Kdo je to?
Kdo je Alexander Zverev? Životopis Alexander Zverev, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Alexander Zverev

Kdo je Alexander Zverev? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Alexander Zverev je profesionální německý tenista ruského původu a olympijský vítěz mužské dvouhry z Letních olympijských her v Tokiu 2021. Zverev se narodil v německém městě Hamburk do rodiny tenisových trenérů Alexandra Zvereva a Ireny Zverevové. Má staršího bratra Mischu, který je také tenistou. Alexander začal hrát tenis již v pěti letech. Roku 2015 byl Asociací tenisových profesionálů vyhlášen Hvězdou zítřka (předtím se kategorie jmenovala Nováček roku).
V následujícím roce ve Francii na turnaji Open de Nice Côte d’Azur se dostal do finále, kde prohrál s tenistou Dominicem Thiemem. Na French Open prohrál s Thiemem celkově po třetí za krátkou dobu. Na domácím turnaji Gerry Weber Open v Halle postoupil do finále přes Švýcara Rogera Federera. Ve finále opět prohrál, tentokrát s krajanem Florianem Mayerem. První turnaj vyhrál v Petrohradě, kdy ve finále porazil světovou trojku Stana Wawrinku. Z účasti na Letních olympijských hrách v Rio de Janeiro se omluvil.
V roce 2017 vyhrál celkem pět turnajů. V únoru 2017 na turnaji v Montpellier zvítězil ve dvouhře i ve čtyřhře spolu se svým bratrem Mischou. O tři měsíce později nejdříve dominoval na turnaji v Mnichově a o tři týdny později na turnaji v Římě porazil ve finále světovou dvojku Novaka Djokoviče. V srpnu dominoval na turnajích ve Washingtonu a Montréalu a posunul se v žebříčku ATP na šesté místo. V následujícím roce získal celkem čtyři prvenství ve dvouhře. V listopadu 2018 porazil v Londýně na Turnaji mistrů Srba Novaka Djokoviče. O rok později slavil vítězství na turnaji v Ženevě a roku 2020 zvítězil ve dvou po sobě jdoucích turnajích v Kolíně nad Rýnem.
Na Letních olympijských hrách v Tokiu 2021 získal zlatou medaili. Ve stejném roce dokázal zvítězit ve všech šesti šampionátech, kterých se ten rok zúčastnil. Mezi nimi byl i druhý titul z Turnaje mistrů v italském Turíně, kde si poradil s ruským tenistou Daniilem Medveděvem. V žebříčku ATP byl nejlépe umístěný na třetím místě.
Jeho hlavním trenérem je jeho otec Alexander a bývalý španělský tenista Sergi Bruguera. V letech 2017-2018 Zvereva trénoval Juan Carlos Ferrer a během let 2018-2019 jej trénoval také bývalý český tenista Ivan Lendl.



Kdo je Alexander Zverev? Životopis Alexander Zverev, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní údaje o osobě Alexander Zverev

Národnost: německá
Datum narození: 20. 4. 1997
Místo narození: Hamburk, Německo

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Alexander Zverev s vašimi sledujícími na svých sociální sítě (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest)..

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Vzpomněli byste si na význam slova Opuka? Znáte pojem Výpotek? Víte co je Imatrikulace? Vzpomenete si na definici slova Kratom?

Klíčová slova: datum narození, Alexander Zverev, sport, vysvětlení, kdo je Alexander Zverev?, život, kdy se narodil Alexander Zverev?, národnost, životopis, popis, osobnosti, osobnost, Alexander Zverev, lexikon, místo narození, wiki

Pojem Alexander Zverev je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další zdroje informací o slovu Alexander Zverev

Hledejte bez špehování slovo Alexander Zverev ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít pojem Alexander Zverev ve vyhledávači Qwant

Hledat termín Alexander Zverev ve Wikislovníku

Hledat heslo Alexander Zverev na Google.cz

Hledat slovo Alexander Zverev ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Alexander Zverev například ve Wikipedii, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve Wikislovníku, ve fulltextu Yahoo.com nebo v Google překladači.

Další vybraná hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy

Stručná biografie, resp. životopis osoby Alexander Zverev

Na stránce jste se mohli dozvědět: Kdo je to Alexander Zverev? Kdy se narodil Alexander Zverev? Kde se narodil Alexander Zverev? Alexander Zverev patří do kategorie Sport

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Pakliže jste v textech objevili chyby, tak se nebojte nám napsat. Budeme vám vděčni za jakoukoliv zpětnou vazbu.Nemáme možnost pravidelné aktualizace článků. Aktuální informace lze většinou nalézt osobnost, osobu, člověka Alexander Zverev dejme tomu třeba v projektu Wikipedia, kde můžete najít mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Alexander Zverev i v jiné kategorii než je sport.