Kdo je to?
Kdo byl Josef Odložil? Životopis Josef Odložil, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Josef Odložil

Kdo byl Josef Odložil? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Josef Odložil byl český atlet, běžec na středních tratích.
Josef Odložil se narodil 11. listopadu 1938 buď v Otrokovicích, nebo ve Zlíně na Moravě. Celé dětství však prožil v Bělé pod Bezdězem, kde musel do školy docházet dohromady 8 km, a díky tomu se zocelil v chůzi a ve sportu obecně. Po základní škole odešel studovat do Bratislavy na vojenskou školu. Tady se začal teprve věnovat lehké atletice, zejména běhu, a ve svých 18 letech dokázal uběhnout 1500 m za 4.20 minut.
Po střední škole běhal nejprve za sportovní klub Slovan Olomouc, potom přešel do Slávie Košice a pak se zase vrátil do Olomouce. Nakonec se však dostal do Dukly Praha, kde se jej ujal trenér Alexander Zvolenský, který jej dovedl mezi absolutní špičku, co se týká českých atletů. Již o rok později, v roce 1962, se dostal na ME v Bělehradě, kde se dostal až do semifinálových rozběhů, ale tehdy musel kvůli zranění své účinkování předčasně ukončit. Jeho trenérem se pak stal Aleš Poděbrad. Pod jeho vedením už vystupoval na Olympijských hrách v Tokiu v roce 1964, kde vybojoval stříbrnou medaili. Mezitím také získal několik zlatých medailí na Mistrovství ČSSR. Naposledy se dostal do finále na Olympijských hrách 1968 v Mexiku, kde ale skončil až 8. Když sám zjistil, že jeho výkonnost klesá, skončil s běháním a věnoval se trénování. Po roce 1968 musel opustit vojsko, ale trénoval své svěřence v AC Spartě a pak také v Mexiku. Po roce 1989 byl politicky rehabilitován a k vojsku se vrátil.
Jeho první manželkou byla gymnastka Věra Čáslavská.
Velké kontroverze vzbudila a dodnes vzbuzuje Odložilova smrt. Když se v roce 1993 vrátil do České republiky, nepohodl se se synem Martinem, ten jej udeřil a následný pád způsobil Odložilovu smrt. Martin byl tehdy odsouzen k několikaletému trestu, prezidentem Havlem byl však omilostněn.



Kdo byl Josef Odložil? Životopis Josef Odložil, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Josef Odložil

Národnost: česká
Datum narození: 11. 11. 1938
Místo narození: Otrokovice nebo Zlín
Datum úmrtí: 10. 9. 1993

Popis osobnosti Josef Odložil můžete sdílet s bližními na Pinterestu nebo na Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Znáte pojem Tupozrakost? Vzpomněli byste si co označuje výraz Hibernace? Pamatujete si definici pojmu Sokol? Znáte termín ČNB?

Klíčová slova: národnost, životopis, informace, kdo to je, místo narození, život, vysvětlení, kdy se narodil Josef Odložil?, datum úmrtí, sport, národnost, wiki, Josef Odložil, Kdy zemřel Josef Odložil, Josef Odložil, datum narození

Pojem Josef Odložil je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Více informací o pojmu Josef Odložil lze najít v následujících zdrojích

Zkusit najít výraz Josef Odložil na Google.cz

Vyhledat termín Josef Odložil ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít pojem Josef Odložil ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít termín Josef Odložil ve Wikislovníku

Najít slovo Josef Odložil ve Wikipedii

Dál můžete zkusit hledat slovo Josef Odložil například ve ruském vyhledávači Yandex, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve fulltextu Yahoo.com, v evropském vyhledávači Qwant nebo v Lingea slovnících.

Náhodná hesla, významy slov, odborné termíny, výrazy, pojmy, osobnosti

Životopis, kdo je Josef Odložil? Stručná biografie

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku Kdo byl Josef Odložil? Kdy se narodil Josef Odložil? Kde se narodil Josef Odložil? Kdy zemřel Josef Odložil? Josef Odložil se nachází v sekci Sport

Kategorie sport, sumo žena, josef Odložil, ilustrační obrázek

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za úplnost, pravdivost či aktuálnost informací na těchto webových stránkách. Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Doporučujeme vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Josef Odložil dejme tomu na webovkách projektu Wikipedia, kde můžete najít nejspíše delší a podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Josef Odložil i v jiné kategorii než je sport.