Kdo je to?
Kdo je Benjamin Chilwell? Životopis Benjamin Chilwell, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Benjamin Chilwell

Kdo je Benjamin Chilwell? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Benjamin James Chilwell je anglický profesionální fotbalista a anglický reprezentant, který v současnosti nastupuje za londýnský velkoklub FC Chelsea z nejvyšší anglické ligy Premier League. Chilwell se narodil ve městě Milton Keynes a navštěvoval Redborne Upper School a později Community College. Ve dvanácti letech se připojil k akademii týmu Leicester City (2009). Na konci sezóny 2014-2015 vyhrál cenu Academy Player of the Year (hráč akademie 2014-2015).
V sezóně 2015-2016 debutoval za A-tým v ligovém poháru 2. října. O měsíc později putoval na půlroční hostování do druholigového klubu Huddersfield Town. V červenci 2016 podepsal novou smlouvu s Leicester City až do června 2021. Debutového zápasu v Premier League se dočkal 26. prosince 2016. První gól vsítil ve stejné sezóně v zápase proti Tottenham Hotspur. V roce 2018 podepsal s klubem smlouvu až do roku 2024. Avšak o dva roky později přestoupil do londýnského klubu FC Chelsea a podepsal pětiletý kontrakt za 45 milionů liber. Ve svém debutovém utkání za Chelsea v EFL Cupu asistoval jednou přihrávkou při výhře 6:0 nad Barnsley. V debutovém utkání v Premier League vsítil dokonce svůj první gól za londýnský celek. Na konci sezóny 2020-2021 se s týmem radoval z vítězství ve finále Ligy Mistrů nad Manchesterem City 1:0.
V následující sezóně 2021-2022 Chilwell skóroval ve čtyřech po sobě jdoucích zápasech a vyrovnal tak rekord legendárního záložníka FC Chelsea Franka Lamparda z roku 2013.
Dne 23. Listopadu 2021 v zápase Ligy Mistrů s Juventusem se Chilwell zranil a musel na operaci. Přišel potom o zbytek celé sezóny.
Do A-týmu Anglie se podíval v září 2018 v přátelském zápase se Švýcarskem, které se hrálo na stadionu King Power Stadium, který patří jeho bývalému klubu Leicesteru City. Chilwell byl rovněž nominován na Euro 2020. První reprezentační gól vsítil Andoře při kvalifikaci na Mistrovství světa. Anglie nakonec vyhrála 5:0.
Ben Chilwell hraje i kriket za svůj místní klub Flitwick.



Kdo je Benjamin Chilwell? Životopis Benjamin Chilwell, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Benjamin Chilwell

Národnost: anglická
Datum narození: 21. 12. 1996
Místo narození: Milton Keynes, Anglie

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Benjamin Chilwell sdílet s kolegy, přáteli a partnery na Twitteru, Redditu, Facebooku nebo jinde.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Znáte definici termínu Paragraf? Víte co je Klasicismus? Vzpomněli byste si co označuje výraz Logopedie? Vzpomněli byste si co označuje výraz Krevní obraz?

Klíčová slova: sport, osobnosti, národnost, kdy se narodil Benjamin Chilwell?, Benjamin Chilwell, datum narození, kdo je Benjamin Chilwell?, popis, osobnost, místo narození, lexikon, narození, Benjamin Chilwell, životopis, sport, kde se narodil Benjamin Chilwell?

Pojem Benjamin Chilwell je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Zkusit najít frázi Benjamin Chilwell ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít pojem Benjamin Chilwell na Google obrázcích

Zkusit najít heslo Benjamin Chilwell ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít pojem Benjamin Chilwell na Google.cz

Zkusit najít slovo Benjamin Chilwell ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Benjamin Chilwell například ve Wikislovníku, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve ruském vyhledávači Yandex, ve Wikipedii nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Náhodných výběr osobností, hesel, pojmů a odborných termínů

Biografie, životopis, kdo je to Benjamin Chilwell?

Právě jste zjistili Kdo je to Benjamin Chilwell? Kdy se narodil Benjamin Chilwell? Kde se narodil Benjamin Chilwell? Benjamin Chilwell je v sekci Sport

Kategorie sport, gymnastka výskok, benjamin Chilwell, ilustrační obrázek

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Přes veškerou snahu mohou texty obsahovat faktické i pravopisné chyby za což se předem omlouváme. Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. Čerstvé informace hledejte osobnost, osobu, člověka Benjamin Chilwell dejme tomu například v projektu Wikipedie, kde můžete najít nejspíše delší a podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Benjamin Chilwell i v jiné kategorii než je sport.