Kdo je to?
Kdo je Aleš Loprais? Životopis Aleš Loprais, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Aleš Loprais

Kdo je Aleš Loprais? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Aleš Loprais je český profesionální automobilový závodník, účastník závodů Rallye Dakar a synovec známého závodníka Karla Lopraise. Loprais se narodil v Olomouci. Roku 2006 se Aleš zúčastnil poprvé Rallye Dakar, kdy působil jako navigátor svého slavného strýce Karla Lopraise. Ze závodu museli odstoupit kvůli zdravotním problémům strýce. O rok později se Rallye Dakar zúčastnil už jako hlavní řidič. Spolujezdcem mu byl jezdec Petr Gilar. Nakonec skončili na 3. místě (vyhráli ve 13. etapě). Loprais následně zvítězil v závodech Hungarian Baja (2008) a Rallye Hedvábná stezka (2011).
V roce 2012 útočili na prvenství, ale kvůli mikrospánku druhého řidiče jejich vůz havaroval. V dalším ročníku v kategorii kamionů vyhrál devátou etapu, třikrát byl druhý a dvakrát třetí. Kvůli následným problémům s elektroinstalací se zvětšilo časové manko a nakonec dojeli až na 6. místě (2013). Od roku 2009 se Rallye Dakar jezdilo v Jižní Americe. Loprais poprvé dokončil závod až v roce 2013.
Na 6. místě skončil i na Rallye Hedvábná stezka, kdy měl v závěru technické problémy. Závodu Rallye Dakar 2015 se Loprais málem nemohl zúčastnit, jelikož technický komisař nepovolil typ kabiny a nárazníku. Nakonec sehnal náhradní vůz značky Man a závodu se zúčastnil. Roku 2017 se na Rallye Dakar vrátil s podvozkem značky Tatra. Neúspěchem skončil ročník 2018, kdy museli po páté etapě ze závodu odstoupit. Ve stejném roce zvítězil v závodě Morocco Desert Challenge 2018. Poslední ročník v Jižní Americe se jel roku 2019 a Loprais se svou posádkou skončil na pátém místě. Další ročník se jel v Saudské Arábii, kde skončil na 7. místě. Páté místo zopakoval i roku 2021.



Kdo je Aleš Loprais? Životopis Aleš Loprais, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Aleš Loprais

Národnost: česká
Datum narození: 10. 1. 1980
Místo narození: Olomouc, Československo

Líbí se stručný životopis s osobou Aleš Loprais? Pak se podělte se známými na Pinterestu, Redditu, Twitteru anebo na Facebooku.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Vzpomněli byste si na význam slova Dopplerův jev? Znáte definici termínu Rýže Basmati? Víte co je Sborovna? Pamatujete si definici pojmu Polarizační filtr?

Klíčová slova: národnost, zajímavosti, narození, biografie, wikipedie, sport, datum narození, kde se narodil Aleš Loprais?, život, osobnosti, vysvětlení, místo narození, sport, osobnost, kdo je Aleš Loprais?, popis

Pojem Aleš Loprais je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Linky na jiné informační zdroje

Najít heslo Aleš Loprais ve Wikislovníku

Zkusit najít pojem Aleš Loprais ve Wikipedii

Zkusit najít slovo Aleš Loprais na Google.cz

Hledat videa s názvem Aleš Loprais na Youtube

Zkusit najít heslo Aleš Loprais v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Dál můžete zkusit hledat slovo Aleš Loprais například ve fulltextu Yahoo.com, v Lingea slovnících, v Google obrázcích, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Stručná biografie, resp. životopis osoby Aleš Loprais

Nyní již víte Kdo je to Aleš Loprais? Kdy se narodil Aleš Loprais? Kde se narodil Aleš Loprais? Aleš Loprais je v kategorii Sport

Text vytvořen pro server Superia.cz. Veškeré texty jsou bez záruky. Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. Pokuste se také najít informace osobnost, osobu, člověka Aleš Loprais např. v internetové encyklopedii Wikipedia, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Aleš Loprais i v jiné kategorii než je sport.