Kdo je to?
Kdo je Adam Sebastian Helcelet? Životopis Adam Sebastian Helcelet, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Adam Sebastian Helcelet

Kdo je Adam Sebastian Helcelet? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Adam Sebastian Helcelet je český atlet, sedmibojař a desetibojař. Helcelet se narodil v Turnově do rodiny, jejíž předkové byli šlechtického rodu. Jeho příbuzným byl Jan Helcelet – vysokoškolský profesor, lékař a také zakladatel brněnského Sokola v roce 1862. Dětství prožil v obci Olešnice v Českém ráji nedaleko Turnova. V Turnově také začal trénovat atletiku. V osmnácti letech se pod vedením trenéra a legendárního desetibojaře Tomáše Dvořáka zúčastnil juniorského Mistrovství Evropy v Srbsku v Novém Sadu, kde skončil na osmém místě (2009). Helcelet zažil velmi úspěšný rok 2011, kdy získal zlato na Mistrovství České republiky v desetiboji a také stříbro na Halovém Mistrovství České republiky v sedmiboji. O rok později zopakoval druhé místo na HMČR 2012. Od té doby slavil na HMČR celkem čtyřikrát zisk zlaté medaile (2013, 2015, 2016, 2017) a dvě stříbrné medaile ze sedmiboje (2018, 2020), tři bronzové medaile ve skoku dalekém (2014, 2015, 2022) a dvě stříbrné medaile v běhu na 60 m překážek (2017, 2022). Na Mistrovství Evropy do 23 let (2013) vybojoval bronzovou medaili v desetiboji, v roce 2016 na ME získal stříbrnou medaili. V sedmiboji na Halovém ME v atletice 2017 vybojoval bronzovou medaili. Helcelet se zúčastnil Letních Olympijských her v Tokiu 2021 a skončil na celkovém šestnáctém místě. Jeho osobní rekord v desetiboji je 8 291 bodů a v halovém sedmiboji 6 188 bodů. Několikrát během kariéry musel odstoupit ze závodů kvůli problémům s achilovou patou.
Helcelet v současné době závodí za tým PSK Olymp Praha, kde ho trénuje bývalý český vícebojař Josef Karas.
Helcelet je od roku 2019 ženatý s českou atletkou Denisou Ščerbovou. V roce 2018 se páru narodila dcera Evelin. Druhá dcera Anastasie se narodila roku 2021.



Kdo je Adam Sebastian Helcelet? Životopis Adam Sebastian Helcelet, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Adam Sebastian Helcelet

Národnost: česká
Datum narození: 27. 10. 1991
Místo narození: Turnov, Československo

Tento text (Adam Sebastian Helcelet) můžete samozřejmě sdílet s jinými lidmi na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Vzpomněli byste si na význam slova Kalvárie? Víte co je Špaletové okno? Víte co je Den Země? Vzpomněli byste si co označuje výraz Jistina?

Klíčová slova: národnost, datum narození, kde se narodil Adam Sebastian Helcelet?, narození, vysvětlení, biografie, Adam Sebastian Helcelet, Adam Sebastian Helcelet, sport, život, osobnost, sport, informace, místo narození, životopis, lexikon

Pojem Adam Sebastian Helcelet je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte v dalších zdrojích

Vyhledat termín Adam Sebastian Helcelet ve vyhledávači Qwant

Vyhledat heslo Adam Sebastian Helcelet ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat slovo Adam Sebastian Helcelet v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít výraz Adam Sebastian Helcelet na Google obrázcích

Zkusit najít slovo Adam Sebastian Helcelet ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Adam Sebastian Helcelet například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve Wikipedii, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Náhodných výběr osobností, hesel, pojmů a odborných termínů

Životopis, kdo je Adam Sebastian Helcelet? Stručná biografie

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku Kdo je to Adam Sebastian Helcelet? Kdy se narodil Adam Sebastian Helcelet? Kde se narodil Adam Sebastian Helcelet? Adam Sebastian Helcelet patří do kategorie Sport

Kategorie sport, basketbalista, adam Sebastian Helcelet, ilustrační obrázek

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Texty mohou obsahovat chyby. Pochopte prosím, že definice nemohou být pravidelně aktualizovány. Aktuální informace lze většinou nalézt osobnost, osobu, člověka Adam Sebastian Helcelet kupříkladu v české verzi Wikipedia.cz, kde naleznete delší popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Adam Sebastian Helcelet i v jiné kategorii než je sport.