Kdo je to?
Kdo je Boris Becker? Životopis Boris Becker, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Boris Becker

Kdo je Boris Becker? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Boris Franz Becker byl německý profesionální tenista, trojnásobný vítěz Wimbledonu ve dvouhře, dvojnásobný vítěz US Open, vítěz Australian Open a olympijský vítěz ve čtyřhře na Letních Olympijských hrách v Barceloně 1992. Becker se narodil v západoněmeckém městě Leimen a od malička hrál tenis. Teprve v 17 letech si poprvé zahrál na turnaji Wimbledon 1985 a jako nejmladší vítěz historie jej dokonce vyhrál (17 let). Ve stejném roce zvítězil v turnajích v Cincinnati a Queen’s Club. V následujícím roce svůj triumf z předešlého ročníku Wimbledonu zopakoval a stal se tak dvojnásobným šampionem tohoto prestižního turnaje teprve v 18 letech. Roku 1986 vyhrál ještě dalších 5 turnajů (Canadian Open, Paris Indoor, Chicago, Sydney Indoor a Tokyo Indoor). Během let 1987 a 1988 dvakrát zvítězil v turnajích v Indian Wells a Queen’s Club. Další vítězství získal v Miláně (1987), na turnaji Masters, Dallas, Stockholm, Tokyo Indoor a Indianapolis.
Třetí a čtvrtý grandslamový titul získal na turnaji Wimbledon a poprvé na US Open roku 1989. Další úspěchy přidal na Paris Indoor, v Miláně a Philadelphii. Roku 1990 přidal dalších 5 vítězství v turnajích. V roce 1991 se díky vítězství na US Open (pátý grandslamový titul) poprvé dostal na 1. místo v žebříčku ATP ve dvouhře.
Roku 1992 se zúčastnil Letních Olympijských her v Barceloně a ve čtyřhře spolu s krajanem Michaelem Stichem získali zlatou medaili. V letech 1992, 1993, 1994 a 1995 zvítězil celkem ve 13 turnajích na světě. Šestý a poslední grandslamový titul slavil Becker v roce 1996 na Australian Open. V onom roce vyhrál ještě další 4 turnaje. Za svou kariéru zvítězil Becker ve 49 turnajích ATP. Roku 2003 uvedli Borise Beckera do Mezinárodní tenisové síně slávy. V letech 2013-2016 trénoval světovou jedničku Srba Novaka Djokoviče.



Kdo je Boris Becker? Životopis Boris Becker, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Boris Becker

Národnost: německá
Datum narození: 22. 11. 1967
Místo narození: Leimen, Západní Německo

Popis osobnosti Boris Becker můžete sdílet s jinými osobami na Redditu, Facebooku, Pinterestu nebo na jiných tzv. sociálních sítích.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Vzpomněli byste si na význam slova Remdesivir? Znáte termín Hraška? Víte co je Pneumonie? Víte, co je to Toner?

Klíčová slova: životopis, Boris Becker, wikipedie, biografie, kde se narodil Boris Becker?, kdy se narodil Boris Becker?, narození, lexikon, sport, kdo je Boris Becker?, osobnost, wiki, místo narození, sport, národnost, informace

Pojem Boris Becker je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Více informací o pojmu Boris Becker lze najít v následujících zdrojích

Hledat pojem Boris Becker ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat výraz Boris Becker na Google obrázcích

Zkusit najít frázi Boris Becker ve vyhledávači Yandex

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Boris Becker ve Wikimedia Commons

Hledejte bez špehování slovo Boris Becker ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Boris Becker například v evropském vyhledávači Qwant, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v metavyhledávači Info.com, ve fulltextu Yahoo.com nebo v Google překladači.

Podívejte se také na tyto osobnosti, odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Životopis, kdo je Boris Becker? Stručná biografie

Na stránce jste se mohli dozvědět: Kdo je to Boris Becker? Kdy se narodil Boris Becker? Kde se narodil Boris Becker? Boris Becker je v kategorii Sport

Kategorie sport, horolezec, boris Becker, ilustrační obrázek

Napsáno redaktory Superia.cz. Neručíme za aktuálnost a správnost uvedených informací, chyby vyhrazeny. Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Zkuste hledat informace osobnost, osobu, člověka Boris Becker dejme tomu ve Wikipedii, kde můžete najít nejspíše delší a podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Boris Becker i v jiné kategorii než je sport.