Kdo je to?
Kdo je Lindsay Davenport? Životopis Lindsay Davenport, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Lindsay Davenport

Kdo je Lindsay Davenport? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Lindsay Davenportová je bývalá americká profesionální tenistka, zlatá medailistka z Letních olympijských her 1996 v Atlantě ve dvouhře žen a bývalá světová jednička ve dvouhře a ve čtyřhře. Davenportová se narodila v červnu 1976 v Palos Verdes v Kalifornii. Lindsay začala s tenisem již od dětství. Její rodiče ji ve sportu velmi podporovali. Má dvě starší sestry - Leiann a Shannon.
Davenportová začala soutěžit mezi profesionály na okruhu WTA roku 1993 v sedmnácti letech. Kariéru ukončila o třináct let později (2006). Během své kariéry dokázala vyhrát 55 titulů ve dvouhře a ve čtyřhře 37. Jako světová jednička zakončila sezóny 1998, 2001, 2004, 2005. Poprvé se stala světovou jedničkou ve čtyřhře v říjnu 1997 a ve dvouhře v říjnu 1998. Post světové jedničky si udržela celkem 98 týdnů.
Mezi její největší kariérní úspěchy patří tři grandslamové tituly, a to ve dvouhře na US Open 1998, na Wimbledonu 1999 a na Australian Open 2000. Na French Open se dostala nejdále do semifinále v roce 1998. Roku 1996 vybojovala zlatou olympijskou medaili na Letních Olympijských hrách v Atlantě v ženské dvouhře. Ve finále porazila španělskou tenistku Vicariovou.
Celkem třikrát se stala vítězkou ve Fed Cupu (1996, 1999, 2000). Roku 2004 vyhrála Hopman Cup.
Po konci tenisové kariéry v roce 2006 působila jako komentátorka pro televizní stanice ESPN a Tennis Channel. Několik let trénovala americkou tenistku Madison Keys.
Roku 2014 se stala členkou Tenisové síně slávy.
Lindsay Davenportová se roku 2003 provdala za amerického tenistu a trenéra Jonathana Leacha. Manželé spolu vychovávají čtyři děti, z toho tři dcery (Lauren Anrus, Kaya Emory, Michelle) a jednoho syna (Jagger).



Kdo je Lindsay Davenport? Životopis Lindsay Davenport, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Základní údaje o osobě Lindsay Davenport

Národnost: americká
Datum narození: 8. 6. 1976
Místo narození: Palos Verdes, Kalifornie, USA

Zaujala vás biografie osobnosti Lindsay Davenport? Potom se podělte s vašimi kamarády, známými a přáteli na sociálních sítích Twitter, Facebook, Pinterest a Reddit.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Vzpomněli byste si na význam slova Fenomén? Rozumíte pojmu Nížina? Víte co je Kalumet? Znáte pojem Abolice?

Klíčová slova: kdo je Lindsay Davenport?, narození, wikipedie, osobnost, kde se narodila Lindsay Davenport?, popis, vysvětlení, biografie, život, kdy se narodila Lindsay Davenport?, národnost, datum narození, místo narození, osobnosti, Lindsay Davenport, sport

Pojem Lindsay Davenport je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Pro více informací o heslu Lindsay Davenport zkuste navštívit tyto odkazy

Zkusit najít heslo Lindsay Davenport ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít výraz Lindsay Davenport ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat frázi Lindsay Davenport ve Wikipedii

Najít termín Lindsay Davenport ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat pojem Lindsay Davenport v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Dál můžete zkusit hledat slovo Lindsay Davenport například v Microsoft Bing, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve Wikislovníku, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v Lingea slovnících.

Často hledané pojmy, osobnosti, výrazy, odborné termíny a slova

Stručná biografie, resp. životopis osoby Lindsay Davenport

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo je to Lindsay Davenport? Kdy se narodila Lindsay Davenport? Kde se narodila Lindsay Davenport? Lindsay Davenport se nachází v kategorii Sport

Kategorie sport, házenkář, lindsay Davenport, ilustrační obrázek

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Neručíme za pravdivost, aktuálnost a přesnost informací uvedených na těchto internetových stránkách. Upozorňujeme, že informace na tomto webu mohou být neaktuální či zastaralé. Pokuste se také najít informace osobnost, osobu, člověka Lindsay Davenport dejme tomu třeba na stránkách Wikipedie, kde můžete najít mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Lindsay Davenport i v jiné kategorii než je sport.