Kdo je to?
Kdo je Primož Roglič? Životopis Primož Roglič, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Primož Roglič

Kdo je Primož Roglič? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Primož Roglič je silniční cyklista. Původně se věnoval skokům na lyžích. V roce 2007 se stal juniorským mistrem světa. Slibně rozjetou skokanskou kariéru však v roce 2012 ukončil. Měl totiž pocit, že udržet se v tomto sportu dlouhodobě na vrcholu je příliš náročné. Lyže vyměnil za silniční kolo a začal se věnovat cyklistice. Po třech letech v týmu Adria Mobil podepsal roku 2015 smlouvu s LottoNL-Jumbo. K tomu mu pomohlo hlavně vítězství na Tour of Slovenia 2015. Dařilo se mu i v roce 2016. Skončil pátý na Volta ao Algarve, druhý na Volta a Catalunya a rovněž na Giro d’Italia zajel úvodní časovku na druhém místě. V roce 2017 zvítězil na Volta ao Algarve a skončil čtvrtý na Tirreno-Adriatico. V tomto roce jel poprvé Tour de France. Vyhrál 17. etapu a stal se tak prvním slovinským závodníkem, který vyhrál etapu Tour de France.
V sezóně 2018 vyhrál závod Kolem Baskicka, Tour de Romandie a Tour of Slovenia. Na Tour de France se mu v horských etapách dařilo držet krok s elitními jezdci, vyhrál 19. etapu a celkově skončil na skvělém čtvrtém místě. Na úspěchy navázal v roce 2019, kdy vyhrál závod Tirreno-Adriatico a Tour de Romandie. Na Giro d’Italia podával stabilní výkony a získal konečné třetí místo. Ke konci roku vyhrál také italské závody Giro dell’Emilia a Tre Valli Varesine.
V roce 2020 začal Roglič slibně Tour de France, když vyhrál 4. etapu. Nakonec skončil na druhém místě, což bylo jeho nejlepší životní umístění. Následně vyhrál závod Lutych–Bastogne–Lutych, nejstarší jednodenní závod na světě. Toto vítězství bylo kuriózní, protože vedoucí francouzský jezdec Julian Alaphilippe začal předčasně slavit a Roglič ho díky skvělému závěru předstihl. Následně zvítězil také na závodu Vuelta a España. V roce 2021 podruhé v kariéře vyhrál závod Kolem Baskicka a skončil druhý na belgickém závodu Valonský šíp.



Kdo je Primož Roglič? Životopis Primož Roglič, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Primož Roglič

Národnost: slovinská
Datum narození: 29. října 1989
Místo narození: Trbovlje, Slovinsko

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Primož Roglič? s dalšími osobami na specializovaných společenských sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Vzpomněli byste si co označuje výraz Precedent? Znáte pojem Brynza? Znáte pojem Složené úročení? Vzpomenete si na definici slova Dvanácterník?

Klíčová slova: sport, informace, kdo je Primož Roglič?, kdy se narodil Primož Roglič?, biografie, zajímavosti, wikipedie, Primož Roglič, vysvětlení, národnost, místo narození, osobnost, osobnosti, datum narození, životopis, kde se narodil Primož Roglič?

Pojem Primož Roglič je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informační zdroje o slovu Primož Roglič

Zkusit najít pojem Primož Roglič ve Wikislovníku

Hledat videa s názvem Primož Roglič na Youtube

Zkusit najít frázi Primož Roglič ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat frázi Primož Roglič na Google obrázcích

Hledat slovo Primož Roglič ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Primož Roglič například ve ruském vyhledávači Yandex, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve Wikipedii, ve vyhledávači Seznam.cz nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Výběr z náhodných odborných pojmů, osobností, hesel, termínů

Biografie, životopis, kdo je to Primož Roglič?

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku Kdo je to Primož Roglič? Kdy se narodil Primož Roglič? Kde se narodil Primož Roglič? Primož Roglič se nachází v kategorii Sport

Kategorie sport, parašutistka, primož Roglič, ilustrační obrázek

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Snažíme se, aby všechny informace byly správné, úplné a aktuální, ale někdy se může stát, že se objeví nějaká nepřesnost. Děkujeme za pochopení. Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Pokuste se vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Primož Roglič dejme tomu například ve známé Wikipedii, kde naleznete rozsáhlejší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Primož Roglič i v jiné kategorii než je sport.