Kdo je to?
Kdo je Henrik Lundqvist? Životopis Henrik Lundqvist, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Henrik Lundqvist

Kdo je Henrik Lundqvist? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Henrik Lundqvist je švédský hokejový brankář, narozený ve švédském městečku Åre. Henrik a jeho bratr Joel začali hrát spolu hokej za tým Järpens IF, když bylo Henrikovi 8 let. Oba dva byli vybrání týmem Frölunda, kde začali svou hokejovou kariéru. Za tým Frölunda odehrál Henrik 5 sezón (2000-2005). Během poslední sezóny ve Švédsku Lundqvist zlomil hned 4 národní rekordy (průměrný počet inkasovaných gólů na zápas, % úspěšnost, čas bez inkasovaného gólu a nejvíce vychytaných nul). Stal se nejlepším gólmanem a dokonce i hráčem sezóny. S týmem získal dva ligové tituly (2003, 2005).
V roce 2005 již byl hráčem New York Rangers, kde Lundqvist odehrál 15 sezón. Po třech sezónách podepsal nový šestiletý kontrakt s New York Rangers a stal se nejlépe placeným gólmanem NHL. Po sezóně 2010/11 byl po páté zvolen nejcennějším hráčem Rangers. Hned další sezónu (2011/12) získal Lundqvist Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana NHL. Smlouvu s týmem prodloužil o dalších 7 let (2013). V sezóně 2014/15 vychytal 50. čisté konto v kariéře a dostal se s týmem do finále NHL. Finále prohráli s týmem Los Angeles Kings 1-4 na zápasy. Sezóna 2019/20 byla pro Lundqvista poslední v týmu Rangers. Vedení jej vyplatilo ze smlouvy a stal se tak volným hráčem. Na podzim 2020 podepsal roční kontrakt s týmem Washington Capitals. Kvůli srdečním potížím a následné operaci srdce do sezóny poté již nenastoupil.
V seniorské švédské reprezentaci debutoval v roce 2002. O dva roky později se stal jedničkou na Mistrovství světa 2004, kde s týmem získal stříbrnou medaili a byl vybrán i do all-star týmu turnaje. Na Olympijských hrách v Turíně (2006) vyhrál s týmem zlatou medaili a na Olympiádě v Soči (2016) stříbrnou medaili. Zlato získal ještě na Mistrovství světa 2017.



Kdo je Henrik Lundqvist? Životopis Henrik Lundqvist, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Henrik Lundqvist

Národnost: švédská
Datum narození: 2. 3. 1982
Místo narození: Åre, Švédsko

Líbí se stručný životopis s osobou Henrik Lundqvist? Pak se podělte s přáteli na různých sociálních sítích – Facebooku, Pinterestu, Redditu nebo Twitteru.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Pamatujete si definici pojmu Lomený oblouk? Vzpomněli byste si na význam slova Pícnina? Znáte termín Eternit? Znáte definici termínu Spotřebitelský úvěr?

Klíčová slova: osobnost, datum narození, biografie, wikipedie, wiki, zajímavosti, život, narození, kdo je Henrik Lundqvist?, místo narození, sport, informace, lexikon, kde se narodil Henrik Lundqvist?, životopis, popis

Pojem Henrik Lundqvist je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Hledejte bez špehování slovo Henrik Lundqvist ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít výraz Henrik Lundqvist ve Wikipedii

Najít slovo Henrik Lundqvist v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Najít termín Henrik Lundqvist na Google obrázcích

Zkusit najít slovo Henrik Lundqvist ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Henrik Lundqvist například ve ruském vyhledávači Yandex, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v projektu slovnik.cz.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Biografie, životopis, kdo je to Henrik Lundqvist?

Nyní již víte Kdo je to Henrik Lundqvist? Kdy se narodil Henrik Lundqvist? Kde se narodil Henrik Lundqvist? Henrik Lundqvist patří do kategorie Sport

Text napsán pro Superia.cz. Na informace uvedené na těchto stránkách neposkytujeme záruku. Texty mohou obsahovat nepřesnosti a chyby za které se předem omlouváme. Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. Pro aktuální informace zkuste hledat osobnost, osobu, člověka Henrik Lundqvist řekněme třeba v projektu Wikipedia, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Henrik Lundqvist i v jiné kategorii než je sport.