Kdo je to?
Kdo je Larry Bird? Životopis Larry Bird, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Larry Bird

Kdo je Larry Bird? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Larry Bird je bývalý americký basketbalista, trenér, trojnásobný vítěz NBA s klubem Boston Celtics a jeden z nejlepších hráčů v historii basketbalu. Bird se narodil ve městě West Baden ve státě Indiana v USA. V 18 letech získal stipendium, aby mohl začít hrát basketbal za tým Indiana Hoosiers. Nicméně po měsíci Indiana University opustil. Poté se přihlásil na Northwood Institute (dnes Northwood University) poblíž rodného městě. Do roku 1975 zároveň pracoval v komunálních službách.
V roce 1975 Bird nastoupil na Indiana State University v Terre Haute, kde následující 3 roky nastupoval za tým Sycamores. S týmem se dostal na turnaj NCAA s bilancí 33 výher a žádné prohry v jedné sezóně, ve které rovněž obdržel cenu Naismith College Player of the Year Award pro nejlepšího hráče univerzitních týmů. Roku 1979 ukončil studium na univerzitě a získal bakalářský titul v oboru tělesné výchovy.
V roce 1979 Bird přestoupil do klubu Boston Celtics v NBA, kde hrál dalších 13 sezón (1979-1992). Ve 13 sezónách slavil se Celtics 3x titul v NBA (1981, 1984, 1986), 3x se stal nejužitečnějším hráčem sezóny (1984-1986) a 2x nejužitečnějším hráčem play-off (1984, 1986). Roku 1980 obdržel ocenění NBA Rookie of the Year pro nováčka ročníku. Během působení v Celticu se stala ikonickou jeho rivalita s hráčem Los Angeles Lakers Magicem Johnsonem.
V léte 1992 Bird reprezentoval USA na Olympijských hrách v Barceloně, kde s týmem vybojoval zlaté medaile. Po turnaji ukončil profesionální basketbalovou kariéru.
Poté, co skončil kariéru, působil v Celtics jako funkcionář. Roku 1997 se stal trenérem týmu Indiana Pacers (1997-2000), se kterým se 3x po sobě dostal do finále konference. V roce 1998 byl dokonce zvolen trenérem roku NBA.
Larry Bird byl v roce 1998 uveden do basketbalové síně slávy.
Bird se poprvé oženil roku 1975 se svou přítelkyni Janet Condra. Z manželství, které netrvalo ani rok, vzešla dcera Corrie (*1977). Podruhé se Larry oženil v roce 1989 za Dinah Mattingly, se kterou adoptoval 2 děti (Conner a Mariah).



Kdo je Larry Bird? Životopis Larry Bird, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Larry Bird

Národnost: americká
Datum narození: 7. 12. 1956
Místo narození: West Baden, Indiana, Spojené státy americké

Líbí se stručný životopis s osobou Larry Bird? Pak se podělte s vašimi kamarády, známými a přáteli na sociálních sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Vzpomněli byste si na význam slova Šikana? Víte, co je to AFAIK? Víte co je SWIFT? Rozumíte pojmu Lučavka královská?

Klíčová slova: kde se narodil Larry Bird?, vysvětlení, biografie, sport, zajímavosti, kdo je Larry Bird?, informace, Larry Bird, wikipedie, sport, osobnost, místo narození, život, wiki, lexikon, narození

Pojem Larry Bird je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Linky na jiné informační zdroje

Hledat frázi Larry Bird ve vyhledávači Yandex

Hledat videa s názvem Larry Bird na Youtube

Zkusit najít termín Larry Bird ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledejte bez špehování slovo Larry Bird ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat heslo Larry Bird ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Larry Bird například ve vyhledávači Seznam.cz, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve videích na Youtube, ve Wikipedii nebo v Google překladači.

Často žádané pojmy, osoby, výrazy, osobnosti, odborné termíny a slova

Stručná biografie, resp. životopis osoby Larry Bird

Nyní již víte Kdo je to Larry Bird? Kdy se narodil Larry Bird? Kde se narodil Larry Bird? Larry Bird se nachází v kategorii Sport

Kategorie sport, golfista, larry Bird, ilustrační obrázek

Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za to, že informace uvedené na portálu, nebo na stránkách na které portál odkazuje, jsou správné, úplné a aktuální. Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. Pokuste se také najít informace osobnost, osobu, člověka Larry Bird např. v internetové encyklopedii Wikipedia, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Larry Bird i v jiné kategorii než je sport.