Kdo je to?
Kdo byl Toe Blake? Životopis Toe Blake, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Toe Blake

Kdo byl Toe Blake? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Joseph Hector „Toe“ Blake byl hokejista a později trenér. Narodil se 21. srpna 1912 ve Victoria Mines v Kanadě.
Narodil se do velké rodiny. Byl jedním ze 13 dětí, ze kterých nakonec přežilo 11. Otec Wilmer pocházel z Massachusetts a matka Arzélie z Quebecu. Krátce poté, co se Joseph narodil, se rodina přestěhovala do Conistonu. Zde jako dítě hrával venku hokej. Jeho přezdívka „Toe“ vznikla už v dětství, kdy jeho sestra neuměla vyslovit jeho jméno Hector.
Blake odehrál svou první sezónu 1929–1930 za tým Cochrane Dunlops. V dalších sezónách byl součástí Sudbury Cub Wolves, Sudbury Industries, Sudbury Wolves či Falconbridge Falcons. V roce 1932 začal hrát s Hamilton Tigers, se kterými zůstal až do roku 1935. V sezóně 1934–1935 už také hrál v NHL za Montreal Maroons. Svůj NHL debut si odbyl 24. února proti Chicago Black Hawks. V oné sezóně získali Montreal Maroons Stanley Cup. Blake během svých osmi odehraných zápasů však nedal ani jeden gól. O rok později začal hrát za Montreal Canadiens, se kterými setrval až do konce své hráčské kariéry v roce 1948, jež byla ukončena kvůli zranění kotníku.
Toe Blake je držitelem ceny Hart Memorial Trophy pro nejužitečnějšího hráče celé soutěže roku 1939. Byl také kapitánem mužstva, a to po celých svých posledních osm sezón. S Montreal Canadiens získal dvakrát Stanley Cup (1944, 1946). V roce 1946 byl prvním z Canadiens, který dostal Lady Byng Memorial Trophy pro nejslušnějšího hráče ligy. Za svou kariéru odehrál v NHL 577 zápasů, při nichž zaznamenal 527 bodů za 235 gólů a 292 asistencí. V roce 2017 byl zařazen mezi sto nejlepších hráčů historie NHL.
V roce 1955 byl jmenován hlavním trenérem svého bývalého týmu Montreal Canadiens. Nahradil tak Dicka Irvina. Celkem s mužstvem setrval dlouhých 13 let, během nichž Stanley Cup zamířil do Montréalu osmkrát. V tomto ohledu je doposud nejúspěšnějším trenérem Canadiens.
V letech 1952 až 1983 provozoval Toe Blake’s Tavern v Montréalu. V závěru života trpěl Alzheimerovou chorobou, na jejíž komplikace zemřel 17. května 1995 ve věku 82 let.



Kdo byl Toe Blake? Životopis Toe Blake, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Toe Blake

Národnost: kanadská
Datum narození: 21. srpna 1912
Místo narození: Victoria Mines
Datum úmrtí: 17. května 1995

Tento text (Toe Blake) můžete samozřejmě sdílet s kamarády na sociálních sítích Pinterestu, Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Vzpomenete si na definici slova Flegmóna? Vzpomněli byste si na význam slova Jablko sváru? Vzpomněli byste si co znamená slovo Kvitovat? Znáte definici termínu Fajitas?

Klíčová slova: život, Kdy zemřel Toe Blake, nežijící, datum narození, kdo je Toe Blake?, národnost, wikipedie, wiki, osobnosti, Toe Blake, datum úmrtí, popis, kdo to je, životopis, kde se narodil Toe Blake?, kdy se narodil Toe Blake?

Pojem Toe Blake je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na vyhledávače, online encyklopedie a slovníky

Hledat pojem Toe Blake ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít výraz Toe Blake ve Wikislovníku

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Toe Blake ve Wikimedia Commons

Hledat frázi Toe Blake ve vyhledávači Yandex

Hledat termín Toe Blake na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Toe Blake například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve fulltextu Google.cz, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v Google překladači.

Náhodných výběr osobností, odborných pojmů, termínů a slov

Životopis, kdo je Toe Blake? Stručná biografie

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku Kdo byl Toe Blake? Kdy se narodil Toe Blake? Kde se narodil Toe Blake? Kdy zemřel Toe Blake? Toe Blake se nachází v kategorii Sport

Kategorie sport, kanoistka, toe Blake, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Provozovatel neručí za to, že informace uvedené na portálu, nebo na stránkách na které portál odkazuje, jsou správné, úplné a aktuální. Data na webu nejsou pravidelně aktualizovaná, texty nemusí vždy reflektovat aktuální stav. Zkuste též hledat informace osobnost, osobu, člověka Toe Blake dejme tomu třeba v české verzi Wikipedia.cz, kde naleznete podrobný text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Toe Blake i v jiné kategorii než je sport.