Kdo je to?
Kdo je Geraint Thomas? Životopis Geraint Thomas, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Geraint Thomas

Kdo je Geraint Thomas? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Geraint Howell Thomas je profesionální cyklista, původem z Walesu. Narodil se v hlavním městě Cardiff. Jeho první juniorské vítězství přišlo v roce 2004 (když mu bylo 18 let) v silničním závodě Paris-Roubaix. V roce 2008 odcestoval na Olympijské hry do Pekingu, kde s týmem Velké Británie získal zlatou medaili. V roce 2009 se stal členem Řádu britského impéria (MBE). Připojil se k nové stáji Team Sky (2010). Další zlatou medaili z Olympiády získal Thomas s týmem Velké Británie na domácí půdě v Londýně.
První velké vítězství Thomas za Team Sky vybojoval v závodě Paris-Nice (2016). V roce 2018 zažil zatím nejlepší sezónu v kariéře, když jako první Britský závodník vyhrál závod Tour de France. Vyhrál také závod Critérium de Dauphiné (2018). V tomto roce byl ve Walesu Geraint Thomas vyhlášen sportovcem roku. V dalším roce se připojil k týmu UCI World Team Ineso Grenadiers, se kterým v roce 2021 vyhrál závod Tour de Romandie.



Kdo je Geraint Thomas? Životopis Geraint Thomas, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní údaje o osobě Geraint Thomas

Národnost: velšská
Datum narození: 25. 5. 1986
Místo narození: Cardiff, Wales

Zaujala vás biografie osobnosti Geraint Thomas? Potom se podělte s kolegy na Pinterestu, Facebooku, Twitteru, Redditu nebo na zde neuvedených společených sítích.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Pamatujete si definici pojmu Fiskální politika? Rozumíte pojmu Xenofobie? Znáte termín Laidó? Znáte pojem Poplužní dvůr?

Klíčová slova: kde se narodil Geraint Thomas?, Geraint Thomas, životopis, wiki, datum narození, zajímavosti, biografie, kdo je Geraint Thomas?, národnost, wikipedie, lexikon, popis, vysvětlení, narození, Geraint Thomas, osobnost

Pojem Geraint Thomas je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další zdroje informací

Najít pojem Geraint Thomas na Google obrázcích

Hledat výraz Geraint Thomas ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat termín Geraint Thomas ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat slovo Geraint Thomas ve fulltextu Seznam.cz

Hledat videa s názvem Geraint Thomas na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Geraint Thomas například ve fulltextu Google.cz, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve Wikipedii, v Google obrázcích nebo v projektu slovnik.cz.

Další vybraná hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy

Biografie, životopis, kdo je to Geraint Thomas?

Na stránce jste se mohli dozvědět: Kdo je to Geraint Thomas? Kdy se narodil Geraint Thomas? Kde se narodil Geraint Thomas? Geraint Thomas patří do sekce Sport

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Velmi pečlivě jsme procházeli veškeré zveřejněné texty. Přes to vše se může stát, že je zde nesprávná, nepřesná či neaktuální informace. Berte v potaz, že uvedené texty nejsou pravidelně aktualizovány. Pokuste se také najít informace osobnost, osobu, člověka Geraint Thomas dejme tomu například v internetové Wikipedii, kde můžete najít mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Geraint Thomas i v jiné kategorii než je sport.