Kdo je to?
Kdo je Jimmy Connors? Životopis Jimmy Connors, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Jimmy Connors

Kdo je Jimmy Connors? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Jimmy Connors (James Connors) je bývalý americký profesionální tenista.
Tenisu se věnoval už od dětství a vzhledem k tomu, že se mu dařilo vyhrávat turnaje již ve velmi nízkém a také adolescentním věku, bylo zřejmé, že se jedná o budoucí hvězdu.
Jimmy Connors se stal profesionálem v roce 1972. Rok 1974 patřil mezi vrcholy jeho kariéry a byl pro něj naprosto triumfálním - kromě French Open totiž Connors vyhrál všechny zbylé tři grandslamy (tedy US Open, Australian Open a Wimbledon). Kromě toho se také v tomto roce poprvé stal světovou jedničkou.
V 70. letech a na počátku osmdesátek, kdy byl na vrcholu, pak přišlo pět dalších grandslamových titulů. Connorsovým nejoblíbenějším grandslamem se stal US Open, který vyhrál ještě v letech 1976, 1978, 1982 a 1983. V roce 1982 pak přidal ještě jeden titul na Wimbledonu. Celkem vyhrál Jimmy Connors 8 grandslamů a z dalších turnajů si v průběhu své kariéry přivezl 109 titulů.
Přestože ve druhé polovině 80. let už Connors velké turnaje nevyhrával, stále se držel ve světové špičce a na jednotlivých grandslamech pravidelně dosahoval na semifinále nebo čtvrtfinále. Ještě ve 39 letech si zahrál semifinále na US Open (1991).
Svou profesionální sportovní kariéru Jimmy Connors ukončil v roce 1996.
Po skončení vlastní kariéry působil Connors jako trenér (zřejmě nejvýznamnější byla jeho spolupráce s americkým tenistou Andym Roddickem). Působí také jako tenisový komentátor.
Do Mezinárodní tenisové síně slávy byl Jimmy Connors uveden v roce 1998.



Kdo je Jimmy Connors? Životopis Jimmy Connors, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Jimmy Connors

Národnost: americká
Datum narození: 2. září 1952
Místo narození: East St. Louis, Illinois, USA

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Jimmy Connors? s ostatními na sociálních sítích Twitter, Facebook, Pinterest a Reddit.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Rozumíte pojmu Ego? Rozumíte pojmu Pošírování? Znáte definici termínu Nádrh? Znáte pojem Politologie?

Klíčová slova: kdy se narodil Jimmy Connors?, Jimmy Connors, biografie, osobnosti, lexikon, sport, wiki, život, wikipedie, kdo je Jimmy Connors?, osobnost, narození, životopis, zajímavosti, místo narození, sport

Pojem Jimmy Connors je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte výraz Jimmy Connors v dalších zdrojích

Hledat výraz Jimmy Connors v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledat videa s názvem Jimmy Connors na Youtube

Vyhledat termín Jimmy Connors ve fulltextu Seznam.cz

Najít slovo Jimmy Connors ve vyhledávači Qwant

Hledejte bez špehování slovo Jimmy Connors ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Jimmy Connors například ve Wikislovníku, v Google překladači, v Microsoft Bing, v metavyhledávači Info.com nebo v projektu slovnik.cz.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Stručná biografie, resp. životopis osoby Jimmy Connors

Nyní již víte Kdo je to Jimmy Connors? Kdy se narodil Jimmy Connors? Kde se narodil Jimmy Connors? Jimmy Connors je v sekci Sport

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za aktuálnost a přesnost informací v textech. Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. Můžete též vyzkoušet hledat informace osobnost, osobu, člověka Jimmy Connors např. v projektu Wikipedia.cz, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Jimmy Connors i v jiné kategorii než je sport.