Kdo je to?
Kdo je Nairo Quintana? Životopis Nairo Quintana, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Nairo Quintana

Kdo je Nairo Quintana? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Nairo Alexander Quintana Rojas je profesionální cyklistický závodník, původem z Kolumbie. Na střední školu musel dojíždět přes kopce každý den na kole, protože žil s rodinou v horách na farmě. V 15 letech byl Nairo Quintana sražen taxi a několik dní strávil v kómatu. Když se Nairo uzdravil, jeho otec údajně utratil 300 000 pesos, aby Nairovi koupil závodní kolo.
V roce 2010 Quintana vyhrál závod Tour de l’Avenir za tým Café de Colombia – Colombia es Pasión. O dva roky později se přestěhoval do Evropy a připojil se ke španělskému týmu Movistar Team, se kterým závodil až do roku 2018. Během druhé sezóny za Movistar Team získal stříbrnou medaili v závodě Tour de France (2013). V další sezóně vynechal Tour de France a soustředil se na závod Giro d’Italia, který Quintana skutečně vyhrál. K Movistar Team se připojil jeho bratr Dayer Quintana. Quintana o rok později skončil po dvou letech na druhém místě v závodě Tour de France a získal stříbro (2015). V sezóně 2016 si připsal vítězství v závodě Vuelta a Espaňa. V závodě Giro d’Italia 2017 skončil na celkovém druhém místě.
V roce 2020 se Nairo i jeho bratr Dayer upsali týmu Arkéa-Samsic.



Kdo je Nairo Quintana? Životopis Nairo Quintana, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Nairo Quintana

Národnost: kolumbijská
Datum narození: 4. 2. 1990
Místo narození: Tunja, Kolumbie

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Nairo Quintana sdílet s dalšími osobami na internetových společenských sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter či Facebooku, který je z nich nejznámější a nejpopulárnější.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Znáte pojem Filantropie? Vzpomněli byste si co označuje výraz Reálná mzda? Pamatujete si definici pojmu Skeč? Znáte termín Čabajka?

Klíčová slova: místo narození, wiki, wikipedie, Nairo Quintana, lexikon, Nairo Quintana, popis, život, národnost, sport, kde se narodil Nairo Quintana?, datum narození, osobnost, kdy se narodil Nairo Quintana?, kdo je Nairo Quintana?, vysvětlení

Pojem Nairo Quintana je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné weby a vyhledávače

Vyhledat výraz Nairo Quintana na Google obrázcích

Vyhledat výraz Nairo Quintana na Google.cz

Najít slovo Nairo Quintana ve vyhledávači Qwant

Hledat slovo Nairo Quintana ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít heslo Nairo Quintana ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Nairo Quintana například ve ruském vyhledávači Yandex, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve Wikislovníku nebo v Google překladači.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Biografie, životopis, kdo je to Nairo Quintana?

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit Kdo je to Nairo Quintana? Kdy se narodil Nairo Quintana? Kde se narodil Nairo Quintana? Nairo Quintana se nachází v kategorii Sport

Kategorie sport, plavkyně , nairo Quintana, ilustrační obrázek

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Neručíme za pravdivost, aktuálnost a přesnost informací uvedených na těchto internetových stránkách. Informace uvedené zde mohou být zastaralé či neaktuální. Texty neaktualizujeme pravidelně. Pokuste se vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Nairo Quintana dejme tomu například v projektu Wikipedie, kde můžete najít nejspíše delší a podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Nairo Quintana i v jiné kategorii než je sport.