Kdo je to?
Kdo je Zlatan Ibrahimović? Životopis Zlatan Ibrahimović, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Zlatan Ibrahimović

Kdo je Zlatan Ibrahimović? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Zlatan Ibrahimovič je švédský profesionální fotbalový útočník, hráč italského velkoklubu AC Milán a bývalý reprezentant Švédska bosensko-chorvatského původu. Ibrahimovič se narodil ve švédském městě Malmö. Nejprve hrál Zlatan za tým Malmö Anadolu BI (1989-1991). Odtud přestoupil do jiného městského klubu s názvem FBK Balkan. Zde hrál v letech 1991-1995. Odtud si jej ve 13 letech koupil klub Malmö FF, kde Zlatan následně trénoval v místní akademii v letech 1995-1999. V sezóně 1999/2000 debutoval v nejvyšší švédské fotbalové soutěži proti týmu Halmstads BK. Za Malmö FF odehrál celkem 46 zápasů a vstřelil 17 branek.
Před sezónou 2001/2002 přestoupil za 7,8 milionů eur do nizozemského velkoklubu AFC Ajax Amsterdam. Hned v první sezóně získal s Ajaxem ligový titul a ligový pohár. Úspěch s týmem zopakoval v sezóně 2003/2004. Za 110 zápasů dokázal vsítit 48 branek.
Následoval přestup za 16 milionů eur do italského klubu FC Juventus, který se uskutečnil v létě 2004. Během první sezóny dokázal vstřelit 16 branek a získal ligový titul. Ten byl však týmu po skandálu Calciopoli odebrán. Jeho další sezóna byla méně úspěšná, když vstřelil pouze 10 branek. Poté jej Juventus prodal italskému týmu FC Inter Milan za 24,8 milionů eur. Hned po příchodu s týmem získal Italský superpohár. V sezóně 2006/2007 slavil s Interem titul, když sám přispěl 15 brankami. Z titulu se radoval i další dvě sezóny 2007/2008 a 2008/2009 (25 branek). K tomu přidal i úspěch v dalším superpoháru. Za Inter Milán odehrál celkem 117 zápasů a přispěl 66 góly.
V létě 2009 odešel do Španělska do klubu FC Barcelona a hned o měsíc později se s týmem radoval z vítězství ve španělském Superpoháru. Hned po první sezóně slavil zisk ligového titulu, Superpoháru a Mistrovství Světa klubů. V Barceloně vstřelil během 46 zápasů 22 gólů.
Pro sezónu 2010/2011 již Ibrahimovič patřil týmu AC Milán, kam přestoupil na roční hostování. Na konci sezóny se radoval ze zisku italského titulu a do týmu přestoupil natrvalo. I když v sezóně 2011/2012 nezískal s týmem titul, stal se z něj nejlepší střelec ligy s 28 brankami. 56 branek vstřelil za 85 zápasů.
V létě 2012 se Ibrahimovič stěhoval do Pařížského klubu Paris St. Germain za 21 milionů eur. Během čtyř sezón odehrál 180 zápasů a vstřelil celkem 156 branek (stal se nejlepším střelcem v historii PSG), získal čtyři ligové tituly a třikrát se stal hráčem francouzské ligy.
Po sezóně 2015/2016 přestoupil zadarmo do anglického týmu Manchester United FC, kde se setkal s trenérem Josem Mourinhem. O pár dní později rozhodl finále anglického Superpoháru proti Leicesteru (2:1). V sezóně s týmem vyhrál Ligový pohár a i přes zranění se radoval z vítězství v Evropské lize. Další sezónu byl hlavně zraněný a po sezóně odešel zadarmo do Los Angeles Galaxy. Po první sezóně měl na kontě 22 branek z 27 zápasů. Ve druhé sezóně to bylo už 30 branek za 29 zápasů.
V sezóně 2019/2020 se vrátil zpět do milánského AC. Na konci sezóny 2021/2022 se s týmem radoval z ligového titulu ve věku 40 let. Během sezóny měl potíže s kolenem a může se stát, že Ibrahimovič brzy ukončí svou bohatou fotbalovou kariéru.
Za švédskou reprezentaci se zúčastnil dvakrát MS (2002 a 2006) a čtyřikrát ME (2004, 2008, 2012 a 2016).



Kdo je Zlatan Ibrahimović? Životopis Zlatan Ibrahimović, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní údaje o osobě Zlatan Ibrahimović

Národnost: švédská
Datum narození: 3. 10. 1981
Místo narození: Malmö, Švédsko

Zaujala vás biografie osobnosti Zlatan Ibrahimović? Potom se podělte s vašimi sledujícími na webových službách typu Pinterest, Facebook, Twitter nebo Reddit.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Víte, co je to Paušální daň? Pamatujete si definici pojmu Kauzalita? Vzpomněli byste si na význam slova Dyslipidémie? Vzpomněli byste si co znamená slovo Vitiligo?

Klíčová slova: Zlatan Ibrahimović, Zlatan Ibrahimović, narození, lexikon, kdy se narodil Zlatan Ibrahimović?, informace, popis, vysvětlení, wiki, životopis, místo narození, sport, život, osobnosti, osobnost, biografie

Pojem Zlatan Ibrahimović je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte pojem Zlatan Ibrahimović v následujících vyhledávačích

Hledat slovo Zlatan Ibrahimović ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít slovo Zlatan Ibrahimović na Google.cz

Hledat pojem Zlatan Ibrahimović ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat termín Zlatan Ibrahimović ve Wikipedii

Vyhledat pojem Zlatan Ibrahimović ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Zlatan Ibrahimović například v evropském vyhledávači Qwant, v Google překladači, ve Wikislovníku, ve ruském vyhledávači Yandex nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Doporučené odborné pojmy, osobnosti, termíny, výrazy a hesla

Stručná biografie, resp. životopis osoby Zlatan Ibrahimović

Teď už znáte odpověď na otázku Kdo je to Zlatan Ibrahimović? Kdy se narodil Zlatan Ibrahimović? Kde se narodil Zlatan Ibrahimović? Zlatan Ibrahimović patří do kategorie Sport

Kategorie sport, kanoista, zlatan Ibrahimović, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Provozovatel neodpovídá za správnost, úplnost a aktuálnost tohoto obsahu. Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. Zkuste též hledat informace osobnost, osobu, člověka Zlatan Ibrahimović např. na stránkách Wikipedie, kde můžete najít nejspíše podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Zlatan Ibrahimović i v jiné kategorii než je sport.