Kdo je to?
Kdo je Jiří Lehečka? Životopis Jiří Lehečka, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Jiří Lehečka

Kdo je Jiří Lehečka? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Jiří Lehečka je český profesionální tenista. Lehečka se narodil v listopadu 2001 v Mladé Boleslavi. S tenisem začal již jako kluk. Nejlepší tenisovou průpravu poté získal v klubu TK Agrofert Prostějov. Na juniorském Wimbledonu 2019 zvítězil společně s Čechem Jonášem Forejtkem ve čtyřhře.
Na okruhu ATP Tour Lehečka doposud nezískal žádný titul, za to však z okruhu ITF má celkem deset titulů (6x ve dvouhře, 4x ve čtyřhře). Z prvního titulu ve čtyřhře se poprvé radoval s Vítem Kopřivou v červnu 2021, když ve čtyřhře zvítězili v italském Miláně na turnaji Aspria Tennis Cup. Z debutového titulu ve dvouhře se poprvé radoval o měsíc později ve finském Tampere, čímž se posunul na 212. místo. Na ATP Tour 500 v nizozemském Rotterdamu startoval na 137. místě v žebříčku nejlepších hráčů světa. Následně se dostal až do semifinále, kde nakonec prohrál se čtvrtým hráčem světa Tsitsipasem.
Roku 2022 se zúčastnil Turnaje mistrů (Next Generation ATP Finals) pro hráče do 21 let.
Na Australian Open 2023 si připsal první vítězství v grandslamové dvouhře. Poté se dostal dokonce až do čtvrtfinále soutěže, kde však narazil opět na Tsitsipase a znovu prohrál. Po zisku bodů z turnaje se Lehečka posunul na 39. místo v žebříčku.
Lehečka se poprvé dostal do finále ATP Tour v Mužské čtyřhře na cinch Championship 2023 v Londýně, kde se s Američanem Taylorem Fritzem probojovali až do finále. Ve finále však prohráli.
Lehečka debutoval za českou reprezentaci na Davis Cupu v 18 letech v Ostravě (2019).
V srpnu 2023 byl Lehečka na celkovém 29. místě ve dvouhře a ve čtyřhře na 150. místě.
Jeho trenérem je Michal Navrátil. Jiří Lehečka používá tenisovou raketu značky Wilson.



Kdo je Jiří Lehečka? Životopis Jiří Lehečka, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Jiří Lehečka

Národnost: česká
Datum narození: 8. 11. 2001
Místo narození: Mladá Boleslav, Česká republika

Sdílejte tuto stránku s osobností Jiří Lehečka s kolegy na Pinterestu, Facebooku, Twitteru, Redditu nebo na zde neuvedených společených sítích.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Vzpomněli byste si co znamená slovo Afinita? Rozumíte pojmu Zážitek? Víte, co je to Impeachment? Znáte pojem Bixenon?

Klíčová slova: biografie, lexikon, život, místo narození, Jiří Lehečka, datum narození, kdo je Jiří Lehečka?, Jiří Lehečka, narození, vysvětlení, kde se narodil Jiří Lehečka?, kdy se narodil Jiří Lehečka?, informace, popis, wikipedie, sport

Pojem Jiří Lehečka je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informační zdroje o slovu Jiří Lehečka

Najít slovo Jiří Lehečka na Google obrázcích

Hledat videa s názvem Jiří Lehečka na Youtube

Hledat slovo Jiří Lehečka ve vyhledávači Qwant

Najít slovo Jiří Lehečka na Google.cz

Hledat pojem Jiří Lehečka ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Jiří Lehečka například ve fulltextu Yahoo.com, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v metavyhledávači Info.com nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Často hledaná slova, osobnosti, termíny a odborné pojmy

Biografie, životopis, kdo je to Jiří Lehečka?

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku Kdo je to Jiří Lehečka? Kdy se narodil Jiří Lehečka? Kde se narodil Jiří Lehečka? Jiří Lehečka patří do sekce Sport

Kategorie sport, basketbalistka, jiří Lehečka, ilustrační obrázek

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Texty mohou obsahovat chyby nebo překlepy, za které se předem omlouváme. Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Doporučujeme zkusit nalézt informace osobnost, osobu, člověka Jiří Lehečka například na stránkách projektu Wikipedia, kde naleznete o něco delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Jiří Lehečka i v jiné kategorii než je sport.