Kdo je to?
Kdo je Radek Štěpánek? Životopis Radek Štěpánek, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Radek Štěpánek

Kdo je Radek Štěpánek? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Radek Štěpánek je bývalý profesionální tenista a tenisový trenér. Vyrůstal na Ostravsku a v dětství ho trénoval otec Vlastimil, který byl zároveň tenisovým trenérem. Vedle otce na něj měl vliv Ivan Lendl, který byl jeho celoživotním sportovním vzorem. Profesionálním sportovcem se stal v roce 1996 a na začátku kariéry se primárně zaměřoval na čtyřhru. Od roku 2002 začal systematicky trénovat dvouhru, ve které do té doby zaostával. Do povědomí veřejnosti se dostal v roce 2003, když na Australian Open došel do třetího kola.
Přelomový byl rok 2006. Díky vítězství v Rotterdamu získal první titul ve dvouhře a na Wimbledonu došel až do čtvrtfinále. Podařilo se mu tak probojovat do první desítky žebříčku a dosáhl svého nejlepšího životního umístění, když se vyšplhal až na 8. místo. Zbytek sezóny však kvůli chronickým zdravotním problémům nedohrál. V roce 2007 přidal druhý titul ve dvouhře, tentokrát z Los Angeles. V roce 2009 se dostal do třetího kola Australian Open, v San Jose vyhrál titul ve dvouhře i ve čtyřhře a v týmu české reprezentace došel do finále Davis Cupu. V roce 2010 došel do finále Brisbane International, což zopakoval také v následujícím ročníku.
V roce 2012 vyhrál titul ve čtyřhře na Australian Open a zúčastnil se finále US Open. Následně vyhrál Davis Cup, když ve finále svedl společně s Tomášem Berdychem vítězný souboj proti Španělsku. V následující sezóně podstoupil operaci krku, přesto zvládl vyhrát titul ve čtyřhře na US Open a obhájit Davis Cup, když ve finále přidal rozhodující výhry proti Srbsku. Poté se jeho herní forma horšila a v roce 2017 ukončil aktivní kariéru.
Po konci hráčské kariéry se Štěpánek začal věnovat trenérské dráze. Několik měsíců působil v trenérském týmu Novaka Djokoviće, ale spolupráce skončila kvůli odlišným názorům. Od roku 2020 pracuje pro Národní sportovní agenturu, která se zaměřuje na podporu sportu a turistiky. Jeho manželkou je bývalá tenistka Nicole Vaidišová a má dceru Stellu.



Kdo je Radek Štěpánek? Životopis Radek Štěpánek, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Radek Štěpánek

Národnost: česká
Datum narození: 27. listopadu 1978
Místo narození: Karviná

Sdílejte tuto stránku s osobností Radek Štěpánek s blízkými na různých sociálních sítích, jako jsou Facebook, Twitter (síť X), Pinterest, Reddit a další.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Vzpomněli byste si co znamená slovo Žemlovka? Znáte termín Báje? Víte, co je to Amerikanizace? Víte, co je to Malověrnost?

Klíčová slova: wiki, narození, národnost, vysvětlení, kdy se narodil Radek Štěpánek?, biografie, kde se narodil Radek Štěpánek?, zajímavosti, popis, životopis, datum narození, místo narození, kdo je Radek Štěpánek?, Radek Štěpánek, informace, sport

Pojem Radek Štěpánek je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informační zdroje

Hledejte bez špehování slovo Radek Štěpánek ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít termín Radek Štěpánek ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít Radek Štěpánek ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít Radek Štěpánek ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít pojem Radek Štěpánek na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Radek Štěpánek například v Google obrázcích, v nabídce zboží na Heureka.cz, v evropském vyhledávači Qwant, ve Wikipedii nebo v Lingea slovnících.

Doporučené odborné pojmy, osobnosti, termíny, výrazy a hesla

Biografie, životopis, kdo je to Radek Štěpánek?

Právě nyní již víte Kdo je to Radek Štěpánek? Kdy se narodil Radek Štěpánek? Kde se narodil Radek Štěpánek? Radek Štěpánek je v kategorii Sport

Kategorie sport, fotbalistka, radek Štěpánek, ilustrační obrázek

Napsáno redaktory Superia.cz. Neručíme za správnost a úplnost informací na Webových stránkách uvedených. Chápejte, že nemáme prostředky na pravidelnou aktualizaci. Zkuste hledat informace osobnost, osobu, člověka Radek Štěpánek třeba v populární Wikipedii, kde naleznete delší popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Radek Štěpánek i v jiné kategorii než je sport.