě velmi důležitá. Děkujeme za pochopení.Některé informace již mohou být zastaralé nebo neaktuální. Pro aktuální informace zkuste hledat osobnost, osobu, člověka Geraint Thomas například v internetové Wikipedii, kde můžete najít delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Geraint Thomas i v jiné kategorii než je sport.