Kdo je to?
Kdo byl Charlie Conacher? Životopis Charlie Conacher, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Charlie Conacher

Kdo byl Charlie Conacher? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Jeden z prvních hokejových kanadských silových útočníků, hrající za Toronto Maple Leafs, Detroit Red Wings a New York Americans v NHL, přezdívaný Velký bombarďák. To je Charlie Conacher. Za svoji hokejovou kariéru má za sebou nespočet úspěchů, vstřelených gólů a jejích účastí. Za to si vysloužil několik ocenění. Stal se čestným členem Hokejové síně slávy. V roce 2013 se dočkal uvedení do Ontarijské sportovní síně slávy a v roce 2017 byl jmenován jedním ze sta nejlepších hráčů NHL.
Hokejová kariéra 185 cm vysokého a 88 kg vážícího Charlieho Conachera se začala psát v roce 1925, kdy jako šestnáctiletý naskočil na led za Toronto Marlboros v juniorském týmu. Ten v roce 1927 dovedl až do playoff Memorial Cupu.
Že byl Conacher velký hráč a zápasník, prokázal i mnoha zraněními, utrženými během zápasů, které ho odstavily na nějaký čas z hrací plochy. A že nebyl žádné neviňátko, dokazují i dva velké tresty, díky kterým měl být suspendován na jeden zápas. Conacher si ale v té době léčil zlomenou ruku, takže se trestu vyhnul. Další úraz díky jeho divokému hraní na sebe nenechal dlouho čekat. V sezóně 1933 si díky zlomené klíční kosti moc nezahrál. V roce 1937 přišel další úraz, kdy si při tréninku zlomil zápěstí. Toto nepovažoval za závažné. S tímto zraněním odehrál už jen 15 zápasů. Díky svým mnohačetným, pořádně neléčeným zraněním (přišlo ještě vykloubené rameno), se již nikdy nedostal do své původní formy. Proto po sezóně v roce 1941 svoji hráčskou kariéru ukončil.
Ani po odchodu ovšem hokej neopustil. Začal se věnovat trenérské práci, při které dosahoval nebývalých úspěchů. Zlom nastal v roce 1949, kdy se díky své vznětlivé povaze do krve pohádal s novinářem Walterem. Ten se pokoušel udělat s Conacherem rozhovor. Díky jeho špatné novinářské pověsti ovšem Conacher neudržel nervy na uzdě a Waltera knokautoval k zemi. Ten si to nechtěl nechat líbit a začal usilovat o zatykač na Conachera. Celý incident nakonec skončil pokutou 200 dolarů a omluvou inzultovanému novináři.
I přes tyto prohřešky byl Conacher v roce 1961 uveden do Hokejové síně slávy a v roce 1975 do Kanadské sportovní síně slávy.



Kdo byl Charlie Conacher? Životopis Charlie Conacher, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Charlie Conacher

Národnost: kanadská
Datum narození: 20. prosince 1909
Místo narození: Toronto, Ontario, Kanada
Datum úmrtí: 30. prosince 1967

Tento text (Charlie Conacher) můžete samozřejmě sdílet s blízkými na Twitteru, Redditu nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Znáte definici termínu Halloween? Vzpomněli byste si co znamená slovo Tryzna? Vzpomněli byste si co označuje výraz Ketóza? Víte co je Bonmot?

Klíčová slova: kde se narodil Charlie Conacher?, osobnosti, Charlie Conacher, informace, Kdy zemřel Charlie Conacher, wikipedie, biografie, národnost, kdo je Charlie Conacher?, lexikon, popis, datum narození, osobnost, kdo to je, kdy se narodil Charlie Conacher?, sport

Pojem Charlie Conacher je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Linky na další online zdroje

Najít pojem Charlie Conacher ve Wikipedii

Najít heslo Charlie Conacher ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat heslo Charlie Conacher ve vyhledávači Yandex

Najít termín Charlie Conacher ve Wikislovníku

Hledat videa s názvem Charlie Conacher na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Charlie Conacher například ve fulltextu Google.cz, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v Google obrázcích, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v Lingea slovnících.

Náhodných výběr osobností, odborných termínů, pojmů a hesel

Biografie, životopis, kdo je to Charlie Conacher?

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo byl Charlie Conacher? Kdy se narodil Charlie Conacher? Kde se narodil Charlie Conacher? Kdy zemřel Charlie Conacher? Charlie Conacher je v kategorii Sport

Kategorie sport, baleťák, charlie Conacher, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro Superia.cz. Vyhrazujeme si možnost chyb v uvedených textech. Některé informace již mohou být zastaralé nebo neaktuální. Pro aktuální informace zkuste hledat osobnost, osobu, člověka Charlie Conacher dejme tomu například na české Wikipedii, kde naleznete nejspíš komplexnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Charlie Conacher i v jiné kategorii než je sport.