Kdo je to?
Kdo je Tomáš Satoranský? Životopis Tomáš Satoranský, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Tomáš Satoranský

Kdo je Tomáš Satoranský? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Tomáš Satoranský je český reprezentační basketbalový útočník a rozehrávač, hájící barvy týmu Chicago Bulls v zámořské soutěži NBA. 201 cm vysoký Satoranský začal svou basketbalovou kariéru v týmu USK Praha (2007), když mu bylo teprve 16 let. V pražském klubu odehrál celkem 2 úspěšné sezóny.
V 18 letech podepsal smlouvu se španělským klubem CB Sevilla v ACB lize. V Seville působil celkem 5 sezón. Díky individuálním úspěchům byl Satoranský draftován klubem Washington Wizards z americké soutěže NBA (do klubu přestoupil až v roce 2016).Po pěti letech v týmu CB Sevilla přestoupil do velkoklubu FC Barcelona (2014), kde podepsal dvouletý kontrakt. Hned na konci první sezóny v Barceloně (2014/2015) slavil Satoranským španělský Superpohár. Ve druhé sezóně (2015/2016) byl zvolen nejlepším hráčem soutěže.
Sezónu 2016/2017 započal Satoranský v NBA v klubu Washington Wizards, kde strávil celkem 3 sezóny (2016-2019). Stal se celkem 4. českým hráčem NBA v historii. V sezóně 2017/18 zaznamenal v jednom zápase 25 bodů (osobní rekord). Po třech letech Satoranský přestoupil do týmu Chicago Bulls za 242 milionů korun (nejlépe placený český sportovec). V první sezóně za Chicago Bulls zaznamenal nový osobní rekord v jednom zápase (27 bodů).
Satoranský působí v české reprezentaci a na FIBA World Cup 2019 skončil s národním týmem na historicky nejlepším umístění (6. místo). 2x se stal vítězem ve smečování v soutěži Mattoni NBL All Star Game. Celkem 5x se stal nejlepším českým basketbalistou (2013-15, 2018, 2019).



Kdo je Tomáš Satoranský? Životopis Tomáš Satoranský, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Tomáš Satoranský

Národnost: česká
Datum narození: 30. 10. 1991
Místo narození: Praha, Česká republika

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Tomáš Satoranský sdílet s vašimi kamarády, známými a přáteli na sociálních sítích jako je Facebook a Twitter.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Pamatujete si definici pojmu Idea? Vzpomněli byste si co znamená slovo Ego? Znáte termín Hypercholesterolémie? Víte co je Faux pas?

Klíčová slova: biografie, život, datum narození, lexikon, kde se narodil Tomáš Satoranský?, sport, sport, osobnost, osobnosti, kdo je Tomáš Satoranský?, popis, Tomáš Satoranský, wikipedie, místo narození, Tomáš Satoranský, wiki

Pojem Tomáš Satoranský je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další možné informační zdroje

Zkusit najít heslo Tomáš Satoranský na Google obrázcích

Najít slovo Tomáš Satoranský ve fulltextu Seznam.cz

Hledat slovo Tomáš Satoranský ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat heslo Tomáš Satoranský ve vyhledávači Yandex

Najít výraz Tomáš Satoranský ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Tomáš Satoranský například ve fulltextu Yahoo.com, v Lingea slovnících, v Seznam.cz slovníku cizích slov, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Stručná biografie, resp. životopis osoby Tomáš Satoranský

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Tomáš Satoranský? Kdy se narodil Tomáš Satoranský? Kde se narodil Tomáš Satoranský? Tomáš Satoranský se nachází v kategorii Sport

Text vytvořen pro Superia.cz. Přes veškerou snahu je možné, že v text bude obsahovat chyby. Předem se za ně omlouváme. Není v našich silách pravidelně aktualizovat texty na tomto webu. Čerstvé informace hledejte osobnost, osobu, člověka Tomáš Satoranský řekněme v otevřené encyklopedii Wikipedia, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Tomáš Satoranský i v jiné kategorii než je sport.