Kdo je to?
Kdo je Chris Evert? Životopis Chris Evert, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Chris Evert

Kdo je Chris Evert? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Chris Evert, celým jménem Christina Marie Evert(ová), je bývalá americká tenistka, která patřila k nejlepším hráčkám světa v 70. letech minulého století. Světovou jedničkou byla celých 260 týdnů (od roku 1975 do roku 1985); to znamená třetí nejdelší období v historii. Byla průkopnicí obouručního bekhendu.
Od útlého dětství byla předurčena k tenisu, protože jejím tatínkem byl tenisový hráč a trenér Jimmy Evert. Její sestra Jean Evertová se také stala profesionální tenistkou. Kromě toho má ještě bratra.
Vyhrála 18 grandslamových turnajů. Nejvíce se jí dařilo na French Open, který vyhrála 7x, hned v závěsu je US Open, který vyhrála 6x. Potom ještě musíme započítat 3x vítězství ve Wimbledonu a 2x na Australian Open.
Zajímavé je, že obsadila druhé místo (hned za legendární Martinou Navrátilovou) v absolutním počtu vyhraných utkání v řadě – dosáhla 1304 výher.
Její styl můžeme popsat jako založený na přesných úderech od základní čáry s velmi dobrým obouručním bekhendem. Atributy jejího stylu byla zejména rychlost, dokonalá práce nohou a také mentální a psychická odolnost. Poněkud slabšími stránkami pak bylo její podání, voleje a smeč, s čímž si ale dokázala proti soupeřkám hravě poradit.
V roce 1976 se stala Nejlepší sportovkyní USA. 2x se stala prezidentkou Ženské tenisové asociace. V roce 1995 byla přijata do Mezinárodní tenisové síně slávy.
Její osobní život byl také zprvu zasvěcen tenisu. Nejprve byla zasnoubena s tenistou Jimmym Connorsem, ale svatba byla nakonec odvolána. Poté se v roce 1979 provdala za britského tenistu Johna Lloyda, ale v roce 1987 se rozvedli. Podruhé si vzala alpského lyžaře Andyho Milla. Manželství bylo zpočátku harmonické a vzešli z něj tři synové (Alexandr James, Nicholas Joseph a Colton Jack). Avšak v roce 2006 se i toto manželství rozpadlo. Třetí svatba se konala s australským golfistou Gregem Normanem v roce 2008, manželství však vydrželo pouhý rok.



Kdo je Chris Evert? Životopis Chris Evert, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Hlavní data o osobě Chris Evert

Národnost: americká
Datum narození: 21. prosince 1954
Místo narození: Fort Lauderdale, Florida, USA

Sdílejte tuto stránku s osobností Chris Evert s partnery, kolegy a kamarády prostřednictvím níže uvedených buttonků na sociálních sítích Facebook, Reddit, Pinterest nebo Twitter.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Víte, co je to Difúze? Znáte definici termínu Oukrop? Vzpomněli byste si na význam slova Axióm? Pamatujete si definici pojmu Mozková mlha?

Klíčová slova: popis, sport, datum narození, zajímavosti, sport, místo narození, kdy se narodila Chris Evert?, život, kdo je Chris Evert?, wiki, vysvětlení, Chris Evert, životopis, kde se narodila Chris Evert?, lexikon, narození

Pojem Chris Evert je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informace o pojmu Chris Evert hledejte v níže uvedených zdrojích

Zkusit najít heslo Chris Evert na Google.cz

Hledat termín Chris Evert ve Wikipedii

Zkusit najít heslo Chris Evert na Google obrázcích

Hledejte bez špehování slovo Chris Evert ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít frázi Chris Evert v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Dál můžete zkusit hledat slovo Chris Evert například ve vyhledávači Seznam.cz, v projektu slovnik.cz, v Seznam.cz slovníku cizích slov, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Tipy na další významy slov, osobnosti, pojmy a termíny

Životopis, kdo je Chris Evert? Stručná biografie

Právě jste zjistili Kdo je to Chris Evert? Kdy se narodila Chris Evert? Kde se narodila Chris Evert? Chris Evert patří do sekce Sport

Kategorie sport, kanoista, chris Evert, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro server Superia.cz. Provozovatel v žádném případě neručí za aktuálnost, správnost a přesnost údajů zveřejněných na stránkách. Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. Aktuální informace lze většinou nalézt osobnost, osobu, člověka Chris Evert dejme tomu v populární Wikipedii, kde naleznete nejspíš komplexnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Chris Evert i v jiné kategorii než je sport.