Kdo je to?
Kdo byl Johnny Bower? Životopis Johnny Bower, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Johnny Bower

Kdo byl Johnny Bower? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

John William Bower byl hokejový brankář, který se narodil 8. listopadu 1924 v kanadském městě Prince Albert jako John William Kiszkan do ukrajinsko-kanadské rodiny. Měl osm sourozenců. V dětství se pustil do hokeje sám. Hrál s větví místo hokejky a betony si vyrobil ze starých matrací. Johnnyho rodiče se rozvedli, když mu bylo 10 let.
O pět let později zalhal o svém věku a dostal se do kanadské armády. S 2. kanadskou divizí sloužil v letech 1940–1943 v Anglii. Z armády byl však propuštěn, protože trpěl revmatoidní artritidou.
Po návratu domů začal hrát hokej v juniorské lize. Další rok (1945) se stal již profesionálem, když hrál za Cleveland Barons a Providence Reds. U Cleveland Barons zůstal osm sezón v řadě. Celkem třikrát s mužstvem vyhrál Calderův pohár, a to v letech 1948, 1951 a 1953. Za sezónu 1951–1952 získal Hap Holmes Memorial Award, která je udělována brankářům AHL týmu, který inkasoval v základní části soutěže nejméně branek.
Když bylo Bowerovi 29 let, dostal se do NHL a začal hrát v týmu New York Rangers. Tu sezónu odehrál všech 70 zápasů. Moc dalších zápasů ale v týmu neodehrál. Přesunul se do Vancouver Canucks, Providence Reds a Cleveland Barons.
Do NHL se vrátil až v sezóně 1958–1959. Získali ho Toronto Maple Leafs. V týmu zůstal 12 sezón, až do konce své kariéry v roce 1970. V roce 1961 vyhrál Vezina Trophy za nejméně inkasovaných branek. Tutéž cenu opětovně získal i v roce 1965. Během 12 sezón v Torontu získal s mužstvem čtyřikrát Stanley Cup, a to v letech 1962, 1963, 1964 a 1967.
V roce 1976 byl Johnny Bower uveden do Hokejové síně slávy, do Síně slávy AHL byl uveden o 40 let později. V roce 1998 se podle kanadského časopisu The Hockey News umístil ve stovce nejlepších hráčů historie NHL.
Johnny Bower zemřel 26. prosince 2017 ve věku 93 let.



Kdo byl Johnny Bower? Životopis Johnny Bower, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Johnny Bower

Národnost: kanadská
Datum narození: 8. listopadu 1924
Místo narození: Prince Albert
Datum úmrtí: 26. prosince 2017

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Johnny Bower? s kolegy na specializovaných společenských sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Vzpomněli byste si co označuje výraz Finanční gramotnost? Znáte pojem ČNB? Znáte pojem Hakuna Matata? Vzpomenete si na definici slova Akupunktura?

Klíčová slova: místo narození, popis, narození, nežijící, wiki, kde se narodil Johnny Bower?, Kdy zemřel Johnny Bower, osobnost, wikipedie, Johnny Bower, kdy se narodil Johnny Bower?, životopis, datum narození, kdo je Johnny Bower?, život, osobnosti

Pojem Johnny Bower je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další zdroje informací

Hledejte bez špehování slovo Johnny Bower ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat termín Johnny Bower na Google.cz

Vyhledat slovo Johnny Bower ve vyhledávači Yandex

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Johnny Bower ve Wikimedia Commons

Zkusit najít termín Johnny Bower ve Wikipedii

Dál můžete zkusit hledat slovo Johnny Bower například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v Lingea slovnících, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Google obrázcích nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Náhodné definice slov, pojmů a odborných termínů, osobnosti

Biografie, životopis, kdo je to Johnny Bower?

Nyní již víte Kdo byl Johnny Bower? Kdy se narodil Johnny Bower? Kde se narodil Johnny Bower? Kdy zemřel Johnny Bower? Johnny Bower patří do sekce Sport

Kategorie sport, formule, johnny Bower, ilustrační obrázek

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Texty mohou obsahovat chyby nebo překlepy, za které se předem omlouváme. Berte v potaz, že uvedené texty nejsou pravidelně aktualizovány. Pokuste se též vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Johnny Bower například ve známé Wikipedii, kde naleznete podrobně vysvětlený popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Johnny Bower i v jiné kategorii než je sport.