Kdo je to?
Kdo je Ladislav Vízek? Životopis Ladislav Vízek, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Ladislav Vízek

Kdo je Ladislav Vízek? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Ladislav Vízek je bývalý český fotbalový reprezentant, bývalý hráč týmu Dukla Praha, olympijský vítěz z roku 1980, fotbalový funkcionář a komentátor fotbalových utkání. Vízek se narodil v Chlumci nad Cidlinou. Od malička se věnoval fotbalu se svým bratrem Milanem. Stal se odchovancem týmu TJ Čechie Hlušice a jako dorostenec působil v týmu Jiskra Nový Bydžov. Ve dvaceti letech se připojil k prvnímu týmu prvoligového klubu AS Dukla Praha (1975). Vízek byl hráčem Dukly Praha v letech 1975 až 1985. Během deseti sezón odehrál více než 300 ligových utkání, ve kterých dokázal vsítit 110 branek. S týmem z Julisky se celkem třikrát radoval ze zisku ligového titulu. Poprvé se z titulu radoval ve své druhé sezóně (1976/1977). Poté s týmem získal ligové prvenství v sezónách 1978/1979 a 1981/1982.
Poslední dvě sezóny v kariéře strávil v prvoligovém francouzském týmu AC Le Havre (1986-1988). Během dvou sezón odehrál 61 zápasů, ve kterých se prosadil celkem jedenáctkrát. Následně ukončil profesionální kariéru a hrával už jen v nižších soutěžích. Později se stal fotbalovým funkcionářem a začal komentovat fotbalová utkání.
Vízek reprezentoval Československo v letech 1977-1986 a v 55 utkáních se mu podařilo skórovat třináctkrát. Nejúspěšnějším rokem v reprezentaci se pro něj stal rok 1980. V tomto roce dokázal s reprezentací získat bronzovou medaili z Mistrovství Evropy v Itálii (Itálie skončila čtvrtá). Následně se s týmem radoval ze zlaté olympijské medaile z Letních olympijských hrách v Moskvě. V roce 1982 se zúčastnil Mistrovství světa ve Španělsku.
Ladislav Vízek má se svou ženou celkem tři děti (Pavlína, Viktorie, Ladislav). Jeho dcera Pavlína je provdaná za bývalého reprezentačního fotbalistu Vladimíra Šmicera. Vízkův bratr Milan hrával za prvoligový tým FK Teplice.
Ladislav Vízek se roku 2016 zúčastnil televizní taneční soutěže Star Dance …když hvězdy tančí. Jeho taneční partnerkou byla Eva Krejčířová.



Kdo je Ladislav Vízek? Životopis Ladislav Vízek, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Ladislav Vízek

Národnost: česká
Datum narození: 22. 1. 1955
Místo narození: Chlumec nad Cidlinou, Československo

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Ladislav Vízek sdílet s kolegy, přáteli a partnery na internetových společenských sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter či Facebooku, který je z nich nejznámější a nejpopulárnější.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Znáte pojem Lycra? Vzpomněli byste si co označuje výraz Botox? Pamatujete si definici pojmu Avízo? Znáte termín Běhaci diktát?

Klíčová slova: kdy se narodil Ladislav Vízek?, wiki, životopis, vysvětlení, osobnosti, lexikon, popis, Ladislav Vízek, sport, narození, datum narození, wikipedie, osobnost, informace, místo narození, sport

Pojem Ladislav Vízek je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné weby a vyhledávače

Hledat výraz Ladislav Vízek ve fulltextu Seznam.cz

Hledat videa s názvem Ladislav Vízek na Youtube

Hledejte bez špehování slovo Ladislav Vízek ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat výraz Ladislav Vízek ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít pojem Ladislav Vízek na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Ladislav Vízek například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v projektu slovnik.cz, v Microsoft Bing, v metavyhledávači Info.com nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Biografie, životopis, kdo je to Ladislav Vízek?

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Ladislav Vízek? Kdy se narodil Ladislav Vízek? Kde se narodil Ladislav Vízek? Ladislav Vízek je v sekci Sport

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Provozovatel v žádném případě neručí za aktuálnost údajů uveřejněných na webu. Informace uvedené zde mohou být zastaralé či neaktuální. Texty neaktualizujeme pravidelně. Čerstvé informace hledejte osobnost, osobu, člověka Ladislav Vízek například v otevřené encyklopedii Wikipedia, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Ladislav Vízek i v jiné kategorii než je sport.