Kdo je to?
Kdo je to Užitečný idiot? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Užitečný idiot? Lidé, politika

Užitečný idiot

Co znamená a jaký je význam slova Užitečný idiot?

Užitečný idiot je pojem z neoficiální politické mluvy. Označuje se tak člověk, který je zneužíván k šíření určité propagandy, o jejímž konečném cíli nemá tušení.
Jako užiteční idioti byli v období studené války označování lidé ze Západu, sympatizující s Východem, které bez skrupulí zneužíval některý z komunistických režimů. V současnosti tak označuje každý člověk, který se nechá zmanipulovat politickými činiteli, aniž by si byl vědom účelu této manipulace.



Kdo je to Užitečný idiot? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Užitečný idiot? Lidé, politika

Sdílejte tento text s heslem Užitečný idiot s jinými lidmi na Pinterestu nebo na Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Vzpomněli byste si co znamená slovo SSD disk? Vzpomněli byste si co označuje výraz Distanční studium? Víte, co je to Skladební dvojice? Znáte termín Internet věcí?

Klíčová slova: politika, původ slova, definice, politika, význam, wikipedie, vysvětlení, význam pojmu, přesný výraz, Užitečný idiot, synonymum, etymologie, wiki, odborný výraz, termín, co znamená

Pojem Užitečný idiot je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Odkazy na vyhledávače, online encyklopedie a slovníky

Hledejte bez špehování slovo Užitečný idiot ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít pojem Užitečný idiot na Google obrázcích

Najít termín Užitečný idiot v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít pojem Užitečný idiot ve vyhledávači Yandex

Najít pojem Užitečný idiot na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Užitečný idiot například ve fulltextu Google.cz, v Google překladači, v Google obrázcích, v Microsoft Bing nebo v projektu slovnik.cz.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Co znamená Užitečný idiot? Definice pojmu, význam a vysvětlení slova

Nyní již víte Kdo je to Užitečný idiot? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Užitečný idiot? Definice pojmu Užitečný idiot patří do kategorie Politika

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Na informace uvedené na těchto stránkách neposkytujeme záruku. Texty mohou obsahovat nepřesnosti a chyby za které se předem omlouváme. Data na webu nejsou pravidelně aktualizovaná, texty nemusí vždy reflektovat aktuální stav. Pokuste se vyhledat informace výraz, slovo, definici, slovíčko dejme tomu třeba v internetové encyklopedii Wikipedia, kde naleznete komplexní text. Jednotlivé termíny, pojmy, slova mohou mít vícero významů v různém kontextu, v různých oborech. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než politika.