Kdo je to?
Kdo je Pavel Kuka? Životopis Pavel Kuka, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Pavel Kuka

Kdo je Pavel Kuka? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Pavel Kuka je bývalý český profesionální fotbalový útočník a reprezentant. Kuka se narodil v červenci 1968 v Praze. V šesti letech začal hrát fotbal za mládež pražského klubu SK Slavia Praha. V mládežnických týmech Slavia působil v letech 1974-1987.
Ligový debut mezi muži zažil až v sezóně 1987-1988. V té době byl Kuka na vojně a hrál za Rudou Hvězdu Cheb, kde strávil 2 sezóny (1987-1989).
Po dvou letech se vrátil z Rudé Hvězdy Cheb zpět do Slavie, ve které působil následující čtyři sezóny (1989-1993). Na konci sezóny 1992-1993 měl na kontě 23 zásahů. Během čtyř let nastřílel v dresu Slavie 62 branek. Díky skvělým výkonům si vysloužil přestup do německého klubu 1. FC Kaiserslautern.
V německém týmu strávil Kuka čtyři sezóny (1994-1998), během kterých s týmem vyhrál DFB-Pokal (1996) a ligový titul (1997-1998). Za čtyři roky si v německém klubu připsal 53 přesných zásahů.
Po Kaiserslauternu Kuka podepsal roční smlouvu s dalším bundesligovým týmem – 1. FC Norimberk (1998-1999). Odtud se na další sezónu přemístil do dalšího klubu z Německa – do VfB Stuttgart (1999-2000). V klubu se mu však příliš nedařilo a v roce 2000 se vrátil zpět do svého mateřského klubu z Prahy. Ve Slavii následně hrál v letech 2000-2005, během kterých si připsal dalších 33 branek. S týmem vyhrál v roce 2002 Český fotbalový pohár.
Pavel Kuka reprezentoval jak Československo (7 branek), tak i Česko (22 branek) v letech 1991-2002. V roce 1996 si zahrál na Mistrovství Evropy v Anglii, kde se s týmem probojoval až do finále. Finále se hrálo na slavném londýnském stadionu Wembley. Zde český výběr podlehl týmu Německa poměrem 1:2 po prodloužení. V roce 2000 si Kuka zahrál také na evropském šampionátu v Nizozemsku a Belgii.
Poté, co skončil s aktivním fotbalem, působil půl roku jako generální manažer prvoligového klubu Marila Příbram. Později hrál fotbal ještě za SK Marila Votice, FC Jílové nebo SK Rapid Psáry.
Pavel Kuka je ženatý s Renátou Dlouhou, se kterou má tři děti – syny Tomáše, Pavla a dceru Anetu.



Kdo je Pavel Kuka? Životopis Pavel Kuka, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Pavel Kuka

Národnost: česká
Datum narození: 19. 7. 1968
Místo narození: Praha, Československo

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Pavel Kuka sdílet s blízkými na různých sociálních sítích – Facebooku, Pinterestu, Redditu nebo Twitteru.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Pamatujete si definici pojmu ZPS? Vzpomněli byste si na význam slova Léto? Znáte termín ITunes? Znáte definici termínu Komentář?

Klíčová slova: biografie, kdo je Pavel Kuka?, vysvětlení, narození, sport, kdy se narodil Pavel Kuka?, životopis, datum narození, život, místo narození, sport, kde se narodil Pavel Kuka?, osobnosti, wiki, národnost, Pavel Kuka

Pojem Pavel Kuka je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informační zdroje

Vyhledat pojem Pavel Kuka na Google obrázcích

Zkusit najít frázi Pavel Kuka ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít výraz Pavel Kuka ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít pojem Pavel Kuka v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít slovo Pavel Kuka ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Pavel Kuka například ve Wikipedii, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve Wikislovníku nebo v Lingea slovnících.

Doporučené odborné pojmy, osobnosti, termíny, výrazy a hesla

Biografie, životopis, kdo je to Pavel Kuka?

Právě nyní již víte Kdo je to Pavel Kuka? Kdy se narodil Pavel Kuka? Kde se narodil Pavel Kuka? Pavel Kuka je v kategorii Sport

Kategorie sport, házenkář, pavel Kuka, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Omlouváme se za případné neaktuální údaje a pravopisné chyby na webových stránkách. Snažíme se neustále zlepšovat obsah a kvalitu stránek, a vaše zpětná vazba je pro mě velmi důležitá. Děkujeme za pochopení.Chápejte, že nemáme prostředky na pravidelnou aktualizaci. Zkuste též hledat informace osobnost, osobu, člověka Pavel Kuka například v projektu Wikipedie, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Pavel Kuka i v jiné kategorii než je sport.