Kdo je to?
Kdo je David Jurásek? Životopis David Jurásek, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

David Jurásek

Kdo je David Jurásek? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

David Jurásek je český profesionální fotbalový obránce a reprezentant, který v současné době hájí barvy portugalského velkoklubu Benfica Lisabon. Jurásek se narodil v srpnu 2000 v Uherském Hradišti a vyrůstal v nedaleké obci Dolní Němčí.
V mládí začal hrát Jurásek fotbal za Dolní Němčí, odkud v roce 2009 odešel do mládežnického klubu Slovácko, které sídlí v Uherském Hradišti. Ve Slovácku působil David v letech 2009-2015. Mezi lety 2016-2019 hrál za brněnskou Zbrojovku. Mezi muži debutoval v sezóně 2019/2020. Odehrál šest utkání a následně putoval do druholigového klubu 1. SK Prostějov, kde během sezóny 2020/2021 odehrál jako levý záložník 25 zápasů a připsal si tři branky.
Za své výkony v Prostějově si Jurásek vysloužil přestup do prvoligového týmu FK Mladá Boleslav. V Boleslavi se však dlouho neohřál. V polovině sezóny 2021/2022 si jej po skvělých výkonech na pozici levý obránce vyhlédla SK Slavia Praha, se kterou podepsal čtyřletou smlouvu.
Jurásek ve Slávii odehrál celkem jeden a půl sezóny. Na konci sezóny 2022/2023 se radoval ze zisku českého fotbalového poháru. Po sezóně obdržel také ocenění Objev sezóny 2022/2023 Fortuna Ligy.
Měly o něj zájem evropské týmy jako Wolfsburg, RB Lipsko, Nice a Benfica Lisabon. Nakonec se rozhodl pro portugalskou Benficu Lisabon, se kterou podepsal pětiletý kontrakt. Jeho spoluhráčem je nyní např. argentinský mistr světa z roku 2022 Ángel Di María. V srpnu 2023 získal Jurásek s klubem první trofej, a to Portugalský superpohár, když porazili FC Porto 2:0.
David Jurásek dostal šanci reprezentovat Česko roku 2017. Připojil se k reprezentaci do 17 let. V roce 2021 debutoval v reprezentaci do 21 let. Mezi seniory se poprvé ukázal v březnu 2023 v kvalifikačním zápase na Mistrovství Evropy proti Polsku v pražském Edenu. Odehrál celý zápas a připsal si také asistenci.



Kdo je David Jurásek? Životopis David Jurásek, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě David Jurásek

Národnost: česká
Datum narození: 7. 8. 2000
Místo narození: Uherské Hradiště, Česká republika

Tento text (David Jurásek) můžete samozřejmě sdílet s dalšími lidmi na specializovaných společenských sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Vzpomněli byste si na význam slova Lordóza? Znáte pojem Kostní dřeň? Víte co je Manýrismus? Vzpomenete si na definici slova Rektifikace?

Klíčová slova: životopis, kdy se narodil David Jurásek?, kde se narodil David Jurásek?, zajímavosti, osobnost, vysvětlení, datum narození, život, osobnosti, biografie, národnost, informace, wikipedie, sport, wiki, narození

Pojem David Jurásek je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem David Jurásek ve Wikimedia Commons

Hledat videa s názvem David Jurásek na Youtube

Najít slovo David Jurásek ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít heslo David Jurásek v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Najít slovo David Jurásek ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo David Jurásek například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Google překladači, ve vyhledávači Seznam.cz, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Náhodné definice slov, pojmů a odborných termínů, osobnosti

Biografie, životopis, kdo je to David Jurásek?

Teď už víte Kdo je to David Jurásek? Kdy se narodil David Jurásek? Kde se narodil David Jurásek? David Jurásek se nachází v sekci Sport

Kategorie sport, jezdec formule, david Jurásek, ilustrační obrázek

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Neručíme za eventuální chyby v textech. Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. Pokuste se také najít informace osobnost, osobu, člověka David Jurásek řekněme třeba v české verzi Wikipedia.cz, kde naleznete podrobný text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost David Jurásek i v jiné kategorii než je sport.