Kdo je to?
Kdo je Petr Korda? Životopis Petr Korda, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Petr Korda

Kdo je Petr Korda? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Petr Korda je známý bývalý český tenista. Korda se narodil v Praze. Od malička hrál tenis a už v sedmnácti letech vyhrál na French Open 1985 čtyřhru spolu s Cyrilem Sukem. Na konci roku se spolu stali i juniorskými mistry světa. V následujícím roce Korda zopakoval triumf ve čtyřhře v londýnském Wimbledonu, tentokrát s tenistou Tomásem Carbonellem.
O rok později se Korda díky skvělým výsledkům dostal mezi profesionály (1987). Ve dvouhře zvítězil Korda celkem v deseti turnajích. První úspěch přišel roku 1991, kdy zvítězil na turnaji v americkém New Haven. O dva měsíce později vyhrál druhý turnaj v Berlíně. Hned tři další úspěchy slavil o rok později, a to na turnajích v USA ve Washingtonu, na Long Islandu a v Rakousku ve Vídni. V roce 1993 zvítězil na Grand Slam Cupu v Mnichově. Z dalšího úspěchu se radoval až o tři roky později v katarském Dauhá (1996), o rok později v německém Stuttgartu. Poslední dva triumfy ve dvouhře Korda získal v roce 1998 na turnajích v Dauhá (Katar) a na Australian Open v Melbourne. Celkem sedmnáctkrát ve finále prohrál.
Ve čtyřhře zvítězil také celkem desetkrát, a to na turnajích v Praze a ve Švédsku (1988), v německém Stuttgartu (1989), v Monte Carlu (1990), v americkém New Haven, v Berlíně (1991), v Monte Carlu, německém Halle a Cincinnati (1993). Naposledy zvítězil ve dvouhře na Australian Open v Melbourne (1996).
V roce 1998 na Wimbledonu byl Korda pozitivně testován na doping a byla mu na rok pozastavena činnost. Po odvolání komise jeho trest zrušila, ale nakonec nabyla konečné platnosti. Poté Korda ukončil svou profesionální tenisovou kariéru.
S tenistkou Reginou Kordovou (rozená Rajchrtová) má tři děti, které všechny působí v profesionálních sportech. Dcera Jessica a Nelly jsou profesionální golfistky a syn Sebastian je tenista. Spolu s rodinou žije na Floridě ve městě Bradenton.



Kdo je Petr Korda? Životopis Petr Korda, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Petr Korda

Národnost: česká
Datum narození: 23. 1. 1968
Místo narození: Praha, Československo

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Petr Korda? s jinými lidmi na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Znáte pojem Eskrima? Víte co je Respirátor? Pamatujete si definici pojmu Anamnéza? Vzpomněli byste si co označuje výraz Chlorofyl?

Klíčová slova: wiki, popis, sport, biografie, místo narození, kde se narodil Petr Korda?, narození, kdo je Petr Korda?, datum narození, život, informace, národnost, lexikon, Petr Korda, životopis, wikipedie

Pojem Petr Korda je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informace o pojmu Petr Korda hledejte v níže uvedených zdrojích

Najít termín Petr Korda ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat frázi Petr Korda ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít slovo Petr Korda v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledat termín Petr Korda ve fulltextu Seznam.cz

Hledat výraz Petr Korda ve Wikipedii

Dál můžete zkusit hledat slovo Petr Korda například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v Google překladači, v Google obrázcích, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v projektu slovnik.cz.

Často hledaná hesla, osobnosti, odborné termíny, pojmy, slova

Životopis, kdo je Petr Korda? Stručná biografie

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku Kdo je to Petr Korda? Kdy se narodil Petr Korda? Kde se narodil Petr Korda? Petr Korda patří do kategorie Sport

Kategorie sport, cyklista, petr Korda, ilustrační obrázek

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Texty mohou obsahovat chyby, nepřesnosti nebo překlepy. Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. Aktuální informace lze většinou nalézt osobnost, osobu, člověka Petr Korda třeba ve známé Wikipedii, kde naleznete podrobně vysvětlený popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Petr Korda i v jiné kategorii než je sport.