Kdo je to?
Kdo je Tomáš Řepka? Životopis Tomáš Řepka, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Tomáš Řepka

Kdo je Tomáš Řepka? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Tomáš Řepka je bývalý fotbalový obránce. V mládežnických kategoriích začínal v Brumově. Poté se přes Zlín dostal do Baníku Ostrava a do první české ligy. Důrazného obránce si všimla Sparta Praha a Řepka přešel z Ostravy do slavného pražského klubu. Řepka nikdy nedával příliš gólů, ale zaměřoval se na neprostupnou obranu a tvrdou hru, která měla soupeře odradit od útočení. V sezónách 1996/97 a 1997/98 pomohl Spartě k ligovým titulům. Poté odešel do zahraničí. Nejdříve hrál za italskou Fiorentinu, následně za londýnský klub West Ham United. Zde si získal srdce fanoušků a stal se jedním z nejoblíbenějších hráčů. Když ve West Ham United v roce 2006 končil a odehrál poslední zápas, diváci jeho působení odměnili potleskem ve stoje. Po zahraničním působení Řepka zamířil zpět do Sparty. Ta byla v problémech, ale Řepka zajistil obranu a z pozice kapitána psychicky pozvedl celý tým. To v letech 2006/07 a 2009/10 vedlo k dalším dvěma titulům. V roce 2011 však Sparta o Řepku ztratila zájem, takže přešel do Dynama České Budějovice, kde zakončil profesionální hráčskou kariéru. Řepka si zahrál také několik desítek zápasů za reprezentační tým, ale v reprezentačním dresu nedosáhl žádného výrazného úspěchu.
Tomáš Řepka získal velkou popularitu nejen díky precizní obranné práci, ale také kvůli tvrdé hře, která často byla za hranou pravidel. Nebylo tedy výjimkou, že Řepka viděl žluté i červené karty a oslaboval tak vlastní tým. Kontroverze Řepku provázely i po konci hráčské kariéry. Měl finanční problémy a nakonec se dostal až do vězení. V roce 2018 se totiž snažil kompromitovat bývalou manželku Vlaďku Erbovou a byl obviněn z poškozování cizích práv. Do vězení nastoupil 27. května 2019 a na svobodu byl propuštěn 6. ledna 2020. Řepka napsal také několik knih. Poslední kniha nese název Děkuju a popisuje jeho dramatický osobní život.



Kdo je Tomáš Řepka? Životopis Tomáš Řepka, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Tomáš Řepka

Národnost: česká
Datum narození: 2. ledna 1974
Místo narození: Brumov-Bylnice

Líbí se stručný životopis s osobou Tomáš Řepka? Pak se podělte s kolegy, přáteli a partnery na Twitteru, Redditu nebo Facebooku.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Víte, co je to Nevědomí? Vzpomněli byste si co znamená slovo Fyzika? Vzpomněli byste si na význam slova Arduino? Víte co je Osmóza?

Klíčová slova: lexikon, místo narození, biografie, sport, osobnost, Tomáš Řepka, osobnosti, narození, wikipedie, život, kdo je Tomáš Řepka?, životopis, vysvětlení, kdy se narodil Tomáš Řepka?, kde se narodil Tomáš Řepka?, národnost

Pojem Tomáš Řepka je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Linky na další online zdroje

Zkusit najít slovo Tomáš Řepka ve vyhledávači Yahoo

Najít heslo Tomáš Řepka v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Tomáš Řepka ve Wikimedia Commons

Zkusit najít termín Tomáš Řepka ve fulltextu Seznam.cz

Najít slovo Tomáš Řepka ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Tomáš Řepka například v metavyhledávači Info.com, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve Wikislovníku, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v projektu slovnik.cz.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Biografie, životopis, kdo je to Tomáš Řepka?

Nyní již víte Kdo je to Tomáš Řepka? Kdy se narodil Tomáš Řepka? Kde se narodil Tomáš Řepka? Tomáš Řepka je v sekci Sport

Text vytvořen pro Superia.cz. Provozovatel neručí za aktuálnost a přesnost informací v textech. Některé informace již mohou být zastaralé nebo neaktuální. Zkuste najít informace osobnost, osobu, člověka Tomáš Řepka řekněme třeba v projektu Wikipedia, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Tomáš Řepka i v jiné kategorii než je sport.