Kdo je to?
Kdo je Canelo Alvarez? Životopis Canelo Alvarez, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Canelo Alvarez

Kdo je Canelo Alvarez? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Santos Saúl Canelo Álvarez Barragán je profesionální boxer z Mexika a současný mistr světa v super střední váze. Je držitelem pásů organizace WBA, WBC a od roku 2021 i organizace WBO. Během své kariéry boxoval celkem v pěti váhových kategoriích (welterová, lehká střední, střední,super střední a lehčí těžká váha) a ve třech z nich dokázal sjednotit všechny tituly. Přezdívka Canelo znamená skořice a obvykle přezdívku dostávají lidé s rezavými vlasy.
Canelo Alvarez se narodil ve městě Guadalajara a s boxem začal ve 13. letech. Po roce boxování získal na turnaji Junior Mexican National Boxing Championships ve městě Sinaloa stříbrnou medaili (2004). Rok na to se stal vítězem turnaje ve městě Chiapas, když mu bylo 15 let. Jeho amatérská bilance byla 44 vítězství (z toho 12 zápasů skončilo KO) a jen 2 prohry.
Profesionálem se stal v 15. letech, protože nebyl další amatérský zápasník, který by s Alvarezem bojoval. Během prvního roku a půl jako profesionál vyhrál 11x KO ze 13. duelů. V roce 2008 vyhrál svůj první titul organizace WBA ve welterové váze. O rok později získal titul organizace WBC-NABF a WBC. V lehké střední váze získal titul WBC (2010). V roce 2013 v jeho 44. zápase v kariéře prohrál a přišel o pás WBC a The Ring. Porazil jej neporazitelný Floyd Mayweather Jr. Poté přestoupil do střední váhy a v roce 2015 získal pás organizace WBC a The Ring. Po třech letech získal i pás WBA super za odvetný zápas s Gennady Golovkinem (první zápas skončil remízou). V lehčí těžké váze získal titul organizace WBO (2019) a o rok později tituly v super střední váze (WBA super, The Ring a WBC). V květnu 2021 za jeho 56 vítězství získal i titul WBO super.
Doposud zápasil v 59 duelech, jen v jediném prohrál. V dalších 2 zápasech remizoval a radoval se z 56 vítězství (38 KO). Je označován za nejlepšího aktivního boxera současnosti a nejlepšího boxera v super střední váze.



Kdo je Canelo Alvarez? Životopis Canelo Alvarez, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní údaje o osobě Canelo Alvarez

Národnost: mexická
Datum narození: 18. 7. 1990
Místo narození: Guadalajara, Mexiko

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Canelo Alvarez s blízkými na Pinterestu, Facebooku, Twitteru, Redditu nebo na zde neuvedených společených sítích.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Pamatujete si definici pojmu Sympatie? Rozumíte pojmu Banner? Znáte termín Promoření? Znáte pojem Zorbing?

Klíčová slova: vysvětlení, datum narození, sport, národnost, wikipedie, informace, popis, wiki, zajímavosti, Canelo Alvarez, osobnosti, sport, kdy se narodil Canelo Alvarez?, životopis, život, narození

Pojem Canelo Alvarez je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informační zdroje

Hledat slovo Canelo Alvarez ve Wikislovníku

Hledat videa s názvem Canelo Alvarez na Youtube

Zkusit najít pojem Canelo Alvarez ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat výraz Canelo Alvarez ve vyhledávači Yahoo

Hledejte bez špehování slovo Canelo Alvarez ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Canelo Alvarez například ve Wikislovníku, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve Wikipedii, v evropském vyhledávači Qwant nebo v Google překladači.

Další vybraná hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy

Biografie, životopis, kdo je to Canelo Alvarez?

Na stránce jste se mohli dozvědět: Kdo je to Canelo Alvarez? Kdy se narodil Canelo Alvarez? Kde se narodil Canelo Alvarez? Canelo Alvarez je v kategorii Sport

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Neručíme za aktuálnost a správnost uvedených informací, chyby vyhrazeny. Chápejte, že nemáme prostředky na pravidelnou aktualizaci. Doporučujeme zkusit nalézt informace osobnost, osobu, člověka Canelo Alvarez dejme tomu například v projektu Wikipedia, kde můžete najít mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Canelo Alvarez i v jiné kategorii než je sport.