Kdo je to?
Kdo je Steffi Grafová? Životopis Steffi Grafová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Steffi Grafová

Kdo je Steffi Grafová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Steffi Grafová (Stefanie Graf) je německá tenistka, jedna z nejúspěšnějších hráček v historii ženského tenisu.
Stefanie, známější jako Steffi, Grafová se narodila v tehdejším Západním Německu. K tenisu ji přivedl otec.
Grafová do své první profesionální sezóny nastoupila záhy - už ve 13 letech v roce 1983. V následujících rocích letěla žebříčkem ženského světového tenisu jen nahoru. Již v roce 1985 byla světovou šestkou. Přesto však do té doby žádný turnaj nevyhrála - hlavní překážkou pro ni byly tehdejší top hráčky - Martina Navrátilová a Chris Evertová, které jí často zabránily v cestě k titulu. To se zlomilo až v roce 1986, kdy se jí začalo dařit vyhrávat menší turnaje.
Pro českého fanouška není bez zajímavosti, že právě v tomto období se jejím trenérem stal bývalý československý tenista Pavel Složil, který ji koučoval až do roku 1991.
V roce 1987 už dokázala Grafová v Miami porazit obě svoje úhlavní soupeřky. A pak jí už nic nebránilo ve sbírání jednoho úspěchu za druhým. French Open v tomto roce Grafová vyhrála a získala tak svůj první grandslam, na Wimbledonu a US Open byla až ve finále (v obou případech nedokázala čelit Martině Navrátilové).
To nejlepší však na Steffi Grafovou ještě čekalo. Přišel rok 1988 a ten byl nejlepší v její kariéře. Vyhrála totiž všechny čtyři velké grandslamy (Australian Open, French Open, Wibmledon a US Open) a také zlatou medaili na Olympijských hrách. Této kombinaci se říká Golden Slam a Grafová byla první, kdo něco podobného dokázal.
Grandslamy sbírala i v dalších letech - v roce 1989 prohrála jen na French Open, další tři grandslamové tituly získala. V roce 1990 zvítězila na Australian Open. V dalších dvou letech se jí dařilo ve Wimbledonu. Pak přišly další vysoce úspěšné roky: v roce 1993 to byly tři grandslamové tituly, stejně jako v roce 1995. O rok později pak dosáhla na dva. Poslední grandslamový titul získala Grafová v roce 1999 na French Open ve finále proti Martině Hingisové.
Svou tenisovou kariéru ukončila Grafová v roce 1999, ve věku 30 let. V průběhu své zářné kariéry získala Grafová celkem 22 glandslamových titulů (nejvíce - sedm - ve Wimbledonu).
V roce 2004 byla Grafová uvedena do Tenisové síně slávy.
Jejím manželem je úspěšný americký tenista Andre Agassi.



Kdo je Steffi Grafová? Životopis Steffi Grafová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Hlavní data o osobě Steffi Grafová

Národnost: německá
Datum narození: 14. června 1969
Místo narození: Mannheim, Německo

Sdílejte tuto stránku s osobností Steffi Grafová s jinými lidmi na veřejných sociálních sítích (Facebook, Pinterest, Reddit či Twitter).

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Vzpomenete si na definici slova Dobropis? Pamatujete si definici pojmu Pantok? Vzpomněli byste si co znamená slovo Nostalgie? Vzpomněli byste si co znamená slovo Nešpory?

Klíčová slova: kdo je Steffi Grafová?, vysvětlení, informace, kdy se narodila Steffi Grafová?, sport, Steffi Grafová, zajímavosti, sport, popis, Steffi Grafová, kde se narodila Steffi Grafová?, lexikon, osobnosti, národnost, wiki, životopis

Pojem Steffi Grafová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informace o pojmu Steffi Grafová hledejte v níže uvedených zdrojích

Hledat videa s názvem Steffi Grafová na Youtube

Hledat slovo Steffi Grafová ve Wikislovníku

Vyhledat pojem Steffi Grafová ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat slovo Steffi Grafová na Google.cz

Hledejte bez špehování slovo Steffi Grafová ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Steffi Grafová například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v projektu slovnik.cz, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Google obrázcích nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Jiné zajímavé termíny, pojmy, hesla, slova, osobnosti, lidi

Životopis, kdo je Steffi Grafová? Stručná biografie

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo je to Steffi Grafová? Kdy se narodila Steffi Grafová? Kde se narodila Steffi Grafová? Steffi Grafová patří do kategorie Sport

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Za uvedené informace neručíme. Přes veškerou pečlivost se mohou v textech objevit chybné údaje nebo pravopisné chyby. Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. Vyzkoušejte nalézt informace osobnost, osobu, člověka Steffi Grafová dejme tomu například na stránkách projektu Wikipedia, kde naleznete nejspíše mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Steffi Grafová i v jiné kategorii než je sport.