Kdo je to?
Kdo je Kylian Mbappé? Životopis Kylian Mbappé, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Kylian Mbappé

Kdo je Kylian Mbappé? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Kylian Sanmi Mbappé Lottin je francouzský profesionální fotbalový útočník, reprezentant Francie, hráč pařížského týmu Paris Saint-Germain a mistr světa z MS 2018 v Rusku. Mbappé se narodil na předměstí Paříže do sportovní rodiny. Jeho otec pochází z Kamerunu. Hrál závodně fotbal a později trénoval klub AS Bondy. Mbappého matka Fayza se narodila v Alžírsku a hrála závodně házenou. Kylian má bratra Ethana.
V letech 2004-2013 hrál Kylian v mládežnických klubech AS Bondy, kde hrál a trénoval jeho otec. V roce 2013 se připojil k akademii AS Monaco. Mezi muži debutoval v sezóně 2015/2016 jako nejmladší hráč Monaka v historii. V den prvního ligového utkání měl 16 let a 347 dní. V roce 2016 podepsal s Monakem tříletou smlouvu. V sezóně 2016-2017 se s klubem probojoval až do semifinále Ligy Mistrů, vyhrál ligový titul a stal se nejlepším mladým hráčem uplynulé sezóny.
Na konci srpna 2017 odešel na roční hostování do francouzského týmu Paris Saint-Germain. Později do Paříže přestoupil za 180 milionů eur. Hned na konci své první sezóny 2017-2018 slavil s týmem ligový titul a vítězství v Coupe de France. Na konci druhé sezóny 2018-2019 vyhrál druhý titul v řadě a s 33 brankami se stal nejlepším ligovým střelcem.
V sezóně 2019-2020 vyhrál ligový titul potřetí v řadě. S týmem dále zvítězil v Coupe de France a Coupe de la Ligue. Ve finále Ligy mistrů prohrálo PSG s Bayernem Mnichov 1:0.
Sezónu 2020-2021 zakončil potřetí po sobě jako nejlepší střelec ligy s 27 góly a získal ocenění pro Nejlepšího hráče Ligue 1. Bylo to poprvé, co Mbappé nevyhrál francouzskou ligu. Ligu vyhrál s PSG o rok později v sezóně 2021-2022, kdy se stal opět Nejlepším hráčem Ligue 1. Po sezóně prodloužil smlouvu.
Během sezóny 2022-2023 vstřelil 201. branku v PSG a stal se nejlepším střelcem v historii klubu. Po sezóně vyhrál další ligový titul, stal se nejlepším střelcem s 29 góly a popáté se stal nejlepším hráčem Ligue 1.
Za francouzskou reprezentaci nastupoval v kategoriích U17 a U19. Na ME hráčů do 19 let 2016 přispěl pěti brankami, čímž pomohl Francii ke zlatým medailím.
Mezi seniory nastoupil poprvé v kvalifikačním utkání v březnu 2017. Na Mistrovství Světa 2018 pomohl výběru Francie ke zlaté medaili. Ve finále porazila francouzská reprezentace Chorvatsko 4:2. Na Mistrovství světa 2022 vstřelil ve finále proti Argentině hattrick. Jeho tým však prohrál 4:3 a Francie tak skončila na druhém místě.
Kylian Mbappé je považován za jednoho z nejlepších hráčů současnosti. Vyniká především svou rychlostí.



Kdo je Kylian Mbappé? Životopis Kylian Mbappé, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Kylian Mbappé

Národnost: francouzská
Datum narození: 20. 12. 1998
Místo narození: Paříž, Francie

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Kylian Mbappé? s ostatními na sociálních sítích Twitter, Facebook, Pinterest a Reddit.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Rozumíte pojmu Droga? Rozumíte pojmu Kvadriatlon? Znáte definici termínu Mykologie? Znáte pojem Libeček?

Klíčová slova: kdy se narodil Kylian Mbappé?, Kylian Mbappé, wikipedie, místo narození, život, biografie, sport, národnost, sport, kde se narodil Kylian Mbappé?, popis, zajímavosti, narození, vysvětlení, wiki, datum narození

Pojem Kylian Mbappé je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Pro další informace o termínu Kylian Mbappé zkuste tyto odkazy

Hledat heslo Kylian Mbappé v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Vyhledat výraz Kylian Mbappé na Google obrázcích

Vyhledat výraz Kylian Mbappé na Google.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Kylian Mbappé ve Wikimedia Commons

Zkusit najít Kylian Mbappé ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Kylian Mbappé například v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve videích na Youtube nebo v projektu slovnik.cz.

Vybrané odborné pojmy, slova, osobnosti, termíny

Stručná biografie, resp. životopis osoby Kylian Mbappé

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku Kdo je to Kylian Mbappé? Kdy se narodil Kylian Mbappé? Kde se narodil Kylian Mbappé? Kylian Mbappé je v sekci Sport

Kategorie sport, parašutista, kylian Mbappé, ilustrační obrázek

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za aktuálnost a přesnost informací v textech. Litujem, že není v našich silách provádět pravidelně aktualizace všech textů. Pokuste se vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Kylian Mbappé např. ve známé Wikipedii, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Kylian Mbappé i v jiné kategorii než je sport.